Montsuja Orimattilassa

Perinteiset perjantai-illan pöhinät Laumanhengessä. Ensin tottikset molemmilla ja Ainalla vähän myös objektinvartiointia. Teki sen meidän moken kanssa myös ja ihan alkaa olla jo ideaa ötökällä mikä olis homman nimi.

Aina oli puruissa vähän vaisu. Se suoraan sanoen valahti vähän turhan paljon hallintaan jo jostain syystä oli haluton puremaan..

Toton kanssa otettiin nyt toinen lähestymiskulma asiaan. Viikolla pohdittiin moken kanssa, että kerrotaan sille ensin mitä siltä halutaan ja otetaan sen jälkeen sitten se kuormitus välineillä kehiin. Kestää siis kuormaa multa, myös silloin kun on purussa. Kestää kuormittamista käsin, mutta jostain syystä keppi on sille nyt ehkä maailman pelottavin asia. Painaako joku historiassa josta en tiedä vai mikä on homman nimi? Siskonsa ei ota kepistä mitään pulttia.. eikä muut montsua harrastaneet sisaruksetkaan.

No, jos tämä kulma ei tuota toivottua lopputulosta, niin sitten mondioring saa Toton osalta olla. Se puree hyvällä otteella ja on selkeästi varmempi kun saa purra ylös (näkyi sitten tänään siinä pureminen oli huomattavasti kivempaa kuin mun luo tuleminen 😅 ). Hissun kissun lyödään siihen sitten kuormaa päälle muutenkin kuin käsillä.. kestää jos kestää. Jos ei niin ei kiusata poikaa enempää.

HUOM! Toto etsii mahdollisesti uutta kotia. Mikäli siis sopiva löytyy kohdalle… Uuden kodin pitäisi ehdottomasti olla lapseton! Omat koirat ovat suht jees, mutta ei pikkukoirien tai pentujen “kaveriksi”. Toto on turhan tarkka omista tavaroistaan ja se oma tavara voi olla vaikka varastettu sukka. Uuden kodin pitäisi olla myös ymmärtäväinen malinoisin sielunelämälle. Toto on nöyrä ohjattava. Se on terävä ja sillä on usein paljon asiaa. Ei ole minulla ollessaan tuhonnut koskaan mitään. Ei kerrostaloon. Hallinta on oltava varma, sillä ulkona vastaantulevat koirat saa tukan pystyyn. Erittäin hyvä jäljelle! Tottista nyt näkee videoilta.. Sanoisin bh valmis ensi vuonna.