Arkistot kuukauden mukaan: tammikuu 2021

Hallitreeniä

Tässä on ollut aikamoista itsensä kasaamista Ainan ja Toton menetyksien jälkeen. Kaikki ottaa aikansa.. Malinoisien lähtö on tehnyt Kessulle pelkästään hyvää. Sen verran tassun alla se on joutunut elämään, että nyt kun saa olla kaikin puolin vapaasti niin alkaa näyttämään ihan uusia puolia itsestään Toki on ollut koko viime syksyn jo aikamoisessa nousukiidossa tottiksen osalta, mutta nyt! Nyt se alkaa olemaan sitä mitä haluan. Tämä koira todellakin on tarvinnut aikaa eikä ole mikään tenavatähti kehittymisensä suhteen. Toisaalta, ei kaikkien tartte olla kaksivuotiaana maailmanmestareita. Ei edes Suomen

 

Saana fyssärillä

Saana käväisi fyssärillä tänään. Se on hyvässä kunnossa vanhaksi koiraksi. Eikä esim. etujalan ontumiseen ja joskus “pää kainalossa” juoksemiseen löytynyt mitään kummempaa syytä. Ei siis aristanut mitään kohtaa mikä olisi kertonut kiputilasta. Viime viikolla Kessulla tuli Saanan kanssa peräänajo. Se törmäsi juostessa Saanan takapuoleen ja Saana vinkasi tosi kovaa. Hetken jo luulin että se halvaantui siihen, mutta pienen selän köyristelyn jälkeen oli jo normaalin näköinen. Tästäkään ei mitään muuta löytynyt kuin että tietty oli kipeän oloinen koskea. Ei kuitenkaan aristanut mitään niin että olisi vakavampaa syytä epäillä. Toivottavasti näillä välihuolloilla saadaan lisäaikaa mummelille. En ole vielä valmis siitä luopumaan, etenkään näiden kahden menetyksen jälkeen samaan syssyyn…

Xena

NÄPSY ON LÄHTENYT UUTEEN KOTIIN, kiitos kaikille kiinnostuneille Näpsyn nimi muuttui myös matkalla Ronjaksi

Näpsy, syntynyt 27.8.2018

Goan viimeisimmän pentueen narttu Toimiva Xena, nykyään Näpsy palautui minulle nyt vajaa 2,5 vuotiaana. Näpsylle elo isossa laumassa oli liian stressaavaa kaikille osapuolille, joten halusin antaa tytölle vielä mahdollisuuden. Olin sopinut Näpsyn noudon juuri ennen kuin tapaturma Toton kanssa tapahtui, joten täällä vastassa oli kaksi iisiä bordercollieta.

Mihinhän mä taas jouduin.. pohtii Näps

Tätä kirjoittaessa Näpsy on ollut meillä vuorokauden. Ensihavainnot ovat; herkkä, erittäin energinen ja vilkas, kaiken huomioiva, super ahne ja äärettömän kiltti ja sosiaalinen, hyvin pentumainen koira. Äänensä se on jättänyt jonnekin matkalle ja haukku kuulostaa lähinnä ankan kaakatukselta. Olihan se pentulaatikon äänekkäin ja vilkkain neito ihan alusta alkaen. Antoi kuulua itsestään joka tilanteessa

Meillä Saana ja Kessu ovat ottaneet sen hyvin vastaan. Saana tapansa mukaan totesi kerran että “painu about vi**uun” ja Näps on kunnioittanut sitä. Kessulla meni pasmat sen verran sekaisin, että on härvännyt sekä itsensä että Näpyn väsyksiin Jätti parit sapuskatkin välistä vaikka Näpsy on sterkattu jo ennen ensimmäisiä juoksuja.

Ensimmäisellä lenkillä.. uskalsin laskea irti ja hyvinhän tuo pysyi jengissä

Tarkoitus on etsiä Näpsylle uusi koti. Koti jossa on VAIN vahvahermoisia koiria, jos koiria ollenkaan. Henkisesti tasainen lauma. Näp ei lähde enää koeajolle, vaan haluan että siihen tullaan tutustumaan meille paikan päälle  ja niin monta kertaa että kaikki osapuolet ovat varmoja asiasta. Tämä koira ei kierrä enää yhtään kotia. Ja kiire ei itselläni ole tämän nykyisen koiratilanteen takia.

Näpsyllä on BH suoritettuna. Sitä on treenattu sekä agilityyn että mondioringiin… sukunsa perusteella voisin myös kuvitella, että on hyvä jälkikoira. Tai sitten ihan vain  aktiiviseen kotiin, jossa tarjotaan myös henkistä aktivointia runsaan liikkumisen lisäksi.

Kotia voi kysellä esittelyn kera ensisijaisesti mailitse teamtoimiva@gmail.com

RIP Toto

Olo on tyhjä ja epätodellinen. Toton käytös ylitti sallitut rajat. Viime aikoina jälleen lisääntyneet jäykistelyt ja murinat kotona eivät enää riittäneet, vaan Toto puri miestäni päähän leikin tiimellyksessä. Luojan kiitos vammat eivät ole vakavat, eikä kohteena ollut lapseni tai sen kaverit. Vaihtoehtoja ei enää jäänyt.

Kiitos Toto kaikesta, suurien tunteiden koira

6.12.2015 – 9.1.2021