Arkistot kuukauden mukaan: tammikuu 2020

FI AVA-H Taktiikka

Anni ja Konna (Toimiva Taktiikka) saavuttivat tänään kolmannen hyppysertinsä nollavoitolla! Konnasta tuli Suomen varjo FI AVA-H Lyhythäntäisyydestä johtuen Konna ei ikinä tule saamaan virallista tunnustusta hyppyvalion arvoonsa, mutta se ei poissulje sitä hienoa työtä mitä parivaljakko on agilitykentillä tehnyt. Paljon onnea Anni ja iso KIITOS! Konna on kolmas valioitunut Toimiva

Uunituore hyppyvalio

Saana eläinlääkärissä

Käväistiin Saanan kanssa eläinlääkärillä ihmettemässä, miksi ontuminen ei mene ohi. Kotona on yritetty jo olla iisisti sekä syödä kipulääkkeitä mutta ei vastinetta. En halunnut turhia rauhoituksia, joten alkukopeloinnin jälkeen otettiin valohoitoa röngtenissä ja Saana käyttäytyi esimerkillisesti. Rauhoittamatta saatiin tutkittua kyynärät ja keuhkot. 

Keuhkot kuten vanhalla koiralla, sydän kunnossa. Syke äärettömän rauhallinen (64/min). Muutenkaan yleistutkimuksessa ei mitään huomautettavaa. Ainoa iso löytö oli spondyloosisillottuma rintarangan 4-5 välissä Saana aristi myös oikean etusen kyynärän yläosaa, mutta kuvissa ei ainakaan mitään näkyvää ollut. Virpille mennään ensi kuun lopussa joten saa kopeloida mummon läpikotaisin ihan kunnolla.

Matkaevääksi Canicaral sekäNeurontin Gabapentiini. Kipulääke alkuun gaban lisänä ja gaba loppuelämän lääkkeeksi. Toivottavasti tällä saadaan lisäaikaa muuten niin virkeälle ja ihanalle mummokoiralle Jos ontuminen ei helpota ja Saana muuttuu silmin nähden kipeäksi (mitä ei siis ole ollut pienen muille koirille ärisemisen lisäksi), niin sitten pitää alkaa miettiä sitä viimeistä ratkaisua. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan vielä hetkeen…

Oikea kyynär
Vasen kyynär
Siistiä ja puhdasta
Rintarangan spondari 4/5 välissä

Toko AVO1 Aina

Ainuskan kanssa tänään Porvoossa tokokokeessa. Meidän eka avoimen koe. Kaikesta oltiin pisteiden valossa tuomarin kanssa samaa meiltä, jopa meidän kamalasta seuraamisesta Aina oli hyvässä tilassa ja teki tosi hienosti töitä. Löysi ruudun ja osasi merkin! Jopa liikkeestä istuminen onnistui.

Paikkaistuminen 2 min – 10, ei huomauttamista
Seuraaminen – 6, pompotti edessä ja esti tavallista enemmän mun liikkumisen
Seisominen seuraamisen yhteydessä – 7, kaksi käskyä perusasentoon
Luoksetulo – 9, vino edessä
Istuminen seuraamisen yhteydessä – 8, vartaloapu että onnistuu varmasti
Ruutu – 9, pyörähti kerran ennen ruutua
Noutaminen – 9,5, vino edessä palautuksessa
Kauko-ohjaus – 10, ei huomauttamista
Estehyppy – 10, ei huomauttamista
Merkin kierto – 10, ei huomauttamista
Kokonaisvaikutus – 9, kyllähän me siellä yhdessä oltiin

Yhteensä 285p, AVO1 ja sijoitus 3/12. Tuomarina Susa Berghäll.

Fyssärikäynti

Kessun oli aika päästä elämänsä ensimmäistä kertaa käsiteltäväksi. Sopivasti sain sille ajan Tamaralle joten sinne mentiin. Pieni mies osasi käyttäytyä hienosti. Alkuun oli toki sitä mieltä että “kiitos tää riittää” kun tuli eka jumipaikka, mutta antautui kuitenkin hyvin käsiteltäväksi. Saatiin kovasti kehuja kropasta ja lihaksistosta. Hyvän mallinen koira, terveellä kropalla. Seuraava tsekki joskus syksyllä.

Hieman piti kuulostella mitä siellä takana oikein tapahtuu
Aaa että.. hää nauttii

Totolla ei pitänyt olla aikaa, mutta halusin nyt kuitenkin vielä toisenkin mielipiteen etujalan kuntoutumisesta. Ja samaa feedbackia saatiin, jalka on toipunut niin hyvin kuin vain tilanteeseen käy ja oikeastaan oli onni, ettei sitä lähdetty leikkauksilla korjaamaan. Toto pärjää sen kanssa niin kauan kuin on tarvis ja kinttu on tällä hetkellä oireeton

Käsittelyssä
Rentona

Pahimmat jumit jätkä oli sitten saanut takapäähänsä. Totomainen elämä on rankkaa, pitää mennä kovaa päästä päähän Nyt kehiin neurobion forte sekä NESTEYTYS! 

Hammasta purren
Niskan venytystä

Meillä on Toton kanssa hieman outo suhde Välillä se häipyy maisemiin kun menen istumaan samalle sohvalle missä hänen ylhäisyytensä suvaitsee maata. Välillä sitten on päästävä siihen ahtaimpaan väliin ja niin iholle kuin vain voi. Miehet… niitä ei voi ymmärtää. Ilman ei pärjää ja ilman niitä olis liian helppoa

The KING of fucking everything

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi on vaihtunut. Me käytiin jo perinteeksi muodostuneella uintireissulla Hyvinkään Onnenkoirassa vuoden viimeisenä päivänä tarkoituksena sekä tietty puhdistaa koirat että myös väsyttää ne, etenkin Aina. Ainalle oli myös varattu rauhoittavat ensimmäistä kertaa illan varalta ja Sileo toimi kyllä hyvin. Tosin Aina oli sätkynä sitten seuraavana aamuna vielä ihan kunnolla, vaikka illan olikin ihan “unessa”.

Vuoden ekana päivänä käytiin mökillä. Tuuli oli hieman tehnyt tepposiaan, mutta mitään merkittäviä vaurioita ei mökissä havaittu. Koirat painoivat pari tuntia täyttä häkää ja illalla oli väsyneitä hurttia pitkin poikin lattioita.

Toto posettaa

Ekat treenitkin ehdittiin tänään käymään. Ainalle katsotaan nyt joku avoimen koe, sillä hurtta alkaa olla valmis koetokseen. Ei siellä pisteillä juhlita, mutta jos se ykkönen tulisi…

Kessu osaa nyt haukkua ja lisänä opetteli ruutua. Ihan kivoissa tiloissa pienimies onkin tällä hetkellä. Kohta voisi alkaa uskaltaa katsoa jonkun rallykisan. Toisaalta haluisin Ainalle ensin sekä TK2 että RTK2:n.. mikäli kaikki menee putkeen vaatisi se vielä viisi starttia.