Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2019

Xenalle uutta kotia

Uutta ja loppuelämän kotia tositarkoituksella etsii 8/2018 syntynyt rekisteröity malinoisnarttu Toimiva Xena 💖 Xena on vilkas, vauhdikas ja energinen harrastuskoiran alku. Se on sosiaalinen, leikkisä ja myydään vain harrastavaan malinoisin tuntevaan kotiin! Ei laumanjatkoksi, eikä pelkäksi kotikoiraksi tai ensikertalaiselle. Koulutus kesken ja vaatii uudelta omistajalta paneutumista asiaan, mutta tehtävä ei ole mahdoton 😉 Mieluiten omakotitaloon. Xena ei ole ongelmakoira. Pienikokoinen, n. 18 kg ja 50 cm korkea. Erinomainen esim. agilityyn missä on alkeiskurssi käyty ja osaa muutaman esteen rataa, mutta muutkaan lajit eivät ole poissuljettuja. Xena on terve, ei rapsuta eikä kirputa. Tiedustelut kasvattajalta. Koira on Vantaalla. Steriloitu.

Tiedustelut ensisijaisesti mailitse
teamtoimiva@gmail.com tai TeamToimivan messengerillä

Lupa treenata

Aina näppärä kätevä emäntä onnistui juhannuksena piehtaroimaan itseltään tikit auki ja kun silmä vältti, niin napsi loputkin narut pois. Koska meillä kuitenkin oli “tikkienpoistoaika”, niin käytiin näyttäytymässä operoineella ellillä. Muutama päivä pitäisi vielä ottaa iisisti ja sitten saisi alkaa taas elelemään normaalia elämää. 

Sen verran meinaa olla jo huumorin puolella tämä Ainan saikkuilu että meinattiin pistää veto pystyyn kumman puolen ja minkä pään neiti loukkaa seuraavaksi

Haava on siisti, odotellaan kuitenkin vielä hetki ettei vain repeä uudelleen

Samalla ellikäynnillä näytettiin sitten selästä viikko sitten löytynyttä pattia. Patti on kova ja minusta se on kiinni rangassa. Tuli näkyviin kun karvat nousivat kyseisestä kohdasta pystyyn. Seuraillaan ja ehkä käydään ottamassa valohoitoa ja katsomassa että mikä siellä on. Ellin mukaan patti on liian kova ollakseen vain rasvapatti Voi Aina kun koko ajan on huolta ja murhetta….

Patti on keskellä selkää
Hieman rangasta vasemmalla puolella

JK1 Toto

Päästiin kuin päästiinkin Toton kanssa jälkikokeeseen! 10 päivää ennen koetta Toto satutti uimassa jalkansa. Ontui sitä vielä alkuviikosta mutta pidin vain levossa. Pakolliset pienet kävelylenkit tarpeiden takia, mutta muuten ei mitään. Loppuviikosta alkoi jo näyttämään paremmalta ja perjantaina pörräs päässä jo sen verran että oli pakko lähteä koirapuistoon päästelemään paineet Ajattelin että jos tämän kestään niin sitten kestää kyllä kokeen rasituksenkin. Ei ontunut, jee!

Lauantaina otin vielä pikku tottiksia, Toto oli ihan ok tiloissa ja iloinen joten siltä osin hyvillä mielin kohti Muhniemeä sunnuntaina.

Kisa oli illalla, koko päivä ja se ainut päivä viikosta kun oli hellettä joten mietin että mitähän tästä tuleekaan. Koe alkoi jäljellä. Toto otti takajäljen, mutta korjasi sen sanomisella. Ajoi hyvin ja löysi kaikki 6 keppiä! Neloskepin jälkeen oli aivan valmis heittämään pyyhkeen kehään kuumuuden takia mutta päästiin kuin päästiinkin jälki loppuun.

Kaikki 6 keppiä!

Sitten autossa viileää pyyhettä alle, ilmastointi täysille, ennen esineruutua kostutin vielä parhaani mukaan vatsaa ja takajalkojen isoja suonia. Toto työskenteli ruudussa erinomaisesti saavuttaen täydet 30 pistettä!

Tottiksen suhteen mua alko jo hirvittämään. Toto oli silmin nähden väsynyt ja meidän suoritus meni kyllä ihan plörinäksi. Lähtötilanteessa Toto haisteli maata (ei ikinä tee tätä!). Tottiksessa tuli “matkalaukkuna” mukana, tuli kuitenkin mutta ilman kontaktia. Liikkeestä istuminen hidas mutta istui! Jes! Liikkeestä maahanmeno istui. Luoksetulo suoraan sivulle Tasamaanoudossa meni hyvin, lähti palauttamaan mutta sitten katkesi ajatus ja jouduin sanomaan että “Toto!”. Palautti sivulle, ote kuitenkin ok. Hyppynoudossa ei tehnyt paluuhyppyä. A-esteen kiipeäminen moitteeton, eteenlähtetys ja maahanmeno taisi vielä olla erittäin hyvä… paikallaolo häiriönalaisena moitteeton.  Videolla muutama pätkä.. todistetusti on yritetty

Arvostelua kuuntelemassa

Kaikesta huolimatta saavutettiin ykköstuloksella koulutustunnus JK1 pistein tottis 80, maasto 195, kokonaispisteet 275! Olen tyytyväinen. Toto ei ole mitään tottiskoirien aatelia, joten työvoitto

Kultapoju! Me tehtiin se!
Illalla ei jaksanut enää hymyillä

Kessu 1-vuotta!

Voi miten aika onkaan mennyt nopeasti! Kessu Höpötintti Kisukisu täytti tänään jo kokonaista 1-vuotta! Onnea murunen

Processed with MOLDIV
Synttäreiden kunniaksi vähän tottista
Äijänenä sillä ainakin on, kunnon kyömy :D
Illalla maistui uni kainalossa

Aina vaihteeksi saikulle

Tämä alkaa olemaan jo painajaista.. kuukausi ehdittiin Ainun kanssa treenaamaan ja olemaan “terveitä”, kunnes tänään kolahti ohijuostessa Kessun hampaat Ainan nivuseen. Kunnon viiltohaava, tikkejä alla ja päällä ja saikulle taas

Unille mars
Iso haava
Vain “pintanaarmu”
“Avustin” itse operaatiossa, koska ell oli yksin paikalla.. vahdin Ainan hengittämistä ja sitä, ettei se ala heräilemään ennen aikojaan.
Kahteen kerrokseen tikattu

Saanalle PM-joukkuekultaa

Saana kaivettiin eläkkeeltä hyvien rankingpisteidensä ansiosta kisaamaan Heiluhäntien pikkumaksijoukkueeseen piirinmestaruuskisoihin. Mitään sen kummempia ei ole treenattu vaan mennään sillä mitä mummo on vuosien varrella oppinut. Saanan tulos 5 rv ja joukkueen tulos ei sen enempää eikä vähempää kuin joukkuekulta! Onnea Saana-mummeli, onnea Essi, onnea Heiluhännät!

Kessu oppi uimaan

Olin jo keväällä sitä mieltä, että Kessu oppii tänä kesänä uimaan. Ajattelin että sen pitää hieman pidempään katsella muiden touhuja mutta sitten tuli tilaisuus hyvässä rannassa kokeilla ja pienen maanittelun jälkeen Höpö meni pallon perässä

Suurimmilta osin Kessu tekee myös järvessä sitä samaa mitä maalla.. antaa muiden tehdä raskaat työt :D

Xylitol

X-pentue on jo 9,5 kk vanha. Kauniita malinoiseja on pennuista kasvanut. Tänään sain Purkasta kuvia ja eihän tästä voi erehtyä kenen tytär on kyseessä. Niin Goa, niin Goa Pitkärunkoinen, kauniin punainen ja tuo naama Kiitos Miia kuvista!

Pienikokoinen täpäkkä tyttö!
Äitinsä ilme!

Konna on aksaillut

Anni ja Konna (Toimiva Taktiikka) ovat ahkeroineet agiltyradoilla itselleen 25.5. SERTin ja 30.5. SERT-H:n! Onnea tytöt

Konna ja AGI SERT 25.5.2019, kuva Anni