Arkistot kuukauden mukaan: tammikuu 2018

Toto instassa

Totoa voi jatkossa seurata omalla instatilillä. Pitkään olen miettinyt että pitäisikö moinen tehdä ja otettiin nyt kokeiluun 🤗 Totosta saa kaiken maailman hömppiä kuvia ja videoita. Se on porukan Spede joka on aina touhuamassa jotain ja huumorintajua löytyy kyllä vaikka muille jakaa. Rynni remmiin amigo!

Fasciakäsittelyssä

Tänään oli sitten koko kööri jälleen Virpin luona fasciahieronnassa. Totolle tuli eilen pieni törmäys seinään ja se näkyi kropassa. Toto meni siis kylki edellä piiloa päin ja kaatoi sen. Vasemmassa lavassa oli tuntumaa asiasta, sekä oikeassa takareidessä. Näitä nyt lämpöhoidetaan ja toivotaan ettei tömäri aiheuta jatkossa ongelmia.

Saanalla oli vasemmassa lavassa myös huomauttamista liukastumisen jäljiltä sekä ilmeisesti Aina on jossain vaiheessa juossut Saanaa päin, koska jotain tömärin tapaista oli vasemmassa kyljeässä havaittavissa. Muuten kroppa ok kunnossa.

Ainalla ei ollut mitään käyttöjälkiä kummempaa. Takana nikamapinnat kiinni mutta ne lähtivät aukeamaan. Seuraava aika varattu sitten maaliskuun loppuun jolloin taas koko kööri hoitoon.

Perjantain treenit

Tänään oli oikein kunnon treenipäivä 😁 Aamusta ajettiin JANKKille treenaamaan Nooran kanssa. Tarvitsin ihan välttämättä liikkuritreeniä Ainalle ja sopivasti sattui sitten Nooran kanssa aikataulut yksiin. Toto teki ensin vähän aksaa, opetteli mm. ensimmäisen kerran pussia. Eipä tuokaan este aiheuttanut mitään ongelmia, ihan kuin olisi sen aina tehnyt. Kiva oli taas nähdä Lyyliäkin työn touhussa.. on se vaan vauhdikas eläin 😍

Sitten Ainan tokon kimppuun. Voi että aiheutti ongelmia taas paikkamakuun käskyttäminen. Sinnehän se valahti ekalla maahan käskyllä joka ei siis tullut multa. Kun tuli mun vuoro antaa käskyä, ei Aina ymmärtänyt ollenkaan mistä oli kyse. Toisella meni kyllä, mutta ihan turhia pistementyksiä aiheuttaa moinen säätö. Muuten liikkeet meni ok ja saatiin tuo maahanmenokin lopulta toimimaan. Toivottavasti se nyt pysyisi muistissa viikon päähän lauantaihin kun häiriötreeniä en enää näillä näkymin ehdi ottamaan ennen sitä.

Saanalle rakensin pikana radan ja se kävi rallattelemassa sen pariin kertaan läpi. JANKKihallissa on sitten kisat reilu viikon päästä. Hyvä oli käydä vähän ottamassa tuntumaa halliin jälleen kerran. Löydän tosta nyt itsekin jonkin verran sanottavaa, mutta hyvähän se on filmata näitä että näkee mitä se koiran takapää siellä tekee.

Illalla ajettiin sitten Orimattilaan treenaamaan mondioringia. Aina kävi tekaisemassa pikaisen häiriötottiksen toisen koiran kaverina kun yksi henkilö pompotteli jumppapalloa nenän edessä. Lisäksi ekaa kertaa ruuasta kieltäytymistä.

Puruissa tehtiin ensimmäistä kertaa välinehyökkäystä renkaalla, lähinnä näytettiin Ainalle kyseinen väline. Lisäksi etsintää ja transporttia. Koko ajan enemmän ja enemmän Aina pääsee jyvälle asiasta.

Ainan tuli hiki!

Totolle perusjuttuja sekä jatkettiin ohjaajan puolustusta kahdella mokella. Pientä ideaa on jo Totolla havaittavissa asiasta.

KAT kevät 18, 6

Hupsis.. vähän jäänyt välissä päivittämättä kertoja, mutta sitä samaa on tehty joka kerta. Aina tottistelee kun vielä olisi pari koetta käytävänä siihen koulariin. Toto höntsää bh:ta varten sekä tekee välillä agilitya ja Saana käy rallattelemassa koska kaksi rt-koepaikkaa on varattu 1,5 viikon päähän.

Koetan korjailla Ainan seuraamista sen mitä sitä nyt ehtii tässä 1,5 viikossa korjaamaan. Edistää, poikittaa, pomppii… Liikkeestä maahanmeno on ollut nyt todella hyvä joka kerta, samoin luoksetulo ja siitä sivulle siirtyminen. Kapulaa on pidetty pallonkuvat silmissä mutta muuten olen tehnyt palkatonta treeniä. Tänään ei kapulan jälkeen sitten taas noussutkaan kaukoissa joten niitä vähän veivattiin. Luoksehyppy ok.

Saana rallatteli tänään ihan kylttien kanssa. Onhan tuossa säädettävää vaikka muille jakaa, mutta jos nyt hyväksytyn tuloksen saisi starteista niin se on jo paljon! Saana on innokas tekemään touhuja ja ainakaan nyt ei ole ontunut vasenta etujalkaa mitä viime viikolla hetken puolti.

Toto kävi seurailemassa ja lisäksi sitten uskaltauduin kokeilemaan ensimmäisen noudon noutoliikkeenä. Lähinnä että onko ajatus palautuksesta jo mennyt kaaliin. Apuja annan paljon, mutta niin vain palautti eikä lähtenyt rallattamaan minnekään kapula suussa. Ai et mie oon iloinen 😘

Aina Ojangossa

Ainuska kävi Essin kanssa kirmailemassa pari rataa Ojangossa. Ensimmäinen rata oli taas niin pienestä kiinni ja kun vitonen oli alla pituuden ohittamisesta niin puomi uusittiin koska lähti sieltä hieman omin luvin. Toisesta radasta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Kyllä tästä vielä hyvä tulee 🤗

Saanan piti startata ensimmäistä kertaa pikkumakseissa, mutta venäytti tiistaina etujalkansa hallilla treenin päätteeksi pallon perässä juostessaan joten huili tämän viikon. Katsellaan uutta kisaa myöhemmin.

Ryhmänäyttely Lahdessa

Hullunrohkea ajatus lähteä Toton ja Ainan kanssa suomalaiselle tuomarille näyteltäväksi. Maleja oli 25 kappaletta etukäteen ilmoitettu ja vielä kun mukana oli harjoitusarvostelija niin ajattelin pelin olla menetetty jo etukäteen. Yllättäen Toto osasi käyttäytyä lähes mallikkaasti vaikka ryhmäjuoksussa sitä alkoi nyppiä edessä ravaava toinen uros 🙄 Hengissä kuitenkin selvittiin molempien kanssa ja tyypit saivat sen mitä haettiin, eli H. Tuomarina Antti Nieminen.

Ennen kehää makoiltiin jaloissa rauhassa (Aina)

Välillä lattialla (Toto)

ja välillä sylissä (Toto)

Totosta tuomari sanoi seuraavaa: 2-vuotias. Hyvän kokoinen. Riittävä luuston vahvuus. Hieman ilmava vaikutelma. Niukasti kulmautunut. Hyvä karvanlaatu ja väri. Varsin vahva pää. Leveä kallo. Pyöreähköt silmät. Kookkaat korvat etäällä toisistaan. Liikkeet ok. Luoksepäästävä ja avoin.
tulos AVO H

Toto oli ensin kehässä. Avoimessa luokassa oli vain kaksi osallistujaa. kuva Marika Terä.

Ainan arvostelu: 2-vuotias. Ilmava. Sopiva luuston vahvuus. Hyvä selkälinja. Kuroutuva vatsalinja. Hyvä rintakehä. Hyvin kulmautunut. Hieman kinnerahdas takaa. Oikea karvanlaatu. Väritys ok pl. valkoinen iso pilkku rinnassa. Vahva leveä pää. Pyöreähköt silmät. Varsin kookkaat korvat. Luoksepäästävä ja avoin.
tulos AVO H

Aina oli yksi viidestä avoimen luokan nartuista. Kuva Marika Terä.

Aina aksakisoissa

Ainuska kävi hurvittelemassa toisissa aksakisoissa. Tällä kertaa JAUlla Sipossa omassa treenihallissa. Molemmat radat olivat vaikeita meille ja etukäteen jo oli “tiedossa” mihin Aina varmasti hyllyttää, putkihulluus kun vaivaa sitä edelleen… Paljon hyvää, vikalistaan saatiin taas uusia asioita. Mut on se vaan makee ja oottakaas kun saadaan se pakettiin 😉 Toiselta radalta tultiin sitten pois kesken kaiken kun Ainalle jäi hurvitteluvaihde päälle..

Toton kanssa hallilla

Tänään treenasi vain Toto. Ainalla on sen verran raskas viikko takana, että se sai huilipäivän ja tyytyä ihan perus lenkkeilyyn. Saana aloitti juoksut ja en jaksanut sen kanssa nyt mitään säätää hallilla joten mentiin vain Toton kanssa. Alkuun tottiksia ja ensimmäistä kertaa ever Toto esitti ihan järjettömän nopean maahan menon liikkeestä. Luoksetuloon on nyt tehnyt pelkkää läpijuoksua että oppisi tulemaan lujaa. Sitten tehtiin hyppyjä muutama ja päätavoite oli tehdä ensimmäistä kertaa kaikki 12 keppiä. Muutamia kertoja Toto kyllä juoksi ohi kepeistä mutta kun itse joutuu ajatustyötä tekemään ja ainut tie päästä pallolle on mennä pujottelemaan kepit niin äkkiä kundi sen hokas. Lisäksi Toto tutustui puomiin, keinuun ja teki muutamia kertoja rengasta.

Agi 1 Tunnetila ja Tyylitaju

Siskokset korkkasivat agilityuransa käyntiin Janakkalan kisoissa. Ainalle ekalta radalta vauhdikas hyl ja toiselta sitten ei niin hyvä hyl. Lyyli hyllytti ekan radan mutta toiselta hieno nollatulos sijoituksen ollessa 2. Onnea Noora ja Lyyli!

Neitokaiset kävivät myös mittauksessa ennen starttia. Aina 55,5 cm ja Lyyli 56 cm. Konna-sisko mitattiin 53,5cm.

Aina

Lyyli

KAT kevät 18, 2

Ja siitä jatkettiin mihin eilen jäätiin 😅 Vähän hömpän pömppää kaikilla. Ainalle korjaussarjaa eiliselle, tänään sitten pikku pätkissä onnistui hyvin puomi putki erottelu, sekä irtoamiset oikeaan putkeen. Myös kontaktit toimi paremmin. Lykkyä pyttyyn vaan Essille viikonlopun koettelemukseen 😂 Lisäksi Ainu teki vähän merkin kiertoa, hyppynoutoa ja jumppasarjaa.

Totolle tottiksia, jääviä ja luoksetuloa. Jumppasarjaa sekä vähän putkiluukutusta.

Saana kävi tekemässä vähän aksaa ja lisänä rallattelua. Vähän oli takki tyhjä kaikilla eilisen jäljiltä. Oma askelmittari näytti reilua 21 000 askelta joten mitä lie koirille tullut kilometrejä…