Miro-Spike van Valesca’s Home

miroravaaBelgianpaimenkoira malinois, uros
synt. 04.06.2006
i. PH1 PH2 Spike-Atak Godard
e. Githa-Crash les Betulacées
kasv. John v.d. Nieuwenhuijzen, Hollanti, kennel Valesca’s Home
lonkat A/A, kyynär 0/0
koko selkä kuvattu-> ok
purenta ok, hampaat ok, paino 34kg

Miro KoiraNetissä
Pieni tottisvideo

Miro jäljellä
Miron 6.s purutreeni
Miron myyntivideo

Välikuvien yhteydessä 3.1.2007 havaittu, että istuinluun haarat eivät ole yhtyneet toisiinsa keskilinjassa. Kyseessä voi olla kehityksen häiriö tai vanha murtuma. Tämä ei todennäköisesti aiheuta ongelmia. Esa Eskelinen/Apex – Istuinluu uusintakuvattu virallisten kuvien yhteydessä lokakuussa 2007, väli umpeutunut /Järvet.

Miroa kuvasi parhaiten sana “puikkonokkahäslääjä”, hyrrä 24/7 🤗 Aina menossa, aina tulossa.. rauhoittui toki niin vaadittaessa.

Miro muutti luokseni 7 kuukauden iässä tammikuussa 2007. Miro oli tullut pikkupentuna Hollannista Suomeen yhdessä Kirppu-Spiken ja Nala-Spiken kanssa ja asui sen jälkeen Tampereella. Kotia jäppinen vaihtoi vanhassa perheessä ilmenneen allergian takia.

Miron kanssa pääpaino minulla oli ipossa… Purut olivat oma ongelmansa koiran kuorimittumisen ja otekäyttäytymisongelmien takia, tottis oli kivaa ja Miro jaksoi “seurata” innokkaasti, jäljellä opettelimme jo ekoja kulmia.

Agilitya kokeilimme myös, mutta se oli lajina Mirolle hengenvaarallinen koiran kohellettua itsensä lähes eläinlääkärikuntoon agiesteillä. Tuolla sähläämiskapasiteetilla siitä ei olisi mitään pidemmän päälle tullut 😜

Loppuvuodesta 2007 päädyin koirineni monen mutkan kautta kerrostaloon asumaan. Kerrostaloelämä ei selvästikään soveltunut Miron herkälle luonteelle vaan koira elämöi ja tuhosi paikkoja heti jäätyään yksin muiden koirien kanssa. Etsin jonkin aikaa Mirolle kotia Suomesta, mutta sopivaa sellaista ei kohdalle osunut 😢

Lopulta kuulin mahdollisuudesta myydä Miro takaisin Hollantiin. Siellä eräs henkilö etsi virkakäyttöön soveltuvia koiria. Koiria, jotka koulutetaan vain erikoisetsintään. Tämä tuntui hyvältä ratkaisulta Miron “päänmenoksi” ja näin Miro matkasi alkuvuodesta 2008 takaisin synnyinmaahansa, jossa viipyi vain kuukauden päivät kunnes matka jatkui helmikuun lopussa jatkokoulutukseen Meksikoon.

Toivon rakkaalle Puikelolleni oikein mahtavia vuosia isossa maailmassa… ikävä tulee vielä monesti kolkuttamaan ovea, mutta uskon tämän olleen oikea ratkaisu niin itseni, kuin Mironkin kannalta.

1.2.2008
ex-huoltajasi, Suvi