T-pennut 4-vuotta!

Aika menee niin nopeasti! T-pennut täyttivät tänä Itsenäisyyspäivänä jo 4-vuotta! Paljon onnea Toto, Kyyti, Pena, Aina, Lyyli ja Konna! Sekä Falco.. missä lienetkin Falco katosi Goan X-pentuepisodin myötä menneenä kesänä.

Pena ja Aina 10kk

Me käytiin synttäripäivänä treenaamassa. Ainan kanssa haaveena se tokon avoin luokka, mutta on tää yksin treenaaminen niin syvältä. Tarvitsisi liikkurin, tarvitsisi henkilön auttamaan palkkauksessa. Mutta näillä eväillä se on mentävä… Onneksi sentäs ruudun ja merkin erottelussa alkaa tapahtua edistystä. Seuraamisen suhteen oon jo luovuttanut, kamalan näköinen se on mutta olkoot. Ei se nollille mene, kai?

Toto siirtyi viettämään sairasleläkeläisen virkaa törmättyään kiveen elokuun alussa. Lupa liikkumiseen on nyt saatu. Toto on liikkeisään puhdas, mutta jatkohan se luonnollisesti näyttää kestääkö paikat. Meillä ei enää kestä kenelläkään pää toista sairaslomaa… ja pumpulissa en ala malinoisia pitämään.

Myös Kessu kävi hallissa.. muutama päivä sitten Kessun mieli oli taas mailla halmeilla. Mikälie juoksunarttu aiheutti syömättömyyden ja treeneissä asioiden unohtamisen, mutta tänään ainakin näytti siltä että se olo on ohitettu. Kessu oli oma reipas itsensä.

Fasciassa

Edellinen kerta lokakuussa jäi välistä mutta tänään päästiin vihdoin Virpin käsittelyyn! Toton suhteen jännitti kyllä enemmän kuin tarpeeksi, mutta mitä vielä Toki normaaleja jumeja on tullut, mutta lihasmassa on hyvä kaikkialla. Toto on käyttänyt kroppaansa ok ja liikeradat murtuneessa jalassa ovat lähes täydelliset Ikuinen kielto korkeille hypyille on, esim. pk A ja metrinen.. mutta se ei haittaa. Toto on muutenkin päätetty jättää eläkeläiskoiraksi joten normi aktivoinnit on sallittua. Aksaakin saa matalilla rimoilla tehdä kun suunta on eteen eikä ylimääräisiä pyörityksiä tule. Keppejä ja kontakteja on tietty syytä välttää loppuun asti. Voi että mie oon onnellinen

Lannerangan käsittelyä
Fasciat auki
Murtunut lapa venyy täysin taakse
ja eteen.. koiran ilme ei värähtänytkään missään vaiheessa
Väsy iski
Se hetki kun järki seisoo

Ainuska puolestaan oli jostain syystä vasemmalta puolelta molemmista jaloista todella jumissa. Eipä ole tätäkään ennen nähty. Koko koira oli ihan matona käsittelyn aikana. Myös vasemman etujalan kainalossa oli kipupisteitä. 

Lannerangan availua
Kainalon kipupisteitä selvittämässä
Myöskin leuka oli kauttaaltaan jumissa. Ainalla on tapana ollut viime päivinä käydä roikkumassa meidän lenkkipolun varrella olevassa köydessä..

Xylitol

Kuulumisia on aina ihana saada! Ne pienimmätkin videot kelpaavat kuvien ohessa Tässä Goan viimeisestä pentueesta oleva Purkka (Toimiva Xylitol). Niin äitinsä näköinen ja oloinen (mutta hiljainen) malineito Iso kiitos Miia aktiivisuudestasi jo nyt!

Marraskuun kuulumisia

Edellisestä päivityksestä on kulunut luvattoman kauan aikaa.. me ollaan treenattu joka viikko ja varsinkin marraskuun viimeinen viikko oli aika vauhdikas treenien osalta 😁 Koetetaan purkaa kuukausi auki.

Alkukuusta saatiin lenkkeilyt pikkuhiljaa vanhaan tyyliin Toton kolarin jäljiltä
Alkukuussa käytiin myös moikkaamassa Valoa (Toimiva Xenon). Ihana, sosiaalinen malipoika

Alkukuun treenejä videolinkkeinä

Saanallakin töppönen vielä nousee, vaikka ikää onkin. Kylmä on taas aiheuttanut pompottelua. Välillä syömisen kanssa kenkkuilua. Muuten ok kunnossa vaikka selkeästi alkaa nyt ikä näkyä 😩 Tämä kaikki on tullut ihan hetkessä.

Toton suhteen olen toiveikas… reilu 3 kk onnettomuudesta. Hissun kissun hallittua liikkumista lisätty. Hallissa saanut jolkotella vapaana ja joulukuun puolessa välissä saisi sitten päästää irti. En tiedä riittääkö meillä kenelläkään enää hermot moiseen koettelemukseen. Mali ja saikku on hermojaraastavaa ennen kaikkea koiralle itselleen joka on tottunut menemään ja tekemään.

Toto on joka tapauksessa pistetty sairaseläkkeelle, saapi hötkyillä kotikoirana ja mun turvana pimeillä metsäpoluilla. Eläkeläisiä pitää tietenkin aktivoida myös joten siinähän ne kaksi koiraa menee kerralla 😂

Eläkeläiset Saana ja Toto (Myytin Sanansaattaja & Toimiva Taskuvaras)

Noora ja Lyyli me ollaan tavattu pariin otteeseen marraskuun aikana. Ei auta kuin hattua nostaa kuinka hienoa työtä Noora on Lyden kanssa tehnyt. Kiihkeä ja vietikäs koira ei ole helpoin vietävä…

Ihana Lyyli (Toimiva Tyylitaju)

Kessun kanssa on marraskuussa menty vähän väärään suuntaan.. Kessu oli toki muutamana iltana syömättäkin, eli naapurin koirien juoksut haittasivat, mutta otus on muutenkin ollut jotenkin “outo”. Kessu on mennyt epävarmaksi kaikkien jäävien ja käännösten ohjelmaan ottamisen jälkeen. Taitaa kuskilla olla koiraa kiireempi? Tosin kun vertaan että oltiin Saanan kanssa tokokokeen aloluokassa koiran ollessa 1v3kk, niin en voisi edes kuvitella vielä meneväni Kessun 1v 6kk kokeeseen. Ehkä tässä sitten uroksen ja nartun ero?!

Tosin me aletaan työstämään tätä ongelmaa HETI. Paluuta taakse, treeneissä TUNNETILA tärkein. Taisi seuraavana päivänä tulla mun ja meidän historian lyhyin treeni

Treenaamattomaksi en Kessua halua jättää, toki pientä taukoa tulee väkisinkin joulun seudulle, mutta muuten tehdään vaan kivaa ja helppoa ja haetaan varmuus takaisin sitä kautta.

Kessu mielellään seukkaa muiden kanssa.. Tässä näkyy se pieni ongelma mikä oli kun Kessu oli pieni. Meillä oli Goan ylläripennut samaan aikaan ja kaikkea tarvittavaa aikaa ei Kessun ollessa pentu saatu järkättyä.

Nooralla oli hauska idea luoksetuloon ja perusasennosta maahanmenon opetteluun joten tietty piti kokeilla.. ettei siitä tullut Ainan kanssa mitään 😂

Tokon avoluokka on Ainan kanssa tavoitteena nyt tulevana keväänä. Tältä vuodelta se kariutui lukuisten saikkujen vuoksi. Nyt on suurin työ tehtävä ruudun ja merkin erottelun kanssa. Edellispäivän kokeenomainen treeni JANKKilassa ei mennyt niiden osalta kovin hyvin joten otettiin erä merkin kertoa KAT-tilasssa.

JANKKilassa 29.11.2019 Lyyli, Kessu ja Aina (Toimiva Tyylitaju, Sellainen Kesämies ja Toimiva Tunnetila)

Voimabiisejä oltiin Nooran kanssa kuuntelemassa alkukuusta 😊

M-kasvatit 8-vuotta!

Näin se aika rientää! Ensimmäinen pentueeni täytti jo 8-vuotta! Sateenkaarisillalle ovat poistuneet Eka ja Bonzo, mutta Skidi ja Turbo sekä Kipi ja Maija ilostuttavat vielä omia ihmisiään. Onnea muruset

Saana ja osa M-pennuista

Rt AVO HYV Aina

Hieman balsamia haavoille näiden kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Ainan kanssa rallateltiin tänään Espoossa ensimmäinen avoimen luokan tulos pistein 89. Sijoitus oli 3.s. Tuomarimuutos tuli päivää ennen koetta ja tuomaroinnin hoiti Raili Sonninen-Korhonen.

Mitäs sitä ressaamaan… tiedän että otus osaa asiat kun vain sattuu oikeisiin tiloihin
Kolmansina
Kiva rata!

Essin kanssa JAUlla

Hurtat pääsivät jälleen Essin koutsaamiksi JAUlle. Ainalle pari kierrosta ja Kessulle yksi. Myös mummo pääsi hetkeksi halliin

Kuvakulmafiilistelyjä
Tunnetilat kohdillaan
Aina liitää
Sydänkäpynen
Kessu
Sanoisin, että tästätäkään jätkästä ei vauhtia puutu
Kääntyy ja taipuu
Mummocollie
Kepit vanhalla tyylillä
Saanalainen <3

Xenon A/A 1/0

X-pentueen ensimmäinen läpivalaistu Xenon “Valo” päätyi arvoihin A/A 1/0. L7 nikamassa pieni spondyloosin ja välimuotoisen lanneristinikaman osalta LTV0. Polven vetolaatikkotestissä lievää löysyyttä pentuna loukatussa takajalassa. Kiitos Minna-Ella kun veit Valon kuviin

Valo