JK1 Aina

Kolmas kesä kun koetan saada Ainaa koekuntoon. Ensimmäinen kariutui hirmuhelteisiin. Toinen saikutteluun joten ajattelin että se on tänä kesänä tai ei koskaan. Seuraava juttu oli tietty saada se koepaikka. Soittoajan alettua pommitin jatkuvalla syötöllä ja kuin ihmeen kaupalla pääsin läpi ja sain sen viimeisen ykkösen paikan! Jes! Seuraava murhe tuli sitten menneenä viikonloppuna vastaan. Auton ilmastointi lähti käyntiin, mutta se vaan suhisi eikä kylmää tullut. Aineet loppu Ulkolämpötila oli +26°c kun lähdettiin ajamaan kohti koepaikkaa, eikä se koepaikalla juurikaan vähempää ollut. Autoakaan ei saanut jäljen ajaksi varjoon. 

Aina lähti hyvällä drivella janalta ja otti kerralla oikean suunnan oikeaan. Jäljestys oli hyvää ja intensiivistä. Kepit nousivat hyvin ja jäljen jälkeen oltiin tuloksessa kiinni yhden välikepin jäädessä metsään. Janalta Aina sai täydet pisteet. Jälkipisteet 150/170.

Veikkaan että keppi 3 tai 4 jäi metsään…

Esineruutua saatiin odotella jonkin aikaa. Onneksi auto saatiin silloin varjoon ja Aina nukkui autossa. Esineruutu ei ollut missään nimessä parasta Ainaa. Lähti hyvin ja etsi pitkään ensimmäistä esinettä mutta luovutti ja kävi heittämässä kiekan toisaalla. Palasi hakemaan ensimmäistä esinettä, löysi sen, toi ja tiputti mun jalkoihin… No siitä selvittiin. Lähetys seuraavalle joka olikin sitten jo astetta parempi sekä löydöltä että luovutukselta. Pisteet ruudusta 28/30.

Meidän päivän sana taisi olla nesteyttäminen. Aloitin jo menneenä viikonloppuna Ainalle juottoateriat kolmantena ateriana päivällä. Sen lisäksi se sai paljon tavallista enemmän vettä ruoka-annoksiin. Jäljen jälkeen se vetäisi 1,5 litraa vettä herkuilla höystettynä. Ruudun jälkeen Aina joi litran vettä. Tottiksessa ajattelin että vieläköhän neito jaksaa mitään, mutta mitä vielä! Oli kyllä iisimpi pompottelun suhteen, mutta loppua kohden lähti sitten ihan lapasesta Enhän mä voinut kuin nauraa kun meillä oli niin hauskaa! Ei siinä parit liikevirheet ja kolme puutteelliseksi mennyttä osa-aluettakaan harmittanut kun koira jaksoi ja teki ja vire säilyi! Että mä tykkään tosta pöhelöstä Se mikä nyt alkaa näkyä on, että Aina tietää milloin ollaan kokeessa, milloin voi sikailla ihan huolella ja mutsi ei pääse siihen puuttumaan

Osa-alueet purettuna

“Tekee innolla töitä, voimakkaasti, kiva seurata, pieniä juttusia sattuu välillä mutta sellaista se on. Koira on tarkkaavainen ja innokas. Välillä sieltä vähän tulee ääntä, mutta onneksi se sitten jää siihen alkutaipaleelle.”

Vapaana seuraaminen – koira pitää kyllä paikkansa kauttaaltaan, mut se ikään kuin poikittaa ja estää ohjaajaa pääsääntöisesti koko matkan, paitsi sillä on erinomaiset sivulle istumiset joka kerta kun ohjaaja pysähtyy. Ne on ihan korrektit suorat, suorat ja hienot. Täyskäännökset on hyvät, istuminen on ok. Ryhmässä ei ole sanottavaa. Kokonaisuus on kuitenkin erittäin hyvä.

Henkilöryhmässä

Liikkeestä istuminen – koira jää seisomaan mutta seisoo korrektisti loppuun asti. Liike on puutteellinen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo – valmisteleva osa on kunnossa, se voisi mennä vieläkin nopeammin maahan, se voisi tulla vieläkin nopeammin luokse. Se törmää lopussa ja tulee siihen ja tähän mutta koska ohjaaja antaa sivulle käskyn annamme armon käydä oikeudesta että se oli vino edessä tällä kertaa. Kokonaisuus on hyvä.

Noutaminen tasamaalta – Koira lähtee nopeasti noutoon ja ottaa esineen. Luovutuksessa se saisi pitää paremmin ja ohjaaja saisi odottaa sen 3 sek, kokonaisuus on kuitenkin erittäin hyvä.

Metrinen loikka

Hyppynouto – Koira meinaa alussa vähän nousta, pylly ei meinaa pysy maassa. Pysyy sit kuitenkin siihen asti kunnes saa käskyn. Hyppää ja hakee esineen, mutta sitten se kiertää takaisin jonka myötä luovutus vinossa. Tulisi laskea heti käskystä irti, mutta nätisti ohjaaja sai kapulan kaikella kunnialla itselleen ja loppu on kunnossa, liike on puutteellinen.

A-esteen ylitys – siinä ei ollut mitään huomautettavaa, erinomainen

Luoksetulo A-esteellä

Eteenlähettäminen ja maahanmeno – valmisteleva osa on kunnossa, koira menee pikkasen ehkä vinoon mutta etenee kuitenkin hyvää vauhtia. Pysähtyy kyllä ja menee maahan. Nousee vielä ylös ja käy sitten takaisin maahan. Kokonaisuus menee puutteelliseksi.

Paikallaolo häiriön alaisena – Ei huomautettavaa, erinomainen.

Tänään tyydyttävä 78 pistettä

JK1 koulari kokonaispisteillä 256, II-tulos.

Onpahan rämmitty ja tulos tuli!