Tottista

Tänään oli jälleen tottistreenit mimmien kanssa. Menin tapani mukaan kentälle reilusti ennen että ehdin aktivoida eläkeläisosaston ensin. Toton piti vielä tänään ja huomenna ainakin ottaa iisisti eilisen käsittelyn takia joten se sai kevyesti muistella mitä on kiertää piiloa lyhyeltä matkalta sekä haukkua mua ja hihaa. Mitään taistelua en sen kanssa tehnyt. Sen verran kuuma keli kyllä oli että hiki tuli ja väsykin Pääasia että tekemistä ja ajatustyötä löytyy korvien väliin. Hurtta on ollut niin paljon iisimpi himassa nyt kun kaikki normi toiminta on saatu takaisin.

Toto

Ainuska kävi tekemässä tottiksen ilman palkkaa. Tai no palkan se sai eteenmenon pallosta. Kunhan oli hetken hengittänyt, pääsi sekin vähän kiertämään piiloa ja haukkumaan. Helppo keinoa ajaa koira väsyksiin eikä itte tartte kuin nököttää paikoillaan

Ainuska
Pärkkele kun tuli kuuma!

Kessun kanssa otettiin ilmoittautumista Jenny ja Boa parina. Toimii nyt hienosti. Sitten paikkiksessa toisen koiran luoksetuloa, pysyi hienosti. Ja näköjään on sitten tehty paikkamakuuta kun tein jääviä tehdessäkään ei tule nyt luokse Voi sun hemmetti näitä bortsujen aivoituksia! Treenataan sitä sitten seuraavaksi…

Aktiiviset treenikoirat

Ja sitten mä vaihdoin autoa taas Meni hermo vaikka sainkin Toton kestävän kalterin Lexuksen takapenkkiin. Mutta kesäkuumalla millä tuulettaa takatilaa ja on ahdasta ja ollaan kuin sillit suolassa ja ja ja. Eipä enää. Löytyi ihan mahti vaihtoehto VW Caravellesta jossa pikkubussina on ilmastointi ja lämmitys takatilaan sekä nää valtavat häkit valmiina! Toisella puolella meillä matkaa malit ja toisella bc:t. Itse testasin sen verran häkkejä että mahdun istumaan selkä suorassa, pään päälle jää tilaa ja jalat mahtuu suoraksi vaikka ovi olisi kiinni. Toto otti alkuun hernettä nokkaan kuljetusvälineen vaihtumisesta, olisiko muistunut poliisiajat mieleen kun wolkkarilla sekin seurakunta ajelee, mutta muutaman päivän ajon jälkeen makoilee jo rauhassa siskonsa vieressä. 

Ennen kaikkea saan kesällä pidettyä auton paremmin viileänä myös silloin kun ei olla liikenteessä kun autoon saa läpivedon ja rauhassa takaoven auki ilman että edes vedet sataa sisään. Nyt mahtuu myös fillari kyytiin ja päästään kunnolla ajamaan Toton kanssa kun uuden pyöränkin hommasin. Alkaa koiraharrastus taas nostamaan päätään, aktiivisesti eletään ja tehdään…

Pentukuumekin olisi mutta koetetaan nyt malttaa hetki. Bc, labbis, dallu. Sakemanni? En tiedä. Ehkä Bc niin pääsisi kasvatustoiminnassa taas alkuun. Malinoisia en usko nyt hetkeen hankkivani, vaikka ne niin monipuolisia koiria ovatkin. Ei mitään niin hyvää ettei jotain huonoakin. Haluan hetken päästä vähän iisimällä elämällä. Malien tulisieluisuus on tähän elämäntilanteeseen liikaa.

Aktiivset eläkeläiset
Illalla Aina pääsi vielä jäljestämään. Tällä kertaa nenä toimi ja esine löytyi. Lähinnä nyt treeninä jana sekä jäljen ajo. Jälki ei ollut kuin 140m pitkä yhdellä esineellä. Kuumuus kyllä verotti ja jäljen jälkeen mentiinkin uintireissulle koko koirakööri. Mä pysyin vielä visusti rannalla.