Vuosi 2017

Koko mennyt vuosi on nyt paketoituna. Kokonaisuudessaan varsin mielenkiintoinen ja hyvin erilainen vuosi. Muutettiin omakotitalosta kaupungin lähiöön. Ensin ensimmäiseen kerrokseen kaksikerroksisessa rivarissa ja marraskuun alusta kaksikerroksiseen rivariasuntoon. Lähtiessä Järvenpäästä oli minä, skidi ja pari koiraa. Loppuvuodesta ihmisiä olikin kolme, samoin koiria 😉

31.12.2017 uimassa

Toto muutti elokuussa joukon jatkoksi kun poliisivoimissa todettiin että Toto puree virkamiesmäisesti pyydettäessä, eikä se ollut tarpeeksi kiihkeä. Ehkä myös vähän liian kiltti. Sehän sopi meille ja Toto sopeutui kyllä varsin nopeasti osaksi laumaa. Pieni välikohtaus meinasi aiheuttaa uuden kodin etsimisen Totolle, mutta tykkään siitä koirasta niin paljon että annoin vielä mahdollisuuden. Vähän muistuttelua kuinka perheessä on tapana käyttäytyä ja loppuvuosi menikin ihan hyvin. Toto on hirmuisen selväpäinen, kiltti ja ohjattava koira. Mondioringtreenit alkoivat syyskuun lopussa ja siellä on tapahtunut valtava kehitys. Ihan ehkä tänä vuonna ei ole meidän vuoro mutta jospa sitten 2019…

Toto ottaa iisii

Ainan kanssa kesä meni hengaillessa. Mua ei kerta kaikkiaan huvittanut treenata. Aina pääsi Toton siivellä mukaan montsutreeneihin ja on ihan hirmu pätevä koira kyseisessä lajissa. Kestää kuormaa, on ohjattava.. ehkä hieman possu. Essin kanssa Aina käy kerran viikoissa aksatreeneissä JAU-areenalla ja loppuvuodesta tokoiltiin pari koetta. Ensimmäisessä työtapaturma vie ykkösen ja toisessa sitten tuli tulos. Uusi vuosi toi sitten murheita oikein roppakaupalla. Saan haudata toiveet jalostuskäytöstä sillä kaikeksi harmiksi Aina reagoi uutena vuotena raketteihin 😥 Saahan nähdä miten meidän mondioringuran käy.. siirtyykö Aina vain toko- ja agilitykoiraksi. Mikäli se kestää 6mm laukaukset, voidaan haaveilla jälkikokeesta mutta muuten sekin touhu on unohdettava kisamielessä.

Aina ja pallokokoelma

Saana kävi vuoden aikana muutamissa agilitykisoissa ja kesällä osallistui agin SM-kisoihinkin. Menestys jäi vain joukkueradalle ja yksilökisassa voimat jälleen ehtyivät. Loppuvuodesta käytiin pari kertaa fasciahieronnassa ja kun Saana vielä mitattiin pikkumaksiksi, pitänee sertijahtia vielä jatkaa. Hieronta toi mummeliin aivan uutta puhtia ja liikkuminen on ollut huomattavasti parempaa kuin muutamana aikaisempana talvena. Lisäksi otettiin ohjelmistoon rallytoko ja toiveena on startata siellä ainakin RTK1:n verran. Katsellaan jatkoja sitten fiiliksen mukaan.

Saanan kahden pallon tekniikka

01.01.2018 Toto, Aina & Saana