Hakukurssilla

Perjantai-iltana istuttiin hakuluennolla kuuntelemassa teoriaa ja tänään sitten oli ensimmänen käytännön treenikerta. Mä mietin pääni puhki että mitä Goan kanssa nyt teen ja ihan ekaksi kokeiltiin tehdä haukkuilmaisu läheltä kouluttaja Reijan kanssa. Goa kaipaa kyllä pientä koulutusta siihen miten käyttäydytään kauniisti maalimiehellä, se kun menee haukkumaan “päin näköä” Ei mitenkään ilkeästi mutta kun on ipoa veivattu ja äijää haukuttu vaikka mitä tapahtuisi ympärillä niin eipä sitä nyt hetkessä eikä kahdessa käännetä mihinkään.

keskilinjalla

Tänään tehtiin lähdöt niin, että maalimies huusi ja huitoi piilolla että Goa oppi kohdentamaan suoraan eteenpäin, sille ei näytetty maalimiesten piilolle menoa. Se lähti reippaasti perille asti kun oli nähnyt maalimiehen, pelkkä ääni ei riittänyt nyt ensimmäisellä kerralla antamaan uskoa tarpeeksi. Vaihdettiin myös haukuttaminen tai siis ilmaisu siihen, että Goalle heitettiin lelu vastaan kun oli tulossa piilolle. Lelu oli narussa kiinni joten ei päässyt rilluttamaan ennen kuin köpötin keskilinjalta hakemaan Goaa piilolta. Sisääntuloja (eli takaisin hallintaan tuloa keskilinjalle) otettiin jokaiselta pistolta palatessa ja tässä näkyi sitten tämä Goan hallinnan puute. Piti loppupeleissä kääntyä ihan vastaan ja pysäyttää meno kuin seinään että sain ötökän takaisin hallintaan. Eilen tämä kyllä kotona onnistui ihan pitkältäkin matkalta ja kovasta vauhdista

img_7039

Goalla on kaikki palikat päässä hyväksi hakukoiraksi, toki se käy aika kovilla kierroksilla niin kuin kaikessa mitä se tekee. Joten ei muuta kuin työstämään. Jatketaan näitä “vastapalkkauksia” ja katsotaan missä vaiheessa otetaan ensimmäisen kerran haukuttaminen mukaan.

img_7031

Lopuksi vielä katsottiin miten koira reagoi ilman ilman että sille on “annettu” tehtävää. Eli maalimiehet olivat piilossa maahan maastoutuneena ja umpipiilossa ja haluttiin nähdä mitä koirat tekevät kun tulevat hajuvanalle tuulen alapuolella ollessa.

Parin viikon päästä jatkuu! Mitenhän mä tästä lajin hurmiosta selviän.. kai tässä on johonkin hakuryhmään päästävä… Ei ainakaan ole yksinäistä puuhaa!

Miun mussukkain <3

Miun mussukkain <3