Aina eläinlääkärissä

Otsikko ei yllätä vaikka edellisestä käynnistä onkin aikaa. Menikö tässä nyt kaikkineen noin 1,5 vuotta että saatiin elää normaalia harrastuskoiran elämää. Olen jonkin aikaa jo seuraillut, että Aina ei ole ihan “ok”. Se on ontuillut liikunnan jälkeisen levon jälkeen. Vinkunut nivelten taivutuksissa, fyssärillä reagoinut voimakkaasti ja liikkunut satunnaisesti skidisti epäpuhtaasti Ja ollut kotona luihu, irvistellyt muille koirille, vinkaissut pienimmästäkin jos joku toinen koira on kohdistanut siihen vaikka korvan lipomista.

Perjantaina illalla Ainalta kuvattiin koko selkä, olat sekä ranteet. Selkä edelleen ok, olat puhtaat mutta ranteissa muutoksia.

Lääkärin sanelemaa
“Aina-koiran kipuoireilun tutkimukset: ontumatutkimuksessa aristus selässä lumbosakraalialueella. Lisäksi toistuvasti vasemman etujalan olkanivelen tunnustelussa kipureaktio sisäpinnalla, ja ns. biceps- testissä, jossa olkanivel koukistetaan ja samalla kyynärtä ojennetaan. Myös supraspinatus -lihaksen alueella kireyttä / aristusta. Rauhoituksessa otetuissa röntgenkuvissa ei todeta oireita selittävää syytä, ei esim. nivelrikkomuutoksia havaittavissa olkanivelissä. Ranteissa sivuttaiskuvassa lievää uudisluumuodostusta carpometacarpaalinivel välissä. Tämä on voinut tulla koiralle sattuneen esteen aiheuttaman ranteen ojentumisvamman seurauksena.
Olkanivelen ontuman oirekuva huomioiden epäilyksenä olkanivelen sidevamma. “

Olkanivel on nyt piikitetty kortisonilla. Lääkityksenä aloitetaan gapapentiini joten Aina on poissa kisakentiltä noin vuoden päivät mikäli lääkityksestä päästään joskus eroon. Varoaika lääkkeellä on 6kk. Pääasia että Aina saa jatkaa täällä meidän kanssa, on pojalleni tärkein koira meidän hurtista.

Otin käynnillä puheeksi myös Toton lisääntyneen aggressiivisuuden. Kotona se jäykistelee ja murisee mulle, ulkona haluaa syödä kaikki. Koppa päässä on menty ja jos koppa on jäänyt kotiin niin on saattanut napata jotain mun omaa koiraa kun on kilaroinut vastaantulevia koiria. Myös Totolla aloitettiin gapapentiinilääkitys. Nyt kolme neljästä täällä syö kyseistä kipulääkettä Onhan se hyvä että mulla on vielä Kessu… joka on toistaiseksi ehjä.

Lisäksi perjantaina Ainalla turposi kaula joka myöhemmin levisi koko pään alueelle. Aluetta punktoitiin, eikä havaittu paiseeseen viittaavaa. Aamulla koira oli ok, iltapäivällä ei. Oletus on että on saanut jonkun ampiaisen tai vastaavan suuhunsa joka pistänyt ja turvottanut naaman ja otsalohkon. Kaikki rauhaset ja muut nielun alueet tutkittiin myös eikä mitään löytynyt. Koira on kyllä aamulla aika kamalan näköinen