Arkistot kuukauden mukaan: syyskuu 2020

Kessun syyskuun aksat

Kessu

Ehkä tää on vähän julkinen nöyryytys pistää omia aksavideoita yhteen nippuun mutta kun ei muutakaan voi. Kessun kanssa on touhuiltu viitenä hallikertana aksaa ja minusta poika kulkee ja kehittyy ihan kivasti. Itsestäni en voi sanoa samaa. Edelleen metsästän Kessulle lainakuskia joka voisi muutaman treenikerran jälkeen mennä kokeilemaan kisaamista niin saisin säästettyä mun kinttuja.

Muuten ei mitään kummempaa. Kenenkään kanssa ei oo nyt mitään suunnitelmia. Totolla gapapentiini vaikuttaa hyvin, saa syödä sitä mutta Ainan kohdalla en ole nähnyt eroa. Nyt jos saa sen ajettua alas niin pääsisi vielä ensi kesän korvilla kisaamaan ainakin rallyssa.

Kesämies syysmiehen vaatteissa
Saana mummeli
Töttörökerhon pj ja laumansa

Pojat fyssärillä

Toto kaiketi liukastui tiistaina kun meno oli iltaa kohden aika ontuvaa. Kipulääkkelle ja lepoon pariksi päiväksi. Torstai-iltana ontuminen oli poissa ja tänään perjantaina todettiin, että ainakaan olkanivelessä ei ole mitään muutosta huonompaan havaittavissa. Sen sijaan Toto oli jumittanut lapansa joka onneksi saatiin nyt auki. Muuten hurtta oli hyvässä kunnossa ja varsin elastinen.

Kessun toinen fyssärikäynti, ei mitään kummempaa pojasta löytynyt. Ei muuta kuin kovaa ajoa

Eka ravaaminen tiistaina alkuilta. Sisäpätkä tiistai nukkumaan mennessä. Viimeinen ravausvideo torstai-ilta.

Ainan mystiset oireet

Aina alkaa olla takaisin oma pösilö itsensä. Omalla tavallaan sitä kaipasi kun neitoa vaivasi se jokin mikä nyt vaivasikaan. Edelleenkään se ei ole selvinnyt, eikä mitään ole muutettu. Samaa ruokaa syö kuin ennen nielualueen ongelmia. Aina pystyy haukkumaan, haukottelemaan ja kantamaan tavaroita suullaan. Koko ajan se on syönyt ja juonut. Jätökset ovat normaalit. Olkanivelen vaivojen takia otetaan nyt muuten iisisti mutta muuten mennään vanhaan malliin. Kyljet Ainalla ovat edelleen kipeän arat, sekin syy on tuntematon.

Muistelin tässä vajaa 1,5 vuoden takaista casea, missä Ainalle ilmestyi mystisesti samalle puolelle nieluun paise mitä tyhjenneltiin verensekaisesta nesteestä useampaan otteeseen. Silloinkin käytiin näytillä ellillä mutta mitään syytä ei löytynyt. En muista että patti/ paise olisi Ainan menoa silloinkaan haitannut sen koommin.

Hallikausi käyntiin

Meillä alkoi jo syyskuun alusta mahdollisuus mennä halliin treenaamaan, mutta koko alkukuu on ollut niin kiireinen ettei ole päästy. Ja halli on normaalisti iltaisin omistajan omassa käytössä. Tänään sitten vapaapäiväksi olin varannut treenivuoron. Sitten iski se “paniikki” että mitäs ja kellä mä siellä mitään treenaan kun koirista suurin osa on out of game. Pieni neuvottelu itseni kanssa, että Kessu on kunnossa, sen kanssa tehdään nyt ihan ensin pelkkää positiivista mielentilaa koska edellinen hallikausi haettiin sitä jatkuvalla syötöllä. 

Kessun kanssa siis aksaa hyvällä sykkeellä ja voin sanoa että vitsit oli kivaa! Eihän mun polvella mitään kummosia juosta mutta ei se estä koiraa menemästä sinne tänne Toivottavasti nyt uuden paikan myötä löytyisi joku joka haluaisi kokeilla mitä Kessun kanssa saa aikaiseksi kisakentillä… olisi mukava se aksassa sinne saada.

Toto kävi hallissa juoksentelemassa ja tekemässä vähän perustottista. Pikku pätkän aksaakin tehtiin vaikka en nyt tiedä miten ton kanssa pitäs elää. On perjantaista asti vetänyt gapaa ja koko koira on ihan eri tapaus. Ei jäykistele enää kotona, ei murise. On valpas, iloinen ja energinen normaali oma itsensä. Niin pikku hiljaa salaa hiipien on tullut nuo huonot muutokset että onneksi otin asian puheeksi Ainan ellin yhteydessä. Olin jo miettimässä Toton kohdalla sitä viimeistä vaihtoehtoa mutta onneksi nyt tilanne on helpottanut.. toivottavasti osaan jatkossa tulkita koiraa oikein

Saana kävi vetämässä mummohöntsää, väsy tulee nopeasti mutta tuo drive millä se haluaa yhä tehdä! Se on jotain mitä haluan lisää!

Aina uusintakäynnillä

Kyllä nyt taas vastustaa Ainan kanssa Naama tosiaan turposi aikamoisiin mittoihin viikonlopun aikana. Sai lauantaiaamuna kyytabun joka ei selvää apua antanut, mutta naaman turvotus lähti kuitenkin laskemaan. Maanantaina aamulla katsoin että naama oli vielä siinä kunnossa että on pakko käydä ellille näyttämässä sitä. Vaikka syytä turvotukselle ei edelleen saatu, niin apu kuitenkin silmään johon oli kehittynyt sidekalvontulehdus

ylä vasen sunnuntai ilta, ylä oikea maanantai aamu, ala vasen maanantai päivä, ala oikea maanantai ilta
Vaikka Aina ei suutaan eläinlääkärillä saanut auki, söi se illalla luuta hyvällä drivella. Ehkä tämä joskus selviää….

Kessu näyttelyssä

Olihan se ihan ennalta arvattavaa, että kun tuomari vaihtuu alkuperäisestä, niin homma menee reisille Mutta uutta matoa koukkuun… kyllä se H sieltä vielä tulee

2 vuotias tricolor. Ystävällinen, hieman vieraan tyyppinen uros joka on mittasuhteiltaan kovin neliömäinen. Valkovaltainen pää. Kohtuulliset korvat. Suora edestä. Riittävä runko, hieman luisu lantio ja seisoo hieman takajalat allaan. Ei liiku paimenkoiralle tyypillisesti. Korkea kinner. Hyvä käytös.

Kessu käyttäytyi koko näyttelypäivän ajan uskomattoman hyvin. Näkee sen varmuuden millä elää, vaikka joku räyhäsi nenän edessä, Kessu vain katseli sitä. Siltäkin osin saan olla tyytyväinen

Aina eläinlääkärissä

Otsikko ei yllätä vaikka edellisestä käynnistä onkin aikaa. Menikö tässä nyt kaikkineen noin 1,5 vuotta että saatiin elää normaalia harrastuskoiran elämää. Olen jonkin aikaa jo seuraillut, että Aina ei ole ihan “ok”. Se on ontuillut liikunnan jälkeisen levon jälkeen. Vinkunut nivelten taivutuksissa, fyssärillä reagoinut voimakkaasti ja liikkunut satunnaisesti skidisti epäpuhtaasti Ja ollut kotona luihu, irvistellyt muille koirille, vinkaissut pienimmästäkin jos joku toinen koira on kohdistanut siihen vaikka korvan lipomista.

Perjantaina illalla Ainalta kuvattiin koko selkä, olat sekä ranteet. Selkä edelleen ok, olat puhtaat mutta ranteissa muutoksia.

Lääkärin sanelemaa
“Aina-koiran kipuoireilun tutkimukset: ontumatutkimuksessa aristus selässä lumbosakraalialueella. Lisäksi toistuvasti vasemman etujalan olkanivelen tunnustelussa kipureaktio sisäpinnalla, ja ns. biceps- testissä, jossa olkanivel koukistetaan ja samalla kyynärtä ojennetaan. Myös supraspinatus -lihaksen alueella kireyttä / aristusta. Rauhoituksessa otetuissa röntgenkuvissa ei todeta oireita selittävää syytä, ei esim. nivelrikkomuutoksia havaittavissa olkanivelissä. Ranteissa sivuttaiskuvassa lievää uudisluumuodostusta carpometacarpaalinivel välissä. Tämä on voinut tulla koiralle sattuneen esteen aiheuttaman ranteen ojentumisvamman seurauksena.
Olkanivelen ontuman oirekuva huomioiden epäilyksenä olkanivelen sidevamma. “

Olkanivel on nyt piikitetty kortisonilla. Lääkityksenä aloitetaan gapapentiini joten Aina on poissa kisakentiltä noin vuoden päivät mikäli lääkityksestä päästään joskus eroon. Varoaika lääkkeellä on 6kk. Pääasia että Aina saa jatkaa täällä meidän kanssa, on pojalleni tärkein koira meidän hurtista.

Otin käynnillä puheeksi myös Toton lisääntyneen aggressiivisuuden. Kotona se jäykistelee ja murisee mulle, ulkona haluaa syödä kaikki. Koppa päässä on menty ja jos koppa on jäänyt kotiin niin on saattanut napata jotain mun omaa koiraa kun on kilaroinut vastaantulevia koiria. Myös Totolla aloitettiin gapapentiinilääkitys. Nyt kolme neljästä täällä syö kyseistä kipulääkettä Onhan se hyvä että mulla on vielä Kessu… joka on toistaiseksi ehjä.

Lisäksi perjantaina Ainalla turposi kaula joka myöhemmin levisi koko pään alueelle. Aluetta punktoitiin, eikä havaittu paiseeseen viittaavaa. Aamulla koira oli ok, iltapäivällä ei. Oletus on että on saanut jonkun ampiaisen tai vastaavan suuhunsa joka pistänyt ja turvottanut naaman ja otsalohkon. Kaikki rauhaset ja muut nielun alueet tutkittiin myös eikä mitään löytynyt. Koira on kyllä aamulla aika kamalan näköinen

RIP Xcode

Kiri oireili pentuna takajalkojen pompottelulla, johon ei saatu diagonosoitua mitään järkevää syytä. Loppukesästä Kirin ongelmat pahenivat, Kiri kirputti jalkaansa ja paikkaa vaihtaessa koipi tuli vain mukana. Hyvää taivasmatkaa Kiri ja osanottoni Suvi, olen niin pahoillani Kiitos että annoit Kirille hyvän kodin!

27.8.2018 – 2.9.2020