Arkistot kuukauden mukaan: kesäkuu 2020

Kessu paimenessa

Loman lopettajaisiksi paimennustreenit ällölämpötilassa Pukkilassa. Kouluttaja vaihtui taas ja tällä kertaa mentiin isoon aitaukseen irti. Hetken olin, että “ookke.. tällä mennään sitten tällä kertaa”. Kessu oli heti tekemässä hommia. Kävi vähän rallattelemassa aitauksessa ja lampaatkin karkasivat siinä rytäkässä Niitä sitten haettiin takaisin tilan koiran avulla ja päästiin asiaan. Kuumuus ja väsymys näkyi kyllä koirassa ja Kessu köpsötteli perässä hyvin nätisti, selkeästi siitä puuttui paras terä. Mutta mielestäni silti hyvä treeni.. seuraavan kerran sitten jotain muuta

Laskeskelin loman lopettajaisiksi, että tuli ajettua edellisen neljän viikon aikana reilu 3500 kilometriä! Ilmastointikin reistaili parin reissun ajan kun putki takatilaan haperoitui poikki, mutta muuten on saatu erinoimaisissa olosuhteissa reissata.

Yyterissä toistamiseen

Olihan Yyteriin päästävä uudelleen vielä tälle kesälle! Oon ihan myyty siihen paikkaan Koirilla oli hauskaa kun ne hyppivät aaltojen yli. Ihmisiä tosin oli sen verran, etten voinut niitä irti tällä kertaa pitää, mutta muuten hyvä reissu

Mereen vaan! Hiekka oli kuumaa ja merivesi lämmintä!
Rantavahdit tarkkana
Toto posettaa

Kessun silmät terveet

Kessu käväisi Jalomäen Sarilla silmätarkissa. Mitään ei löytynyt, joten nyt meillä on kaikki viralliset pevisaan vaadittavat testit tehtynä. Samalla otettiin dna-näytteet ja niitä saadaan toki odotella vielä.

BH Xylitol

Aivan hirmuisesti onnea Miia, Jenna ja Purkka (Toimiva Xylitol) kuumassa kelissä suoritetusta bh:sta X-pentue on nyt 1v 9kk vanhoja.

JK1 Aina

Kolmas kesä kun koetan saada Ainaa koekuntoon. Ensimmäinen kariutui hirmuhelteisiin. Toinen saikutteluun joten ajattelin että se on tänä kesänä tai ei koskaan. Seuraava juttu oli tietty saada se koepaikka. Soittoajan alettua pommitin jatkuvalla syötöllä ja kuin ihmeen kaupalla pääsin läpi ja sain sen viimeisen ykkösen paikan! Jes! Seuraava murhe tuli sitten menneenä viikonloppuna vastaan. Auton ilmastointi lähti käyntiin, mutta se vaan suhisi eikä kylmää tullut. Aineet loppu Ulkolämpötila oli +26°c kun lähdettiin ajamaan kohti koepaikkaa, eikä se koepaikalla juurikaan vähempää ollut. Autoakaan ei saanut jäljen ajaksi varjoon. 

Aina lähti hyvällä drivella janalta ja otti kerralla oikean suunnan oikeaan. Jäljestys oli hyvää ja intensiivistä. Kepit nousivat hyvin ja jäljen jälkeen oltiin tuloksessa kiinni yhden välikepin jäädessä metsään. Janalta Aina sai täydet pisteet. Jälkipisteet 150/170.

Veikkaan että keppi 3 tai 4 jäi metsään…

Esineruutua saatiin odotella jonkin aikaa. Onneksi auto saatiin silloin varjoon ja Aina nukkui autossa. Esineruutu ei ollut missään nimessä parasta Ainaa. Lähti hyvin ja etsi pitkään ensimmäistä esinettä mutta luovutti ja kävi heittämässä kiekan toisaalla. Palasi hakemaan ensimmäistä esinettä, löysi sen, toi ja tiputti mun jalkoihin… No siitä selvittiin. Lähetys seuraavalle joka olikin sitten jo astetta parempi sekä löydöltä että luovutukselta. Pisteet ruudusta 28/30.

Meidän päivän sana taisi olla nesteyttäminen. Aloitin jo menneenä viikonloppuna Ainalle juottoateriat kolmantena ateriana päivällä. Sen lisäksi se sai paljon tavallista enemmän vettä ruoka-annoksiin. Jäljen jälkeen se vetäisi 1,5 litraa vettä herkuilla höystettynä. Ruudun jälkeen Aina joi litran vettä. Tottiksessa ajattelin että vieläköhän neito jaksaa mitään, mutta mitä vielä! Oli kyllä iisimpi pompottelun suhteen, mutta loppua kohden lähti sitten ihan lapasesta Enhän mä voinut kuin nauraa kun meillä oli niin hauskaa! Ei siinä parit liikevirheet ja kolme puutteelliseksi mennyttä osa-aluettakaan harmittanut kun koira jaksoi ja teki ja vire säilyi! Että mä tykkään tosta pöhelöstä Se mikä nyt alkaa näkyä on, että Aina tietää milloin ollaan kokeessa, milloin voi sikailla ihan huolella ja mutsi ei pääse siihen puuttumaan

Osa-alueet purettuna

“Tekee innolla töitä, voimakkaasti, kiva seurata, pieniä juttusia sattuu välillä mutta sellaista se on. Koira on tarkkaavainen ja innokas. Välillä sieltä vähän tulee ääntä, mutta onneksi se sitten jää siihen alkutaipaleelle.”

Vapaana seuraaminen – koira pitää kyllä paikkansa kauttaaltaan, mut se ikään kuin poikittaa ja estää ohjaajaa pääsääntöisesti koko matkan, paitsi sillä on erinomaiset sivulle istumiset joka kerta kun ohjaaja pysähtyy. Ne on ihan korrektit suorat, suorat ja hienot. Täyskäännökset on hyvät, istuminen on ok. Ryhmässä ei ole sanottavaa. Kokonaisuus on kuitenkin erittäin hyvä.

Henkilöryhmässä

Liikkeestä istuminen – koira jää seisomaan mutta seisoo korrektisti loppuun asti. Liike on puutteellinen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo – valmisteleva osa on kunnossa, se voisi mennä vieläkin nopeammin maahan, se voisi tulla vieläkin nopeammin luokse. Se törmää lopussa ja tulee siihen ja tähän mutta koska ohjaaja antaa sivulle käskyn annamme armon käydä oikeudesta että se oli vino edessä tällä kertaa. Kokonaisuus on hyvä.

Noutaminen tasamaalta – Koira lähtee nopeasti noutoon ja ottaa esineen. Luovutuksessa se saisi pitää paremmin ja ohjaaja saisi odottaa sen 3 sek, kokonaisuus on kuitenkin erittäin hyvä.

Metrinen loikka

Hyppynouto – Koira meinaa alussa vähän nousta, pylly ei meinaa pysy maassa. Pysyy sit kuitenkin siihen asti kunnes saa käskyn. Hyppää ja hakee esineen, mutta sitten se kiertää takaisin jonka myötä luovutus vinossa. Tulisi laskea heti käskystä irti, mutta nätisti ohjaaja sai kapulan kaikella kunnialla itselleen ja loppu on kunnossa, liike on puutteellinen.

A-esteen ylitys – siinä ei ollut mitään huomautettavaa, erinomainen

Luoksetulo A-esteellä

Eteenlähettäminen ja maahanmeno – valmisteleva osa on kunnossa, koira menee pikkasen ehkä vinoon mutta etenee kuitenkin hyvää vauhtia. Pysähtyy kyllä ja menee maahan. Nousee vielä ylös ja käy sitten takaisin maahan. Kokonaisuus menee puutteelliseksi.

Paikallaolo häiriön alaisena – Ei huomautettavaa, erinomainen.

Tänään tyydyttävä 78 pistettä

JK1 koulari kokonaispisteillä 256, II-tulos.

Onpahan rämmitty ja tulos tuli!

Xcode terveystarkeissa

X-pentueesta toinen koira käväisi virallisissa terveystarkeissa menneellä viikolla Ventelällä. Kennelliitto arpoi kuvista seuraavan suoran lonkat A/A, kyynärät 0/0, selässä ei spondyloosiin viittaavaa ja LTV0 sekä VA0. Kiitos Suvi!

Kirin kuva omistaja Suvi

Yyterin reissu

Se perinteinen vuotuinen Yyterin reissu jälleen takana. Auton mittari oli jotain +14°c astetta mutta oli yllättävän lämmintä vaikka aurinko ei paistanut. Merivesi oli vieläkin kylmempää mutta siellä sitä mentiin hännät töttöröllä

Saana, Aina ja Kessu
Aina
Kessu
Toto ja Aina
Kessu, Aina, Toto ja Saana
Kessu
Toto

Lomailu aloitettu

Ensimmäinen lomaviikko käynnissä. Lähinnä treenattu koiria ja käyty harrastamassa lähimatkailua. Piti päästä katsomaan miltä näyttää Helsingin Aurinkolahdessa ja onhan se kuin olisi jonnekin euroopan rantakaupunkiin mennyt Samalla reissulla tuli käytyä myös Alppiruusupuistossa, mutta siellä ei vielä ollut paras kukinta käynnissä. Mukana olivat vain bortsut, niiden kanssa on niin iisiä ja helppoa mennä minne vain

Kessu kaupunkilomalla
Saana kukkaistyttönä

BH Kessu

Kessun ensimmäinen kisakirja tuli korkattua palveluskoirien käyttäytymiskokeella Kotkassa heti ensimmäisenä päivänä koronarajoitusten purkauduttua. Mun tuurilla oltiin tietty paikkamakuussa ensin, Kessu oli siellä tarkkaavainen ja pysyi hyvin.

Tottiksessa lähti hyvin mukaan ja eka suora mennen tullen oli ok. Hieman sen jälkeen jätätti. Jokainen pysähdys ja siitä liikkeelle lähtö oli ok. Vapaana seuraamisessa Kessu alkuun oli että hiihtele mutsi keskenäs jos tää näin pitkä on, mutta yhdellä lisäkäskyllä tuli mukana. Liikkeestä istuminen ok, liikkeestä maahan ok. Luoksetulo ok. Tulipahan räpellettyä Höpötintti on nyt BH Sellainen Kesämies