Arkistot kuukauden mukaan: maaliskuu 2020

Rajat kiinni, korona case

Täällä sitä ollaan, rajan takana.. under the dome, Uusimaa. Meillä meno jatkuu edelleen ihan “normaalina” jos sitä tämmöisessä nelitassuperheessä voi normaaliksi sanoa Olen itse edelleen joka päivä töissä ja treenit ovat jo siitäkin syystä olleet vähissä. Lisäksi meidän jälkimaastot ovat jääneet rajan taakse eikä mökillekään tällä hetkellä saa mennä

Me on lenkkeilty paljon joka ilta. Ruotsinkylän tutkimusmetsä on aivan superihana paikka mennä ottamaan kuvia ja ulkoilemaan. Laaja alue jossa ei tarvitse törmätä muihin ja muutenkin ihmisiä tulee harvakseltaan vastaan.

Minä ja mun lauma, kuva Ari
Toto on irti vain kuvaustilanteissa, muuten se kulkee aina hihnassa
Aina kaunokainen
Mummocollie
Meidän hovinarri :)
Sunnuntaiaamun elbailuja
Paimentamassa.. malinoiseja :D
Rankka elämä ja mitä jäi.. :D

Hei kyl me ollaan vähän treenattukin. Aina ja Kessu tekivät tottiksia tänään sunnuntaina. Ainan kanssa pitäis käydä jossain kentällä ottamassa esteet ja ampumassa. Muutenhan tuo käy ja kukkuu.. 

Kessu ilmentää nyt sitä mitä olen hakenut siitä koko ajan!  Voi viude sen tekeminen on makeen näköistä ja tuntuukin nyt jo jossain! Superrrrrr Pieni ajatuskatkos tuli, mutta se ei enää jäätynyt tilanteesta. Jes!

Onneksi koirat viihtyvät myös omalla pienellä pihalla…

Voihan korona….

Maailman vallannut Korona-virus ei juuri ole meidän elämään tällä hetkellä vaikuttanut. Ainut “iso” juttu on Kessun näyttelyn peruuntuminen toukokuulta kun SPKL julkaisi Kennelliiton tavoin yleisohjeen, että kaikki kokeet, testit ja Palveluskoiratapahtuma on peruttu 31.5.2020 asti.

Hallikautta olisi jäljellä vielä huhtikuu, mutta jotenkin jo tökkii hallissa treenaaminen. Haluan ulos.. niihin treeneihin voi lähteä extempore eikä tartte varata etukäteen aikaa Ehkä me kuitenkin vielä hallissakin kerran pari käydään.

Toton kanssa käytiin lauantaina ajamassa jälleen fillarilla.. ai että poika nauttii hommasta, niin myös minä!

Illemmalla Ainuska kävi juoksemassa esineruudussa. Paljon vaan toistoa, voisi oikeastaan käydä näytillä jossain treenissä viemässä esineet. Aina hieman hakee ruudun kokoa vielä. Tässä treenissä se toki oli pienempi kuin normaalisti mutta aktiivisesti liikkuu. Ehkä pieni keskittyminenkin olisi paikallaan..

Mutta mikä parasta, ulkona voi olla mielinmäärin! Metsään voi AINA MENNÄ! Sinne asti ei korona-rajoitukset ulotu  

Bortsut mukana Fjällbon lenkillä
Aina
Toto
Kessu
Saana
Onhan teillä paperit turvassa :D

Ulkotottiksissa

Ja tilannecheck nro 3. Kuinka toimii ykkösen kaaviossa.. no ilman hyppynoutoa ja A-estettä tehtiin kaikki ja kokeenomaisesti ilman palkkoja. Siinähän se mukana pomppi Eniten treenattavat asiat ovat ampuminen ja eteenmenon maahanmeno. 

Kenguru
Vakavalla naamalla
Ainan noudot ovat aina olleet vauhdikkaita
Eteenmenon palkka suussa

Metsähommat käyntiin

Niin siinä sitten taitaa käydä, että meidän yrittämiset tokossa olivat tältä keväältä tässä ja palaamme lajin pariin sitten kun saamme tarpeeksemme metsätouhista Onneksi koirat ovat onnellisia vain saadessaan tehdä.. lajista niin viis

Lauantaina kävimme Nooran ja Lyylin kanssa ottamassa tuntumaa esineruutuun. Jos nyt vihdoin kahden epäonnisen vuoden jälkeen päästäisiin Ainan kanssa yrittämään jälkikokeesta tulosta. Ensimmäinen vuosi kosahti helteisiin, toinen Ainan jatkuvaan saikutteluun milloin minkäkin johdosta.

Tehotytöt Aina & Lyyli (Toimiva Tunnetila & Tyylitaju)

Esineruudussa kävi häiriköimässä myös Mummocollie sekä Toto. Kessulle tein itsevietynä muutaman toiston ja tarttee sanoa että “kyllä lähtee!” Hissun kissun.. kiire ei Höpöttimen kanssa ole.

Ainan tavoite tänä vuonna JK1 jos vain saadaan koepaikka jostain

Sunnuntaina ajelin sitten mökkireissun yhteydessä Ainalle kauden ekan jäljen täysin merkkaamattomana. Kyllähän neitokainen muisti mitä hommassa piti tehdä. Tilannecheck 1 siis hyväksytty. Nyt vain matkaa lisää ja jäljen vanhentamista Kessullakin kokeilin että mitä hommasta tulee.. syksyltä jäi mieleen se että meni kyllä nenä maassa, mutta se intensiteetti puuttui. Tällä kertaa ei ollut kyllä mitään tietoa mistään puutteista vaan Kessu meni nenä massa sellaisella “raivolla” etten ole ole hetkeen nähnyt! Hyvä siitäkin tulee.. vaatii vaan näköjään aikaa kasvamiseen paljon!

Aina tekee jäljestlmisen jarrumiehelle helpoksi.. senkun köpsyttelee perässä :D
Mökillä vietettiin vapaapäivää

Sitten se asia mikä on mietityttänyt.. miten Ainuska ajelee vierasta? Tähän saatiin vastaus tänään kun Aina käväisi ajamassa toisen jälkensä tälle vuodelle ja ensimmäisen “ei minun tekemän”. Kävi niin sanotusti “totot”.. Veljensä meni myös ensimmäisellä kertaa aivan sekaisin jäljestä sillä erolla, että Ainalla motivaatio keppeihin on (ainakin vielä tällä hetkellä) huomattavasit suurempi

Lisäksi illalla tehtiin pistoluontoisesti esineruutua, toimi :)