Arkistot kuukauden mukaan: marraskuu 2017

Totosta

Muutamat ovat kyselleet että mitä pojalle kuuluu? Löytyikö uusi koti jo… Ei ole löytynyt ja tuossa se jaloissa pyörii. Mä tykkään siitä kyllä kuin hullu puurosta! Tiedän että en tule toista noin iisiä maliurosta kyllä kovin helpolla saamaan ja jospa poika siitä tavoille oppisi. Nyt on muistuteltu hyvistä tavoista kyllä pienimmästäkin ja fiksu koira on ottanut onkeensa asiasta ja ollut nätisti viime päivät. Varoitus on pojalla päällä.. mutta ihme saa tapahtua että tämä Puuha-Pete enää minnekään lähtisi. On se vaan niin rakas 💝

Eilen käytiin fillaroimassa melkein 10 kilsan lenkki. Totolla ei ole ajettu ennen meille tuloa ja ihmeissäni olin.. niin makeesti se menee pyörän kanssa!

Niin mielettömän siistiä 💪 Totoferrari 😘 #malinois #malinoistoto #dogbiking #koirapyöräily

Henkilön Suvi ✨💖 (@hipsuvi) jakama julkaisu

Illalla yllätin pojan kaapilta, mitä lie oli tonkimassa… omalla tavallaan hirmuisen hauska tapaus verrattuna siskoonsa Aina Kyllikki Takakireeseen 😅

Toto silmäpeilissä

Toto käväisi tänään Sari Jalomäen vastaanotolla Malmin Evidensiassa virallisessa silmätarkissa. Kaikki oli 100% priimaa ja pojan käytöskin tutkimuksessa moitteeton. Ei tarvittu kuonokoppaa ja itse hyppäsi pöydälle. Oli rauhassa tutkimuksen ajan. Hyvät tavat pojalla siis 😚

Perjantain montsuilut

Uu jee, saako leijua 🤗 Voi Toto! Viime viikkoinen treenitavan muutos avasi ainakin joitakin lukkoja pojan päästä ja se alkoi näkymään sitten hallinnassa. Pureminen oli niiiiiin kivaa! Toto haluaa tulla ylös, se on varmempi siellä ja saa itsevarmuutta tekemiseen.

Aina sikapossu sen sijaan.. ai mikä hallinta 🙄 Puri tällä kertaa ok joten syy viime kertaiseen notkahtamiseen oli selkeä niskajumi.

Vikapalassa

Tänään oli sitten vuorossa kalustohuolto Vikapalassa.

Toto oli vuorossa ensimmäisenä. Taisi olla jätkän elämän ensimmäinen huoltokeikka mutta hienosti Toto otti hoidon vastaan vaikka selkeästi teki kipeää. Paikat olivat niin jumissa että ensitöikseen piti antaa laseria että saatiin lihaksia pehmenemään. Olen kyllä erittäin ylpeä pojasta, miten hienosti se antoi käsitellä ja pusutteli loppupalkaksi Virpin 😘

Ilme kertoo että Toto ei ole ollenkaan varma onko tämä nyt hyvä vai huono asia

Niin toivottu reaktio! Toto rentoutui käsittelyssä täysin!

Ja antoi tehdä venytykset loppuun hienosti

Seuraavana oli vuorossa Aina ja eipä tarttenut kauaa miettiä miksi ei neito eilen halunnut purra 😐 Missälie koheltanut itsensä mutta kallonpohjassa oli sellainen lukko, ettei sitä edes saatu tällä käsittelyllä auki. Tarttee itse kevyesti taivutella ja hieroa korvien taustaa, jos saisi paikkaa pehmenemään. Taitaa oikeastaan selittää miksi on haukotellutkin kovin varovaisesti. Myös lanneselästä oli jumissa, mutta aukesi hyvin edellisen käsittelyn vuoksi.

Napsuteltiin varpaat ja hierottiin kalvopinnat auki vähän ylempää

Etujalan käsittelyä

Saanasta olin kotona katsonut että mitä hemmettiä sille on tapahtunut! Onko se käynyt varastamassa ruokaa vai miten on mennyt niin pulleaksi 🙄 No, sehän oli niin tukossa että oli vetänyt itsensä “ihan kasaan”. Pienen käsittelyn jälkeen tuli ainakin metri lisää mittaa ja se omituinen pullotus hävisi kokonaan. Muuten Saana oli hyvässä kunnossa. Toki käsittelyn tarpeessa mutta edellisten kertojen vuoksi ei mitenkään mahdoton.

Haaauuukotuttaa, sanoo Saana

Kyllä venyy

Aina sammui käsittelynsä jälkeen lattialle. Reppanalla hieman rankka hoito takana.

Montsuja Orimattilassa

Perinteiset perjantai-illan pöhinät Laumanhengessä. Ensin tottikset molemmilla ja Ainalla vähän myös objektinvartiointia. Teki sen meidän moken kanssa myös ja ihan alkaa olla jo ideaa ötökällä mikä olis homman nimi.

Aina oli puruissa vähän vaisu. Se suoraan sanoen valahti vähän turhan paljon hallintaan jo jostain syystä oli haluton puremaan..

Toton kanssa otettiin nyt toinen lähestymiskulma asiaan. Viikolla pohdittiin moken kanssa, että kerrotaan sille ensin mitä siltä halutaan ja otetaan sen jälkeen sitten se kuormitus välineillä kehiin. Kestää siis kuormaa multa, myös silloin kun on purussa. Kestää kuormittamista käsin, mutta jostain syystä keppi on sille nyt ehkä maailman pelottavin asia. Painaako joku historiassa josta en tiedä vai mikä on homman nimi? Siskonsa ei ota kepistä mitään pulttia.. eikä muut montsua harrastaneet sisaruksetkaan.

No, jos tämä kulma ei tuota toivottua lopputulosta, niin sitten mondioring saa Toton osalta olla. Se puree hyvällä otteella ja on selkeästi varmempi kun saa purra ylös (näkyi sitten tänään siinä pureminen oli huomattavasti kivempaa kuin mun luo tuleminen 😅 ). Hissun kissun lyödään siihen sitten kuormaa päälle muutenkin kuin käsillä.. kestää jos kestää. Jos ei niin ei kiusata poikaa enempää.

HUOM! Toto etsii mahdollisesti uutta kotia. Mikäli siis sopiva löytyy kohdalle… Uuden kodin pitäisi ehdottomasti olla lapseton! Omat koirat ovat suht jees, mutta ei pikkukoirien tai pentujen “kaveriksi”. Toto on turhan tarkka omista tavaroistaan ja se oma tavara voi olla vaikka varastettu sukka. Uuden kodin pitäisi olla myös ymmärtäväinen malinoisin sielunelämälle. Toto on nöyrä ohjattava. Se on terävä ja sillä on usein paljon asiaa. Ei ole minulla ollessaan tuhonnut koskaan mitään. Ei kerrostaloon. Hallinta on oltava varma, sillä ulkona vastaantulevat koirat saa tukan pystyyn. Erittäin hyvä jäljelle! Tottista nyt näkee videoilta.. Sanoisin bh valmis ensi vuonna.

LUVA Taktiikka

Anni ja Konna (Toimiva Taktiikka) kipittivät tänään nollavoiton Iisalmessa. Onnea mimmit, kovaa ootte menneet, 5,7m/s vauhdilla 🤘

Yhtä nollaa vaille kakkosluokkalainen… kuva Anni

5.s monsutreeni

Tänään jälleen mondioringtreeneissä. Mukavana uutisena että päästiin pois koeajalta ja saatiin vakkaripaikka ryhmään 🤗

Ainaa on kyllä pakko vähän kehaista! Pikkuakka on pessyt veljensä 6-0 tässä lajissa. Kestää kuormaa, on äärettömän innokas, puree hyvin eikä turhia pörräile purussa. Vaikka Aina on alustavarmakoira, sille aiheuttaa pikku propsuja se että tassujen alle joutuu liina tai tulee jotain “tavallisuudesta” poikkeavaa. Ei toki irtoa purusta mutta lähtee lähinnä lentoon 😅 Totolla itseasissa samaa havaittavissa.. en kyllä muista että Goalla olisi moisia juttuja ollut?! 🤔

Tänään tehtiin transporttia ekaa kertaa, pakoa ihan isojen koirien tavalla sekä ensimmäinen väistö keppihyökkäyksessä.

Toto kävi ennen treenejä tekemässä jälleen häiriötottista. On se jännä ötökkä.. kun ollaan töissä, ollaan töissä eikä välitetä muista koirista tuon taivaallista. Mutta siviilissä sitten ollaan häntä pörhössä vastaantuleville koirille 🙄

Puruissa tehtiin nyt se päätös että Toto saa “tulla ylös”. On sitä tehnyt poliisilla ensimmäiset 1,5v ja se on sille huomattavasti luontaisempaa kuin alas pureminen. Jos pikku hiljaa pääsisi treeneissä jollain tasolla eteenpäin.

Pikainen käynti puntarissa osoitti että Toto on ottanut 2,5kg massaa täällä ollessaan. Vielä kun tuohon kasvattaa kunnon lihakset päälle niin kyllä siitä lähemmäs 30 kiloinen mörssäri tulee. Nyt siis 27,9kg.