Aihearkisto: agility

Aina aksakisoissa

Ainuska kävi hurvittelemassa toisissa aksakisoissa. Tällä kertaa JAUlla Sipossa omassa treenihallissa. Molemmat radat olivat vaikeita meille ja etukäteen jo oli “tiedossa” mihin Aina varmasti hyllyttää, putkihulluus kun vaivaa sitä edelleen… Paljon hyvää, vikalistaan saatiin taas uusia asioita. Mut on se vaan makee ja oottakaas kun saadaan se pakettiin 😉 Toiselta radalta tultiin sitten pois kesken kaiken kun Ainalle jäi hurvitteluvaihde päälle..

Agi 1 Tunnetila ja Tyylitaju

Siskokset korkkasivat agilityuransa käyntiin Janakkalan kisoissa. Ainalle ekalta radalta vauhdikas hyl ja toiselta sitten ei niin hyvä hyl. Lyyli hyllytti ekan radan mutta toiselta hieno nollatulos sijoituksen ollessa 2. Onnea Noora ja Lyyli!

Neitokaiset kävivät myös mittauksessa ennen starttia. Aina 55,5 cm ja Lyyli 56 cm. Konna-sisko mitattiin 53,5cm.

Aina

Lyyli

KAT kevät 08, 1

Vihdoin vapaatreenikortti halliin ja halli vielä muutaman minuutin matkan päässä joten nyt me reenataan 😀💪 Lasketaan vielä kerratkin niin tietää että tuliko kortille paljon kertahintaa 😉

Pikavuorolla tunniksi treenamaan. En oikein tiennyt mitä olisin tehnyt, joten tehtiin vähän kaikkea. Uutena Aina opetteli merkinkiertoa jos joskus mennään tokossa avoimeen. Kaukoissa tehtiin myös seisomista. Eteenmenossa huutelin ekaa kertaa maahan, siltä varalta sekin pitää opettaa että jos päästään joskus jälkikokeeseen. Lisäksi hyppynoutoa ja pelkästään kapulan pitoa. Puoli tuntia siihen kaikkineen meni ja hiki tuli kyllä molemmilla.

Toto kävi pitämässä hallissa kapulaa, tekemässä montsun eteenmenoa sekä jumppasarjaa. Jotenkin sain siihenkin puolisen tuntia menemään joten Saana ei päivällä sitten treenannut. Loppuverkka tehtiin läheisessä metsässä.

Hallin jälkeen ajelin JKKlle ampumaan Ainalle. Ensin leikin ohessa. Ekalla laukaisulla vilasi nopsasti mikä se oli mutta jatkoi leikkiä. Toisesta ei ollut moksiskaan. Sitten tehtiin sama seuraamisessa ja siinä kierrokset sitten nousivat siihen, että Aina alkoi haukkumaan. Paikkamakuussa vinkui laukauksista, mutta pääasia että pysyy. On koulutettavissa olevia juttuja ja ainakaan meidän metsäjälkiura ei ole vaarassa.

Illalla oli vielä kisanomaiset treenit jonne suuntasin hullunrohkeena koko porukalla. Siis kyllä, jopa Toto oli viivalla 😂 Toton kanssa selviittiin esteelle 7 ennen kuin se hyllytti väärään päähän putkea. Oli kyllä ihan huisin kivaa, mutta jostain syystä sitä sellaista kipinää ei enää ole mitä on joskus aksan parissa ollut. Kiva opettaa esteitä, kiva tehdä pikku pätkää, mutta ei toi kääntäminen ja vääntäminen kyllä oo enää mun juttu.🙄

Valmiina radoille

JANKK-areenalla treenaamassa

Nooran kanssa treenailemassa JANKK-areenalla. Tärkeinpänä Ainalle korjaussarjaa viikonlopun tulevaa tokokoetta varten. Kokeenomainen palkaton treeni, Aina toisteli samoja virheitä kuin menneessä kokeessa joten pääsin puuttumaan niihin.

Totolla tehtiin ensin aksaa ja perään vähän rallattelua. Kontakti nyt ei ole vielä mitenkään valmis, mutta palkattomana treenirata..

Toton tuli kuuma :D

Saana rallatteli pari kertaa saman radan läpi… kovasti intoa ja halua on oppia, molemmilla. Tarttis päästä jonkun opastukseen edes kerran että saataisiin paremmin jutun juonesta kiinni.

Lyyliä oli myös kiva nähdä. ON se jumankauta nopee koira, ei muuta kuin Nooralle lykkyä pyttyyn että perässä pysyy 😅

Ryhmä Hau.. Toto, Saana, Aina & Lyyli

Pitkästä aikaa JAUlla

Pääsin pitkästä aikaa mukaan JAUlle. Ainahan treenaa siellä nykyään kerran viikossa Essin kanssa Heiluhäntien ryhmässä. Ja kovin onkin tyttö kehittynyt.. ennen niin hillitty Aina on nykyään belgimäisesti suu auki ja aivot narikkaan 😂 Voi kiesus.. tänään(kin) teemana oli hallintaa mukaan, eli ei rallatella ja tullaan ohjauksiin. Hyvinhän tuo sitten loppupeleissä taipuu 👌

Totomies joutui tänään kyllä niin henkisesti koville ettei tosi 😜 Ihan ITSE piti löytää kepeille ja sekös pisti mietityttämään. Samoin uutena hypättiin rengasta.

Saana kävi hengailemassa myös oman osuutensa. Pitäisi nyt löytää joku startti minne mennä. Ja sellaiselta tuomarilta jota olisi mahdollisuus onnistuessa saada serti. Turhaan Saanaa ei enää kannata kisoihin viedä, mutta jos tuurit olis kohdillaan niin kyllä nollarata napsahtaa.

Kovin oltiin kielet pitkällä kun oma vuoro oli ohi :D

Taktiikka LUVA, Täsmäohjus BH

Ihanaa kun T-kakarat alkavat näkyä kisakentillä! Vielä ei ole kahta vuotta mittarissa ja kaksi on nyt suorittanut käyttäytymiskokeen hyväksytysti. Tänään vuorossa olivat Ann-Mari ja Kyyti (Täsmäohjus). Paljon onnea! Perästä tullaan toivottavasti parin viikon päästä 🤓

BH Kyyti, kuva Ann-Mari

Anni ja Konna (Taktiikka) jatkoivat agilityuraa Jyväskylässä nollavoitolla. Ensimmäinen luva on nyt plakkarissa! Uutta matoa koukkuun vaan tytöt 💪

Pätevä Konna, kuva Anni

Treenipäivä

Aamupäivällä oltiin Essin kanssa jälleen JAU-Areenalla. Saanan kanssa testiin nyt taas se, että Essi juoksee vedättämättä Saanaa ja heti väheni hypyille hakeminen.

Ainan kanssa tehtiin kontakteja ja keppejä. Takaaleikkausta putkelle…

Totolle luukutusta putkesta putkeen sekä ekaa kertaa keppejä. Toto tuntui hahmottavan hypytkin paremmin nyt kun rimat jäivät sillekin 50cm. Tekniikkatreeneihin niitä on tosin sitten tietty laskettava.

Illemmalla vielä opeteltiin montsun eteenmenoa sekä totuteltiin räminäkeppiin. Mukana torvi että tottuvat moiseenkin. Varsinkin Toto alkuun ihmetteli sitä ihan huolella. Ainun kanssa lisäksi ongelma on se että “kiinni” käskyllä se tulee haukkumaan eteen joten otin pelkkää kiinnituloa tyynyyn.

Moottori LUVA 2lk

Tiina ja Turbo (Toimiva Moottori) korkkasivat kakkosluokan kisat ja yhdeltä radalta napsahti jo ensimmäinen luokanvaihtoon oikeuttava nollatulos kisakirjaan 🤗 Suuren suuret onnittelut!

Saana käväisi kokeilemassa kisaamista tauon jälkeen Ojangossa. Meno oli tahmeaa ja haki hyppyjä jonkin verran… tässä pitää nyt pistää mietintämyssy päähän kannattaako sitä viimeistä sertiä vielä yrittää metsästää vai antaako vaan olla ja niellään harmi että siitä ei ikinä kaksoisvaliota saada 😔 Niin monta kertaa se on ollut NIIN lähellä.

Moottori kakkosiin

Tiina ja Turbo (Toimiva Moottori) kaahasivat tänään agilityn kakkosluokkaan! Supersuuret onnittelut 🤗

Uusi kakkosluokkalainen, kuva Tiina

Anni ja Konna (Toimiva Taktiikka) aloittivat tänään agilityssa kisauransa, tuloksilla ei tällä kertaa juhlittu mutta hienoa että ura on korkattu liikkeelle! Tsemii jatkoon 🐾

Agility Konna, kuva Anni