Aihearkisto: xmalinois

Xena

NÄPSY ON LÄHTENYT UUTEEN KOTIIN, kiitos kaikille kiinnostuneille Näpsyn nimi muuttui myös matkalla Ronjaksi

Näpsy, syntynyt 27.8.2018

Goan viimeisimmän pentueen narttu Toimiva Xena, nykyään Näpsy palautui minulle nyt vajaa 2,5 vuotiaana. Näpsylle elo isossa laumassa oli liian stressaavaa kaikille osapuolille, joten halusin antaa tytölle vielä mahdollisuuden. Olin sopinut Näpsyn noudon juuri ennen kuin tapaturma Toton kanssa tapahtui, joten täällä vastassa oli kaksi iisiä bordercollieta.

Mihinhän mä taas jouduin.. pohtii Näps

Tätä kirjoittaessa Näpsy on ollut meillä vuorokauden. Ensihavainnot ovat; herkkä, erittäin energinen ja vilkas, kaiken huomioiva, super ahne ja äärettömän kiltti ja sosiaalinen, hyvin pentumainen koira. Äänensä se on jättänyt jonnekin matkalle ja haukku kuulostaa lähinnä ankan kaakatukselta. Olihan se pentulaatikon äänekkäin ja vilkkain neito ihan alusta alkaen. Antoi kuulua itsestään joka tilanteessa

Meillä Saana ja Kessu ovat ottaneet sen hyvin vastaan. Saana tapansa mukaan totesi kerran että “painu about vi**uun” ja Näps on kunnioittanut sitä. Kessulla meni pasmat sen verran sekaisin, että on härvännyt sekä itsensä että Näpyn väsyksiin Jätti parit sapuskatkin välistä vaikka Näpsy on sterkattu jo ennen ensimmäisiä juoksuja.

Ensimmäisellä lenkillä.. uskalsin laskea irti ja hyvinhän tuo pysyi jengissä

Tarkoitus on etsiä Näpsylle uusi koti. Koti jossa on VAIN vahvahermoisia koiria, jos koiria ollenkaan. Henkisesti tasainen lauma. Näp ei lähde enää koeajolle, vaan haluan että siihen tullaan tutustumaan meille paikan päälle  ja niin monta kertaa että kaikki osapuolet ovat varmoja asiasta. Tämä koira ei kierrä enää yhtään kotia. Ja kiire ei itselläni ole tämän nykyisen koiratilanteen takia.

Näpsyllä on BH suoritettuna. Sitä on treenattu sekä agilityyn että mondioringiin… sukunsa perusteella voisin myös kuvitella, että on hyvä jälkikoira. Tai sitten ihan vain  aktiiviseen kotiin, jossa tarjotaan myös henkistä aktivointia runsaan liikkumisen lisäksi.

Kotia voi kysellä esittelyn kera ensisijaisesti mailitse teamtoimiva@gmail.com

RIP Xcode

Kiri oireili pentuna takajalkojen pompottelulla, johon ei saatu diagonosoitua mitään järkevää syytä. Loppukesästä Kirin ongelmat pahenivat, Kiri kirputti jalkaansa ja paikkaa vaihtaessa koipi tuli vain mukana. Hyvää taivasmatkaa Kiri ja osanottoni Suvi, olen niin pahoillani Kiitos että annoit Kirille hyvän kodin!

27.8.2018 – 2.9.2020

Xena in action

Teemu ja Xena (Toimiva Xena) olivat Spacetime kennelin kasvattajaleirillä antamassa mondioring-näytöstä. Ihana oli saada kuvia Xenasta! Kiitos Janita

Xena käväisi pienen epäpuhtauden takia kuvattavana heinäkuussa. Koko selkä ja lonkat kuvattiin ja ne olivat terveet

BH Xylitol

Aivan hirmuisesti onnea Miia, Jenna ja Purkka (Toimiva Xylitol) kuumassa kelissä suoritetusta bh:sta X-pentue on nyt 1v 9kk vanhoja.

Xcode terveystarkeissa

X-pentueesta toinen koira käväisi virallisissa terveystarkeissa menneellä viikolla Ventelällä. Kennelliitto arpoi kuvista seuraavan suoran lonkat A/A, kyynärät 0/0, selässä ei spondyloosiin viittaavaa ja LTV0 sekä VA0. Kiitos Suvi!

Kirin kuva omistaja Suvi

Xylitol

Kuulumisia on aina ihana saada! Ne pienimmätkin videot kelpaavat kuvien ohessa Tässä Goan viimeisestä pentueesta oleva Purkka (Toimiva Xylitol). Niin äitinsä näköinen ja oloinen (mutta hiljainen) malineito Iso kiitos Miia aktiivisuudestasi jo nyt!

Xenon A/A 1/0

X-pentueen ensimmäinen läpivalaistu Xenon “Valo” päätyi arvoihin A/A 1/0. L7 nikamassa pieni spondyloosin ja välimuotoisen lanneristinikaman osalta LTV0. Polven vetolaatikkotestissä lievää löysyyttä pentuna loukatussa takajalassa. Kiitos Minna-Ella kun veit Valon kuviin

Valo

Xoxo ja Moottori

Moa (Toimiva Xoxo) lähti tänään uuteen kotiin Siljan luokse Kaikkea hyvää teidän yhteiselle taipaleelle!

Moa juoksee edelleen…
Ja vauhti on kova.. nyt vain muutama aksaeste matkalle niin avot :D

Samalla nähtiin Saanan jo kohta 8 vuotias poika Tuuppis (Toimiva Moottori). Tuuppis on elämänsä kunnossa vaikkakin jo siirtymässä eläkkeelle kaikesta harrastamisesta.

Tuuppis <3
Kessu katsoi että nyt on vähän tutun näköistä nenän edessä.. hyvin pojat tulivat juttuun

Xena ja Xoxo

Väliaikanatietona, kun kyselyitä tulee kuitenkin lähes päivittäin…

Xena on uudessa kodissa. Toki koeajalla vielä, mutta hyvältä näyttää ja tyttö tuskin on palaamassa takaisin

Xoxo saadaan pohjoisesta ensi viikolla takaisin, missä on ollut agilityleirillä heinäkuun alusta. Xoxolle on kotivaihtoehtoja olemassa muutama ja yhdessä omistajan kanssa katsotaan mikä näistä olisi sopivin Moan loppuelämän kodiksi.

Kiitos paljon kaikille kyselyistä! Harmi että oli vain kaksi tyttöä vailla kotia Ihania ihmisiä olisi tiimiin saatu roppakaupalla lisää mikäli koiria olisi ollut useampi

Tällä hetkellä ei ole pentusuunnitelmia malinoisin osalta. Bordercolliepennuista on haave, mikäli Kessulle löytyy tyttöystävä, mutta se mille kennelnimelle pennut tulee ei ole tiedossa. Kessua kannattaa kuitenkin seurata vaikka Instassa niin pysyy pojan kehityksestä kärryillä