Aihearkisto: fillarointi

Ajohommia

Marin kanssa käytiin ajelemassa kimpassa. Toto on ollut jotenkin ihmeellisen kilipää viime päivinä, joten ajattelin että nyt saa poika tehdä hommia sen verran että illalla ollaan mielellään kiitos ketarat ojossa sohvalla

Ekaksi tietty lämppälenkki 1,6 km jonka jälkeen mentiin niin että lähdin Totolla ensin ja Mari tuli Kaasulla perään. Mun satula oli tipahtanut lukituksesta ja istuin puolipygmiasennossa mistä johtuen polkeminen oli aika samperin hankalaa ja ainakin se otti reisiin ihan huolella. Kaasu saikin hyvän vetoavun Totosta ja treeni oli onnistunut.

Saksanseisoja Kaasu ja Toto

Pienen  huilin jälkeen Toto kipaisi matkaan uudelleen ja perään saatiin malinois Pirkko. Loppuun vielä kävelytys sama 1,6 km. Toto sai ainakin kunnon pään nollauksen tänään ja illalla sohvalla rötkötti suhteellisen onnellinen malimies

Videolla toisen 1,6 km lenkin loppumetrejä…

Toto ja Pirkko
Kieli poskella ketarat ojossa

Toto vetää

En vain lakkaa ihastelemasta kuinka kova veturi mulla Totossa on! Uuden pyörän ostaminen oli kyllä yksi parhaista hankinnoista hetkeen sillä tänäkin aamuna klo 6 vedettiin sellaista offroad-tietä että heikompaa olis hirvittänyt Ihan sillä tiellä en uskaltanut kännykkää käyttää kuvaamiseen kun puristin rystyset valkoisena tankoa. Joku kerta pitää viritellä gopro vaikka mun kypärään niin saa kunnon matskua Toto on kyllä kova luu  

Pää tyhjennetty juoksemiseen <3

Aamuajot

Jaksaa, ei jaksa.. JAKSAA! Tuli fiilis, että kun neljäs pitkä työpäivä on alkamassa.. on päästävä tuulettamaan päätään. Aamulenkkiä miettiessäni päätin, että verkkaan Toton samalla kun kaikki pääsevät tekemään aamutarpeensa. Sitten nakkaan ötökälle vermeet niskaan ja käydään heittämässä lenksa. Varuskunnan alueella on superisti kaikkea kivaa polkua ja tietä mutta myös suuri määrä ihmisiä päivä- ja ilta-aikaan.. sekä tietty myös koiria, niin irti kuin hihnassa. Ei ole kovin kivaa kohdata 20-30km tuntivauhdissa kapealla tiellä ketään No aamustahan siellä ei ole kuin pupuja ja peuroja joten uskaltauduttiin baanalle! Ja ai että Toto nautti kun pääsi taas juoksemaan!

Alkupätkä mentiin kunnon tietä, mutta sitten sellaista offroadia että meinasi jo kevyesti alkaa hirvittämään.. vauhti kun ei Totolla katoa mihinkään vaikka polku kapenee Kyllä oli onnellinen Toto ajon jälkeen… loppuun vielä sama ajettu lenkki jääkälenkkinä koko porukalla. Toto tietty paineli lätäkköön jäähdyttelemään kun sellainen eteen sattui.

Maailman paras veturi!
Sitten ei pysynyt enää pallokaan suussa kun oli niin kuuma
Jäädyttelemässä poterossa
Tiellä oli paikoitellen tosi pahoja veden rikkomia kohtia

Fillaroimassa

Helteet ovat ainakin hetken olleet ohi ja pääsin vihdoin korkkaamaan mun uuden fillarin Toton kanssa! Ajettiin kunnon baanalle Hyvinkäälle missä on leveä kaista ja vähän mutkia, Toto sai painaa kaksi 1,6 km rundia. Ensimmäisellä keskinopeus oli 24km/h ja huiput 33km/h. Toisella selkeästi väsy painoi, ka 19km/h ja huiput 34km/h. Mutta olipa taas ihan sikakivaa! Uusi pyörä on paljon parempi etuiskareineen. Adapteria en ole saanut hommattua, mutta näköjään toi meno oli ihan vauhdikasta ilmankin Kotona makasi tyytyväinen malimies loppuillasta. 

Huippu veturi!

Vetotreeneissä

Viikon toiset vetotreenit. Etukäteen mietittiin, että tällä kertaa mä en ole lähettämässä vaan Mari saa mennä yksin Toton kanssa. Totolla tuntui olevan hyvä veto hommaan ja lähtikin juoksemaan. Reilu sadan metrin päässä tuli ensimmäinen stoppi.. ja hieman meinasi kysellä matkalla, mutta silti paras veto tähän mennessä! Ja vauhti oli taattua Totoa.

Toto

Sitten vähän hömppää väliin. Koetettiin vetääkö Kessu ja vetääkö Aina. Kessulle homma oli selkeästi ihmetyksen aihe, mutta muutaman lyhyemmän yrityksen jälkeen se tuli jo pidemmän matkan ihan kunnolla vetäen ja juosten. Ainalla ei ollut mitään propsuja asian suhteen etenkään kun palkkana oli purutyyny.

Kessu
Aina
Loppulenkillä meillä olikin Marin Kaasu ja Pirkko sekä Kessu, Aina ja Toto mukana

Vetopäivä

Mari ja Toto treenasivat tänään toistamiseen. Nyt otettiin lähtöjä palkalle niin että minä olin lähettämässä. Eipä siinä Toto paljoa taaksensa katsonut kun edessä oli purutyyny Hyvä pössis jäi vedoista! Huippunopeus oli taas noin 30km/ h, ihan avustamatta.

Toto ja Mari
Kotona oli ihan “nakit ja muusi” olevat malimies :D
Lopuksi Kessu kävi laajentamassa tyttöystäväpiiriään ja lenkkeili malinois Pirkon ja saksanseisoja Kaasun kanssa

Kickbikella

On puhuttu ystäväni Marin kanssa jo aikaa, että Toton pitää päästä vetämään kunnon vehkeillä. Vihdoin saatiin se sitten tänään aikaiseksi. Mä olin ihan varma, että Toto juoksee vaikka perässä olis kuka. Lähtikin ihan hyvin, mutta sitten totesi että jumankauta kuka siellä takana on ja mihin mutsi jäi?! What the WUFF?!

Siinä sai sitten Mari tehdäkin hieman hommia, että suunta saatiin oikeaksi mutta matkavauhdilla voisi ihan pärjätä kisoissakin jos ja kun Toton saa juoksemaan vieraan kanssa. Mä tietty nautin kun pääsin kuvailemaan ja loppusuoraa Toto tulikin isoa kovaa! Saas nähdä mitä saadaan aikaiseksi jos vaan saadaan aikatauluja sovitettua yhteen ja treenattua Kotona oli silmin nähden onnellinen ja väsynyt malipoika joka kyttäsi kahta kauheammin mun jokaista liikettä.. kehtasinkin pistää sen juoksemaan vieraan naisen kanssa

Ihan kivan näköinen pari Mari & Toto :D
Väsynyt ja onnellinen Toto

Fillaroimassa

Viime elokuussa ajattelin, että meidän ajot Toton kanssa oli siinä. Murtunut olkanivel ei tule koskaan kestämään enää ajamista… Tänään otettiin valjaat naulakosta ja suunnattiin kevyt 2,5 km lenkki. Sanottava on ettei olis vauhti loppunut vielä silloinkaan. Sitä en tiedä kestääkö ja miten paljon, mutta pumpulissa en Totoa ala pitämään.

Juokseminen on parasta mitä se tietää Se on mun ja Toton juttu! Kotona oli illalla silmin nähden onnellinen ja helpottuneen oloinen malinois

Vetokoira Toto
Viilentymässä ojassa
Myöhemmin kainalokoirana, tyytyväisenä päivän touhuun

Ajelulla

Tällä viikolla ajettiin jo toista kertaa ferrarilla 😁 Jumankauta ton koiran vauhtia! Monet kysyvät kuinka jalat kestävät asfaltilla, mutta uskoisin että näillä meidän vetomäärillä ja kilometreillä sillä ei ole merkitystä missä juoksee. Asfaltit ovat meillä siivottu, tassut ovat ehjät, alku- ja loppulämpät tehdään hihnassa ja koirapuistossa juoksemalla joten,,, Toki toivoisin että olisi metsätietä ja baanaa mutta kun ei ole niin ei ole. Varuskunnassakin on paikat niin rempallaan ettei sinne voi mennä. Lisäksi on nähtävä eteen että ketään ei ole maisemissa. Noi ohitukset kaipaa vielä vähän varmistelua vaikka selkeästi “ohi!” käsky alkaa jo tuottamaan tulosta 👌