Aihearkisto: toko

Ainalle toko ALO1

Jes! Tänään napsahti kaikki kohdilleen juuri niin kuin viime päivien treeneissä on mennyt! Aina teki hienon sarjan ja saavutettiin ensimmäinen alokasluokan ykköstulos.

Paikkamakuu 10 – millisekunnin ennakointi ylösnousuun, mutta muuten täydellinen
Seuraaminen 8 – keuli kyllä aika huolella 🙈
Maahanmeno liikkeestä 9 – varmistelin että onnistuu 😉
Luoksetulo 10 – nopea ja suora sekä edessä että sivulla
Kapulan pito 9,5 – korjasi otteen, ei mälvännyt mutta hieman levoton
Kaukot 9 – vinoon maahan mutta muuten ok
Hyppy 9,5 – ilmava hyppy, edessä vino, sivulla ok
Yleisvaikutelma 9,5 – oli mun kanssa kehässä 😘

kuva Arian2017

JANKK-areenalla treenaamassa

Nooran kanssa treenailemassa JANKK-areenalla. Tärkeinpänä Ainalle korjaussarjaa viikonlopun tulevaa tokokoetta varten. Kokeenomainen palkaton treeni, Aina toisteli samoja virheitä kuin menneessä kokeessa joten pääsin puuttumaan niihin.

Totolla tehtiin ensin aksaa ja perään vähän rallattelua. Kontakti nyt ei ole vielä mitenkään valmis, mutta palkattomana treenirata..

Toton tuli kuuma :D

Saana rallatteli pari kertaa saman radan läpi… kovasti intoa ja halua on oppia, molemmilla. Tarttis päästä jonkun opastukseen edes kerran että saataisiin paremmin jutun juonesta kiinni.

Lyyliä oli myös kiva nähdä. ON se jumankauta nopee koira, ei muuta kuin Nooralle lykkyä pyttyyn että perässä pysyy 😅

Ryhmä Hau.. Toto, Saana, Aina & Lyyli

Ainalle toko ALO2

Ainalle tänään tokon alokasluokasta kakkostulos. Kahta pistettä vaille jäi uupumaan ykkönen.. harmittaa, mutta onnellinen olen että Aina oli mun kanssa kehässä. Keskittyi hyvin, yritti ehkä vähän liikaa.

Paikalla makaaminen 1min – 8. Ennakoi maahanmenon, muuten hyvä ja tarkkaavainen. Nousi kerralla.
Seuraaminen – 9. Ainan omalla tyylillä, tarkkaavainen koko ajan mun suuntaan.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä – 0. Reagoi käskyyn välittömästi, meni istumaan. Sanoin maahan.. kävi maassa ja lähti seuraamaan uudelleen josta uusi käsky maahan.
Luoksetulo – 10. Muuten ok, mutta perusasennossa karvan verran vino.
Kapulan pito – 10. Tätä on treenattu ja se onnistui täydellisesti.
Kauko-ohjaus – 7. Ei noussut ensimmäisellä. Toisella ylös ja perusasentoonkin vaati kaksi käskyä.
Estehyppy – 8. Ei lähtenyt ensimmäisellä luokse. Toisella käskyllä ok suoritus.
Yleisvaikutelma – 9,5. Aina oli mukana ja teki mun kanssa töitä.

Muutaman päivän päästä jatketaan…

Aina mun <3

EVL1 Skidi

Anni ja Skidi tokoilivat tänään toisen EVL1:n Virossa tuloksella 262p. Onnittelut!

Kuva Tarkade Koerte Klubi

Kuva Tarkade Koerte Klubi

Meidän kööri vietti päivän HauHaun tokokokeessa RSKKn hallilla. Saana nollakoiraili EVL-luokassa paikkaliikkeet täyden kympin arvoisesti ja Goa ihmetteli menoa muuten vaan

Saana kuvassa oikealla

Saana kuvassa oikealla, kuva Noora R

Goa tarkkailee touhuja

Goa tarkkailee touhuja

Goa on edelleen ollut aamuisin huono syömään, sille riittää puolen tunnin lenkki ja se nukkuu loppupäivän. Lisäksi ollut vähän huumori koetuksella kun ajat mitä G ei nuku, se istuu mun edessä, sylissä, päällä.. että saisi huomiota. Tänään näin ja tunsin pienen penturepun OIKEASTI ensimmäisen kerran Pieni pömppö Käydään  nyt kuitenkin näiden mun harhakuvitelmien tueksi hakemassa viralinen vastaus ultrasta maanantaina, pääsee piinasta.

Goa toko AVO1

Säännöt muuttuivat 1.8. ja mä päätin jo helmikuun TK1:n jälkeen että meidän seuraava tavoite on uusilla säännöillä avoimeen ehkä HauHaun omaan kokeeseen elokuussa. Kiitos sitten ystäväni Nooran joka potki sen verran persuuksille ja auttoi liikkurointitreeneissä että uskallettiin mennä kokeilemaan. Kyllä monta paniikkiviestiä tuli laitettua mutta tukea tuli aina! Kiitos Noora kaikesta avusta tähän mennessä

Voi mun Goaa, teki niin hienosti töitä!

Voi mun Goaa, teki niin hienosti töitä!

Mutta itse kokeeseen.. enpä ole näin paljon jännittänyt sitten hetkeen. Aloitettiin paikkaistumisella, meitä oli vain kaksi koiraa kehässä joten Sari tuli Tikun kanssa istumaan ryhmään että saatiin luokka läpi. Siitä olisi varmaan se kymppi napsahtanut mutta sössin itse kun tulikin ilmoitus että “siirry koiran taakse”. Että mitä?! Enhän mä oo tämmöistä ees treenannut.. menin sit väärältä puolelta josta tuomari rokotti pisteen. Goa oli super!

Sitten hetkeksi autoon toisen koirakon suorituksen ajaksi. Takas kentälle ihan jees tilassa. Kontakti pysyi, mutta pompotti vähän seuraamisessa. Tuntui kuitenkin ihan hyvältä. Satunnaisesti koetti edistää… Ennakkoon tiesin, että tuomari ei meidän seuraamisesta tykkää joten 7,5p.

Seisominen seuraamisen yhteydessä, liikutti yhtä tassua kun oli pysähtynyt, 9p.

Luoksetulo moitteeton, jäi vähän liian taakse perusasennossa, 9,5p.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 9p.

Ruutu.. heh, vähän etsi ja haki että jotain täällä tehdään. Pysähtyi kuitenkin käskystä oikeaan paikkaan josta maahan ja muuten ok suoritus, 7p.

Noutaminen, oli levoton kun heitin kapulaa, ote kävi muutaman kerran edessä, jäi vähän liian taakse perusasennossa, 8,5p.

Kauko-ohjaus ihan super! Mutta koskaan en ollut treenannut sitä että menin takaisin sivulle viereen.. nousi vähän ennakkoon sivulle, 8p.

Estehyppy moitteeton, jäi vähän liian taakse perusasennossa, 9,5p.

Merkin kierto ja paluu perusasentoon.. Goa kiersi merkin kaksi kertaa. Tuomari meni ihan hämilleen ja antoi 6p. Myöhemmin selvisi että olisi pitänyt antaa nolla. Onneksi saatii se kuusi pistettä koska tulos riitti juurikin ykköstulokseen yhteispistein 266,5p. Sijoitus 1/2. Niin ja kokonaisvaikutus oli 9, josta olen erittäin tyytyväinen

Muutama foto galleriassa.

Tokoo ja vepee

Hyvä treenipäivä kaikkinensa, päteviä koiria

Goalla aamupäivällä tokoilua, merkin kierto ok, ruutu ok, kaket jumittaa, jäävät ok ja paikkaistuminen ok.

Illalla sitten testiin Goan vienti vepessä. Ensin tietty oma vene kun koira oli vielä kuiva. Se oli moitteeton. Sitten testinä vienti hetsaamatta poijulle. Goa VEI! Vientiesineenä dummy, sitten eri variaatioita viennistä hetsaten kaikilla kolmella vaihtoehdolla. Yllättäen toimi myös lepuuttaja ja ihan narusta viemällä. Tuuli oli aika kovaa, liivien viennissä tuuli nosti liivit päin Goan naamaa ja Goa kääntyi takaisin rantaan, uusintalähetys ja meni perille asti. Koiran vaihdon yhteydessä laitoin ilmoituksen menemään, että otetaan paikka vastaan viikonlopun vepekokeeseen. Jännää!!

Hilmalla tehtiin ensimmäistä kertaa köyden vientiä, hyvin meni sinne reilu kymppimetriin. Jopa niin että koira istui kiinni pitämättä rannalla, nakkasin sille köyden suuhun ja sinne se ui. Lisäksi tehtiin rannan suuntaista vientiä. Tällä kertaa vain laiturilta veneelle mutta toimihan se tuokin.

Eilistä vepeä ja tänään ruutuun!

Eilen vepeiltiin taas HauHaun treeneissä. Piki pääsi ennen treenejä tekemään veneestä hypyn pari kertaa ja hakemaan venettä. Hieno ötökkä, josko ensi keväänä soveen

Hilmalle aattelin olla kaukaa viisas ja tehdä viennin laiturilta veneelle, eli siis vienti hypyn kautta mitä se on Kirkkonummen rannassakin. Hyvin lähti, luovutti ja oli jo tulossa takaisin kun liukastuin laiturilla ja sinne uppos Virtalan akka järveen. Tulipahan heitettyä talviturkkiHilmis sitten kilttinä hinasi mut rantaan…

Goalle otin pari vientitreeniä ja se alkaa näyttämään siltä että voisi yrittää kokeenomaista harjoitusta ja jos sekin onnistuu niin alkaa tiirailemaan taas koepaikkoja.

geevepe

Goa lähdössä vientiin. Ja kun olin tippunut veteen ensimmäisen koiran kohdalla, niin lopputreenit vedettiin treeniliiveissä ja pyyhkeessä! Hullun hommaa… kuva; KaarinaP

Tänään pikaisesti ehdin ottamaan aamusta ruututreeniä Goalle. Olisiko joku viides treenikerta ja tarttee kyllä nyt vähän kehua omaa koiraa. G tarjoaa ruutua todella hyvin! Turhaan mä sille mitään namia tai targettia ruutuun vien, näyttö alkuun ja palkka aina ruudusta. Toimii

Tokoilut jatkuu

Meillä on siis tavoite elokuun lopulla osallistua oman seuran kokeisiin avoimeen luokkaan jos vain saan Goan valmiiksi siihen. Paljon uutta on opeteltavana, mutta Goa on kyllä antanut viitteitä että sillä on ihan kivaa ja mulla kans. Nyt on otettu tehotreeni törpön kiertoon ja siinä päästiin tänään ensimmäistä kertaa 10 metriin. Kaukossa matkaa on jo kanssa ihan kivasti joten ehkä nekin pikku hiljaa valmistuvat. Seuraamisessa asenne ihan jees, paljon otettu nyt peruuttamista että sekin menis sinne takalistoon oikeana toimintamallina.

Tilannekatsaus uusiin avoimen sääntöihin;

3 Paikalla istuminen 1 minuutti ~ tehty noin 20 sek, ok
3 Seuraaminen ~ hyvässä vaiheessa
2 Istuminen tai maahanmeno seuraamisen yhteydessä ~ istuminen epävarmempi kuin maahanmeno, muuten ok
3 Luoksetulo ~ ok
3 Seisominen seuraamisen yhteydessä ~ ok
3 Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon ~ ok
3 Noutaminen ~ ok
3 Kauko-ohjaus ~ vaiheessa
3 Estehyppy ~ ok
3 Lähettäminen määrätylle paikalle ~ alkutekijöissään

Ruudusta saatava tosi varma, istuminen edelleen epävarmempi liike kuin maahanmeno. Kaukot vaiheessa mutta eiköhän 1,5 kk saada niihinkin jo varmuutta. Uskoisin että joku tulos tullaan saamaan

Treenipäivä

Keskiviikot alkaa muodostua hyväksi treenipäiväksi. Vielä kun olis päivällä seuraa niin kaikki olis pop! Itse kun säätää ja söheltää tokoilua ja näitä uusiä sääntöjä niin mitähän tuleeGoalla ainakin on hauskaa, se on kehittynyt reippaasti kaikissa uusissa liikkeissä mitä opetellaanSeuraamista on taas tehty pelkästään namilla ja naksulla. Lopuksi saanut hyppiä mua vasten. Mun mielestä toiminut, katsotaan kuinka kantaa tulevaisuudessa. Tarttis mennä taas jonnekin kaupan pihaan tekemään tottista..

Iltapäivällä touhuttiin Pikin kanssa agia, rengastreenit jatkuvat ja tehtiin ensimmäistä kertaa kontaktia, AIVAN hirveetä säätöä aluksi mut loppu jo ihan kohtuullinen. A:lla siksi, että tuon hutera pylly joka heiluu joka suuntaan ei edes kestä niin kapealla kuin puomi.

Illalla vepeiltiin jälleen ja tällä kertaa Järvenpäässä. Pinnalla ei tuullut, mutta jotain ihme virtauksia oli kun vene meinasi mennä minne sattuu. Hilma punki taas oma vasen, eli rannassa oikealta ohi tolppien. Koetettiin ties mitä mutta en tiedä mitä tästä tulee. Hitto että ärsyttää kun ei keksi ratkaisua Lisäksi yksi vienti joka sujui ongelmitta. Goalle tein pelkkää vientiä ja se vei ensimmäistä kertaa myös lepuuttajan ja liivit. Matka on 2/3 siitä mitä pitää oikeasti viedä, jotta hyvissä kantimissa on! Piki teki veneestä hyppyä.

Illalla lattiat taas täynnä väsähtäneitä treenikavereita

Ps. Videoilla esiintyvä pieni automies saa kyllä osansa halipusutuksista vaikka en sen huutoihin treenin aikana reagoikaan, ei siis jää huomioitta “siviilielämässä”

Tokoo, agii, vepee…

Mua puri tokokärpänen vaan miks suremaan
Tänäkin aamuna löysin lääkkeen siihen puremaan
Kaivoin esiin tokotörpöt, ruutunauhan valkoisen
On deja vu- olo ollut mulla, siitä lähtien

Eli tokoilut jatkuvat jälleen. Goa opetteli ruutua ja on kyllä mahtavaa että on koira joka kestää toistoa toiston perään ja tekee sen aina yhtä iloisesti ja täysii! Wow! Lisäksi jatkettiin merkin kiertämistä, kaukoja, seuraamista ja noutoa. G

Piki neitokainen täytti tänään 6kk. Sen kunniaksi pistettiin rimat kannattimille agilityssa. 10cm esteet neito veti hirmu loikalla yliVaikka suurin osa ajasta meillä menee halipusutteluun niin tässäpä video…

Illan vepeilyt järkättiin taas Hausjärvellä, sen verran oli tuulta ja tuiverrusta että en varsinkaan Hilmalle halunnut moisia treeniolosuhteita. Goa kävi tekemässä vain avoimen oman veneen. Tarttee nyt kiinnittää huomiota enemmän siihen mihin se hyppää veneestä. Tänäänkin suoraan köyden päälle ja sitten pyöri kuin kala vedessä että mitäs sitä oltiinkaan tekemässä.. omatoimisesti kuitenkin ratkaisi asian ja hienosti veti veneen rantaan. Harmi kun ei vientiä päästy treenaan… mut kaikkea ei vaan voi. Mä pääsin kuitenkin pelaamaan GoPron kanssa

Hilmuskan treenit oli onnistuneet. Omaveneessä kiskoi meidät TAAS pöpelikköön, mutta minkäs teet.. jotkut virtaukset sen tekee kun venekin tuli aivan vinossa perässä. Toivotaan että tulevana viikonloppuna onnistuu taas kaikki niin kuin pitääEttä voi JÄNNITTÄÄ ja kun matkakin on riittävä niin toivon todella että kotimatkasta “tulee lyhyt”