Aihearkisto: montsu

Vikat montsut

Kauden viimeiset mondioringtreenit humputeltiin tänään. Molemmissa koirissa on tapahtunut ihan mieletön kehitys, mutta ennen kaikkea Totossa! Treenitavan muutos tuotti oikean tuloksen. Toto on kentällä aivan liekeissä! Se on ohjattava, se puree hyvin ja tykkää hommasta ihan hirmuisesti! Oma epävarmuus on myös kadonnut sen kautta että saatiin koiraan varmuutta. Ehkä tää tästä vielä… valoa tunnelin päässä on nyt kyllä isosti!

Aina teki ensi alkuun valmistelut huomiseen tokokokeeseen. Kaikki liikkeet onnistuivat. Jo nyt on kumma jos keksii taas jotain omiansa kehässä huomenna… 🙄 Puruissa jatkettiin maalimiehen etsintää ja nyt sain puvun lainaan, pääsen treenailemaan ensi viikolla hallissa omatoimisesti moista touhua. 🤓

Treenit jatkuu

Perjantai jälleen totuttuun tapaan Orimattilassa. Ehdin tekemään Ainulla tottikset alta pois ja nyt kun on parit tokokokeet saatu kalenteriin niin on treenailtavaa vielä riittää. Tänään toimi kaikki muut paitsi kaukokäskyt. Hmm… mikähän niihin nyt taas on mennyt? No, kokonaisuudessaan oli kuitenkin huomattavasti parempi kuin viikko sitten.

Toton kanssa tehtiin toista- tai kolmatta kertaa hyppyä. Ihan ei vielä usko riittänyt metrin suorittamiseen, mutta hyvinhän tuo on eteenpäin mennyt. Meinasi mennä pojalla vähän pasmat sekaisin kun ennen omaa tottista katsottiin toisen koiran purut. Toto oli intopiukeana menossa puruihin kunnes alettiinkin vääntämään tottista. Suhteellisen hyvin sain sen kuitenkin käännettyä takas tottismodeen.

Puruissa Aina jatkoi transportin opettelua. Keppihyökäyksessä otettiin jo edessä ylitettävät esteet mukaan ja lisäksi yksi paontorjunta. Muita ongelmia ei ollut kuin että sikapossulla oli taas korvat hukassa. Transportissa lisäksi käy ottamassa omia puruja, mutta nyt ymmärsi kuitenkin olla tulematta joka välissä mun luo, oli erittäin kiinnostunut maalimiehestä ja pysyi hyvin moken lähellä. Miljoona kertaa parempi siis kuin viime viikolla 🤗

Totolla ohjaajanpuolustusta, keppihyökkäystä ja pako. Tänään vaihtui myös keppi jo toiseen käteen eikä Toto enää ottanut pulttia moisesta vekottimesta! Erittäin paljon edistymistä siis!

Perjantain montsuilut

Uu jee, saako leijua 🤗 Voi Toto! Viime viikkoinen treenitavan muutos avasi ainakin joitakin lukkoja pojan päästä ja se alkoi näkymään sitten hallinnassa. Pureminen oli niiiiiin kivaa! Toto haluaa tulla ylös, se on varmempi siellä ja saa itsevarmuutta tekemiseen.

Aina sikapossu sen sijaan.. ai mikä hallinta 🙄 Puri tällä kertaa ok joten syy viime kertaiseen notkahtamiseen oli selkeä niskajumi.

Montsuja Orimattilassa

Perinteiset perjantai-illan pöhinät Laumanhengessä. Ensin tottikset molemmilla ja Ainalla vähän myös objektinvartiointia. Teki sen meidän moken kanssa myös ja ihan alkaa olla jo ideaa ötökällä mikä olis homman nimi.

Aina oli puruissa vähän vaisu. Se suoraan sanoen valahti vähän turhan paljon hallintaan jo jostain syystä oli haluton puremaan..

Toton kanssa otettiin nyt toinen lähestymiskulma asiaan. Viikolla pohdittiin moken kanssa, että kerrotaan sille ensin mitä siltä halutaan ja otetaan sen jälkeen sitten se kuormitus välineillä kehiin. Kestää siis kuormaa multa, myös silloin kun on purussa. Kestää kuormittamista käsin, mutta jostain syystä keppi on sille nyt ehkä maailman pelottavin asia. Painaako joku historiassa josta en tiedä vai mikä on homman nimi? Siskonsa ei ota kepistä mitään pulttia.. eikä muut montsua harrastaneet sisaruksetkaan.

No, jos tämä kulma ei tuota toivottua lopputulosta, niin sitten mondioring saa Toton osalta olla. Se puree hyvällä otteella ja on selkeästi varmempi kun saa purra ylös (näkyi sitten tänään siinä pureminen oli huomattavasti kivempaa kuin mun luo tuleminen 😅 ). Hissun kissun lyödään siihen sitten kuormaa päälle muutenkin kuin käsillä.. kestää jos kestää. Jos ei niin ei kiusata poikaa enempää.

HUOM! Toto etsii mahdollisesti uutta kotia. Mikäli siis sopiva löytyy kohdalle… Uuden kodin pitäisi ehdottomasti olla lapseton! Omat koirat ovat suht jees, mutta ei pikkukoirien tai pentujen “kaveriksi”. Toto on turhan tarkka omista tavaroistaan ja se oma tavara voi olla vaikka varastettu sukka. Uuden kodin pitäisi olla myös ymmärtäväinen malinoisin sielunelämälle. Toto on nöyrä ohjattava. Se on terävä ja sillä on usein paljon asiaa. Ei ole minulla ollessaan tuhonnut koskaan mitään. Ei kerrostaloon. Hallinta on oltava varma, sillä ulkona vastaantulevat koirat saa tukan pystyyn. Erittäin hyvä jäljelle! Tottista nyt näkee videoilta.. Sanoisin bh valmis ensi vuonna.

5.s monsutreeni

Tänään jälleen mondioringtreeneissä. Mukavana uutisena että päästiin pois koeajalta ja saatiin vakkaripaikka ryhmään 🤗

Ainaa on kyllä pakko vähän kehaista! Pikkuakka on pessyt veljensä 6-0 tässä lajissa. Kestää kuormaa, on äärettömän innokas, puree hyvin eikä turhia pörräile purussa. Vaikka Aina on alustavarmakoira, sille aiheuttaa pikku propsuja se että tassujen alle joutuu liina tai tulee jotain “tavallisuudesta” poikkeavaa. Ei toki irtoa purusta mutta lähtee lähinnä lentoon 😅 Totolla itseasissa samaa havaittavissa.. en kyllä muista että Goalla olisi moisia juttuja ollut?! 🤔

Tänään tehtiin transporttia ekaa kertaa, pakoa ihan isojen koirien tavalla sekä ensimmäinen väistö keppihyökkäyksessä.

Toto kävi ennen treenejä tekemässä jälleen häiriötottista. On se jännä ötökkä.. kun ollaan töissä, ollaan töissä eikä välitetä muista koirista tuon taivaallista. Mutta siviilissä sitten ollaan häntä pörhössä vastaantuleville koirille 🙄

Puruissa tehtiin nyt se päätös että Toto saa “tulla ylös”. On sitä tehnyt poliisilla ensimmäiset 1,5v ja se on sille huomattavasti luontaisempaa kuin alas pureminen. Jos pikku hiljaa pääsisi treeneissä jollain tasolla eteenpäin.

Pikainen käynti puntarissa osoitti että Toto on ottanut 2,5kg massaa täällä ollessaan. Vielä kun tuohon kasvattaa kunnon lihakset päälle niin kyllä siitä lähemmäs 30 kiloinen mörssäri tulee. Nyt siis 27,9kg.

Montsutreenit jatkuu

Ollaan nyt muutama kerta päästy treenailemaan mondioringia.. treenit siirtyivät sisätiloihin joten mikäs siinä on perjantai-iltaa vietellessä 🤗

Tänään otin sitten iiiison askeleen ja menin treenaamaan Totolla tottista muiden kanssa halliin. Pakko sanoa että hieman jännitti miten se keskittyy mun kanssa tekemiseen kun vieressä treenaa tervu-uros ja malinarttu. Vaan mitäpä sitä turhia murehtimaan. Toto oli niin messissä, teki niin mun kanssa töitä ja oli niin olevinaan hommissa ettei tosikaan! Ihan superia 💝

Processed with MOLDIV

Myös Aina kävi tekemässä tottista ja sekin hienosti keskittyi mun kanssa touhuiluun, seuraamisessa mentiin eri pintojen yli, Aina työnsi palloa mennessään ja muutenkin oli eripätevänä.

Aina kaukokäskyissä

Puruissa Toto kävi ensin. Työlistalla oli ohjaajan puolustus sekä vartiointi ja siitä paluu.. mikä ei kyllä onnistunut ollenkaan. Saatiin siis yksi asia työlistalle 🤓 OP:ssa Toto teki ensimmäiset itse spinnailut, eli vaikka mä pysyin pakoillaan, se pyöri peruuttaen mun ympäri. Malttia puremiseen oli myös enemmän kuin edellisellä kerralla.

Toto puremassa takkiin

OP:ssa kättely

Toto pätevänä

Ainan kanssa aiheena oli hyökkäys sekä paontorjunta. Ensimmäistä kertaa molempia ja eipä neito siitä ollut millänsäkään, toimi niin kuin piti 😀 Enemmän oli ohjaaja kädetön kun niin paljon uutta asiaa tuli enkä oikein joka kerta tiedä miten missäkin tilanteessa pitää toimia. No tässä sitä opetellaan 😊

Aina vaudissa

Ensimmäiset paontorjunnat

Treenipäivä

Aamupäivällä oltiin Essin kanssa jälleen JAU-Areenalla. Saanan kanssa testiin nyt taas se, että Essi juoksee vedättämättä Saanaa ja heti väheni hypyille hakeminen.

Ainan kanssa tehtiin kontakteja ja keppejä. Takaaleikkausta putkelle…

Totolle luukutusta putkesta putkeen sekä ekaa kertaa keppejä. Toto tuntui hahmottavan hypytkin paremmin nyt kun rimat jäivät sillekin 50cm. Tekniikkatreeneihin niitä on tosin sitten tietty laskettava.

Illemmalla vielä opeteltiin montsun eteenmenoa sekä totuteltiin räminäkeppiin. Mukana torvi että tottuvat moiseenkin. Varsinkin Toto alkuun ihmetteli sitä ihan huolella. Ainun kanssa lisäksi ongelma on se että “kiinni” käskyllä se tulee haukkumaan eteen joten otin pelkkää kiinnituloa tyynyyn.

Montsua taas

No niin, pitihän se arvata 😅 En vaan malttanut pitää näppejäni erossa purulajeista 🤓 Käytiin Toton ja Ainan kanssa pääsykokeissa mondioringtreeneihin ja koeajalle pääsin molemmilla. Tarkoitus oli kokeilla hommaa vain Toton kanssa, mutta mikrohärveli Ainassa tuntuu myös olevan potkua ja maalimies halusi Ainakin koeajalle ryhmään  🤗

Totomies kintussa kiinni

Ainuska

Montsutreenii

Tänään oli meidän toiset montsutreenit. Goa kävi tekemässä kentällä omat settinsä, tottiksen sekä pari kierrosta puruja. Tottiksessa seuruu ja mä osasin jo melkein olla hiljaa liikkeille lähdössä. Kaukot muovisen pöytälevyn päällä tynnyreiden välissä sekoittivat pienen mulinexin pään ihan täysin, pystyestehyppy, eteenmeno sekä luoksetuloa pillillä.

Puruja tehtiin aidan vieressä ja Goa otti siitä vähän ylimääräistä painetta. Rauhoittumista vaan ja höseltämiset sikseen. Hyvin kohdisti nyt jo joka kerta alas jalkaan

IMG_0228

Otin Saanan ihan huvin vuoksi hassuttelemaan kentälle, vähän seuraamista, kaukoja ja tätä perussettiä. Markus sitten innostui leikittämään Saanaa ja kovastihan Saana tykkäsi touhuta

IMG_0168

Saana puri elämänsä ekaa kertaa oikein kunnon hihaan, tähän mennessä on vain ohuet narut kelvanneet suuhun

Treenii

Tänään käytiin vähän tottistelemassa Metsolla. Ai että voi olla mulle vaikeaa olla sanomatta sitä hemmetin “sivu” joka kerta kun lähden seurauttamaanMut tyytyväinen alan olemaan Goan asenteeseen seuraamisessa. Koko vuosi sitä on treenattu ja nyt alkais näyttämään siltä että joskos se sieltä alkais pikku hiljaa balansoitumaan.

Sain vielä eiliseltä lisää kuvia tänään mailiin ja loput löytyvät Western Finland Ring Clubin sivuilta facesta. Galleriaan tein ihan mondioring-kansion jonne tulee kaikki aiheeseen liittyvät otokset.