Aihearkisto: t-pentue

Konnalle nollaratoja

Anni ja Konna (Toimiva Taktiikka) ovat kisanneet taas koronatauon jälkeen ainakin Varkaudessa 1.8. Anne Saviojan radalla nollavoittoon, aika -10,21 sekä tänään pari hyppärinollaa jossain päin Suomea Onnea tehopari!

Konna ja palkinto-orava

6:n tunnin treenipäivä

Aina

Kun on kalusto kunnossa ja seura loistavaa niin mikäs siinä touhutessa. Kuusi tuntia hurahti ihan hetkessä! Aloitettiin kentältä jossa tein ensin Kessulle kokeenomaisen alokasluokan treenin. Samaan aikaan kentällä hääräsi Kessulle vieras koira ja nyt tiedä ottiko Höpö hernettä siitä vai Noorasta liikkurina, mutta Kessu ei ollut mitenkään päin parhaimmillaan Seuraavaksi sitten Ainalle toko AVO-treeni kokeenomaisena ja hyvin oli muistissa. Ainaa tosin häiritsi ihan suunnattomasti Nooran kädessä ollut kapula joten pääsin puuttumaan sen häröilyyn. Vähän hienosäätöä ja kokeeseen kokeilemaan josko se puuttuva ykkönen sieltä napsahtaisi

Kessumies

Kessulla otin vielä suuntia lammastusta ajatellen. Lähettelen sitä siis paikkamakuulta oikealle ja vasemmalle ihan niin kuin lähtisi flänkillä kiertämään. Tänään oli toinen treeni moista ja ihan ok tilassa Kessu sen suoritti.

Toto käväsi tekemässä häiriötottiksen labbispoika Juudakselle. Ihana edelleen huomata siitä, että kun ollaan töissä niin silloin jätetään säätämiset sikseen.

Mun kultapoju <3
Totosta on kehittynyt iän myötä ihan kelpo koira
Lyylikin käväisi kentällä tekemässä tottiksia

Sitten oli vuorossa metsätreenit. Tein ensin Kessulle 250m jäljen neljällä kepillä hautumaan metsään. Ennen meidän jäljenajoa suoritettiin esineruutu Saanan, Ainan, Toton ja kanssa Lyyli. Sen jälkeen vuorossa Kessun jälki joka oli varmaan sen elämän tähän asti paras! Rento rauhallinen tyyli jäljestää, ensimmäistä kertaa 5 metrin liinassa sain vain köpsytellä perässä. Kaikki neljä esinettäkin osuivat matkalle joten en kai voi olla muuta kuin tyytyväinen!

Sitten Aina ja Lyyli kävivät harjoittelemassa hakua.. tai no Aina lähinnä vaan haukkumassa mutta Nooralla ja Lyylillä on kyllä ihan suunnitteilla koekäynti lajin parissa. Pääsin apparoimaan Lyylille metsään “ukon” ominaisuudessa

Loppuun vielä Kessulle esineruutu joka meni about pipariksi. Lähtee, hakee.. ei tuo vaan jättää noin parin metrin päähän ja vetää leikiksi. Ja jotenkin en nyt edes pääse eteenpäin tästä yhden esineen hausta. Pitää taas laittaa mietintämyssy päähän ja pohtia miten saisi avattua koiraa siihen esineen etsimiseen.. pojat Mä en nyt vaan osaa.

Tämän koiran työinto! Voi että kun saisi jostain toisen vastaavan työnarkomaanin <3
Aina olisi halunnut tehdä kaksi kierrosta :D
Siellä ne Lyylin esineet odottaa metsässä
Toto oli eripätevänä <3
Aina
Saana
Kessu
Toto

Loppuun vielä Saana, Toto ja Lyyli tekivät tarkkuusruudun. Voin sanoa että illalla oli kotona rauhallista sakkia

JK1 Aina

Kolmas kesä kun koetan saada Ainaa koekuntoon. Ensimmäinen kariutui hirmuhelteisiin. Toinen saikutteluun joten ajattelin että se on tänä kesänä tai ei koskaan. Seuraava juttu oli tietty saada se koepaikka. Soittoajan alettua pommitin jatkuvalla syötöllä ja kuin ihmeen kaupalla pääsin läpi ja sain sen viimeisen ykkösen paikan! Jes! Seuraava murhe tuli sitten menneenä viikonloppuna vastaan. Auton ilmastointi lähti käyntiin, mutta se vaan suhisi eikä kylmää tullut. Aineet loppu Ulkolämpötila oli +26°c kun lähdettiin ajamaan kohti koepaikkaa, eikä se koepaikalla juurikaan vähempää ollut. Autoakaan ei saanut jäljen ajaksi varjoon. 

Aina lähti hyvällä drivella janalta ja otti kerralla oikean suunnan oikeaan. Jäljestys oli hyvää ja intensiivistä. Kepit nousivat hyvin ja jäljen jälkeen oltiin tuloksessa kiinni yhden välikepin jäädessä metsään. Janalta Aina sai täydet pisteet. Jälkipisteet 150/170.

Veikkaan että keppi 3 tai 4 jäi metsään…

Esineruutua saatiin odotella jonkin aikaa. Onneksi auto saatiin silloin varjoon ja Aina nukkui autossa. Esineruutu ei ollut missään nimessä parasta Ainaa. Lähti hyvin ja etsi pitkään ensimmäistä esinettä mutta luovutti ja kävi heittämässä kiekan toisaalla. Palasi hakemaan ensimmäistä esinettä, löysi sen, toi ja tiputti mun jalkoihin… No siitä selvittiin. Lähetys seuraavalle joka olikin sitten jo astetta parempi sekä löydöltä että luovutukselta. Pisteet ruudusta 28/30.

Meidän päivän sana taisi olla nesteyttäminen. Aloitin jo menneenä viikonloppuna Ainalle juottoateriat kolmantena ateriana päivällä. Sen lisäksi se sai paljon tavallista enemmän vettä ruoka-annoksiin. Jäljen jälkeen se vetäisi 1,5 litraa vettä herkuilla höystettynä. Ruudun jälkeen Aina joi litran vettä. Tottiksessa ajattelin että vieläköhän neito jaksaa mitään, mutta mitä vielä! Oli kyllä iisimpi pompottelun suhteen, mutta loppua kohden lähti sitten ihan lapasesta Enhän mä voinut kuin nauraa kun meillä oli niin hauskaa! Ei siinä parit liikevirheet ja kolme puutteelliseksi mennyttä osa-aluettakaan harmittanut kun koira jaksoi ja teki ja vire säilyi! Että mä tykkään tosta pöhelöstä Se mikä nyt alkaa näkyä on, että Aina tietää milloin ollaan kokeessa, milloin voi sikailla ihan huolella ja mutsi ei pääse siihen puuttumaan

Osa-alueet purettuna

“Tekee innolla töitä, voimakkaasti, kiva seurata, pieniä juttusia sattuu välillä mutta sellaista se on. Koira on tarkkaavainen ja innokas. Välillä sieltä vähän tulee ääntä, mutta onneksi se sitten jää siihen alkutaipaleelle.”

Vapaana seuraaminen – koira pitää kyllä paikkansa kauttaaltaan, mut se ikään kuin poikittaa ja estää ohjaajaa pääsääntöisesti koko matkan, paitsi sillä on erinomaiset sivulle istumiset joka kerta kun ohjaaja pysähtyy. Ne on ihan korrektit suorat, suorat ja hienot. Täyskäännökset on hyvät, istuminen on ok. Ryhmässä ei ole sanottavaa. Kokonaisuus on kuitenkin erittäin hyvä.

Henkilöryhmässä

Liikkeestä istuminen – koira jää seisomaan mutta seisoo korrektisti loppuun asti. Liike on puutteellinen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo – valmisteleva osa on kunnossa, se voisi mennä vieläkin nopeammin maahan, se voisi tulla vieläkin nopeammin luokse. Se törmää lopussa ja tulee siihen ja tähän mutta koska ohjaaja antaa sivulle käskyn annamme armon käydä oikeudesta että se oli vino edessä tällä kertaa. Kokonaisuus on hyvä.

Noutaminen tasamaalta – Koira lähtee nopeasti noutoon ja ottaa esineen. Luovutuksessa se saisi pitää paremmin ja ohjaaja saisi odottaa sen 3 sek, kokonaisuus on kuitenkin erittäin hyvä.

Metrinen loikka

Hyppynouto – Koira meinaa alussa vähän nousta, pylly ei meinaa pysy maassa. Pysyy sit kuitenkin siihen asti kunnes saa käskyn. Hyppää ja hakee esineen, mutta sitten se kiertää takaisin jonka myötä luovutus vinossa. Tulisi laskea heti käskystä irti, mutta nätisti ohjaaja sai kapulan kaikella kunnialla itselleen ja loppu on kunnossa, liike on puutteellinen.

A-esteen ylitys – siinä ei ollut mitään huomautettavaa, erinomainen

Luoksetulo A-esteellä

Eteenlähettäminen ja maahanmeno – valmisteleva osa on kunnossa, koira menee pikkasen ehkä vinoon mutta etenee kuitenkin hyvää vauhtia. Pysähtyy kyllä ja menee maahan. Nousee vielä ylös ja käy sitten takaisin maahan. Kokonaisuus menee puutteelliseksi.

Paikallaolo häiriön alaisena – Ei huomautettavaa, erinomainen.

Tänään tyydyttävä 78 pistettä

JK1 koulari kokonaispisteillä 256, II-tulos.

Onpahan rämmitty ja tulos tuli!

Toko AVO3 Aina

Niinhän se työtapaturma sitten kävi. Näin jo kehään mennessä, että nyt lähtee ja niin lähtikin. Loppuviimein ei meinannut ohjaamisesta tulla mitään kun lähinnä nauratti Ainan toilailut… sen kanssa kyllä sattuu ja tapahtuu, aina Mut hei, tulos se on kolmostuloskin

Paikkaistuminen 2 min – 10, ei huomauttamista
Seuraaminen – 7,5, pompotti edessä
Seisominen seuraamisen yhteydessä – 0, ei pysähtynyt ekalla käskyllä
Luoksetulo – 7, törmäsi voimakkaasti
Istuminen seuraamisen yhteydessä – 9, vartaloapu että onnistuu varmasti
Ruutu – 0, takajalat oli yli ruudusta
Noutaminen – 7, tiputti kapulan kerran
Kauko-ohjaus – 10, ei huomauttamista
Estehyppy – 10, vino edssä
Merkin kierto – 0, aivopieru
Kokonaisvaikutus – 9, ne mitä teki, teki ok. Oli varsin lennokkaalla päällä pallonkuvat silmissä

Toko AVO1 Aina

Ainan kanssa toinen avoimen tokokoe tänään. Kisapaikkana Vantaan koiraurheilukeskus ja tuomarina sama kuin kolme viikkoa sitten. Tänään Aina oli aavistuksen rauhallisemmassa mielentilassa ja saatiin hyvä kokonaisuus. Tosin tylsät vinot perusasennot veivät turhia pisteitä mutta tavoitteena ollut ykköstulos saavutettiin. 292p, kunniapalkinto ja sijoitus 4/8

Paikkaistuminen 2 min – 10, ei huomauttamista
Seuraaminen – 7,5, pompotti edessä
Seisominen seuraamisen yhteydessä – 7, vinous
Luoksetulo – 8,5, vino edessä ja sivulla
Istuminen seuraamisen yhteydessä – 9, vartaloapu että onnistuu varmasti
Ruutu – 9, pyörähti kerran ennen ruutua
Noutaminen – 9,5, vino edessä palautuksessa ja perusasennossa
Kauko-ohjaus – 10, ei huomauttamista
Estehyppy – 9,5, vino perusasennossa
Merkin kierto – 9.5, vino perusasennossa
Kokonaisvaikutus – 8,5, hyvässä tilassa, mutta vinous vei pisteitä

Aina ihanainen <3

FI AVA-H Taktiikka

Anni ja Konna (Toimiva Taktiikka) saavuttivat tänään kolmannen hyppysertinsä nollavoitolla! Konnasta tuli Suomen varjo FI AVA-H Lyhythäntäisyydestä johtuen Konna ei ikinä tule saamaan virallista tunnustusta hyppyvalion arvoonsa, mutta se ei poissulje sitä hienoa työtä mitä parivaljakko on agilitykentillä tehnyt. Paljon onnea Anni ja iso KIITOS! Konna on kolmas valioitunut Toimiva

Uunituore hyppyvalio

T-pennut 4-vuotta!

Aika menee niin nopeasti! T-pennut täyttivät tänä Itsenäisyyspäivänä jo 4-vuotta! Paljon onnea Toto, Kyyti, Pena, Aina, Lyyli ja Konna! Sekä Falco.. missä lienetkin Falco katosi Goan X-pentuepisodin myötä menneenä kesänä.

Pena ja Aina 10kk

Me käytiin synttäripäivänä treenaamassa. Ainan kanssa haaveena se tokon avoin luokka, mutta on tää yksin treenaaminen niin syvältä. Tarvitsisi liikkurin, tarvitsisi henkilön auttamaan palkkauksessa. Mutta näillä eväillä se on mentävä… Onneksi sentäs ruudun ja merkin erottelussa alkaa tapahtua edistystä. Seuraamisen suhteen oon jo luovuttanut, kamalan näköinen se on mutta olkoot. Ei se nollille mene, kai?

Toto siirtyi viettämään sairasleläkeläisen virkaa törmättyään kiveen elokuun alussa. Lupa liikkumiseen on nyt saatu. Toto on liikkeisään puhdas, mutta jatkohan se luonnollisesti näyttää kestääkö paikat. Meillä ei enää kestä kenelläkään pää toista sairaslomaa… ja pumpulissa en ala malinoisia pitämään.

Myös Kessu kävi hallissa.. muutama päivä sitten Kessun mieli oli taas mailla halmeilla. Mikälie juoksunarttu aiheutti syömättömyyden ja treeneissä asioiden unohtamisen, mutta tänään ainakin näytti siltä että se olo on ohitettu. Kessu oli oma reipas itsensä.

Rt AVO HYV Aina

Hieman balsamia haavoille näiden kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Ainan kanssa rallateltiin tänään Espoossa ensimmäinen avoimen luokan tulos pistein 89. Sijoitus oli 3.s. Tuomarimuutos tuli päivää ennen koetta ja tuomaroinnin hoiti Raili Sonninen-Korhonen.

Mitäs sitä ressaamaan… tiedän että otus osaa asiat kun vain sattuu oikeisiin tiloihin
Kolmansina
Kiva rata!

Tyylitaju nly H

Noora ja Lyyli (Toimiva Tyylitaju) kävivät näytelmässä Riihimäellä saavutuksena käyttöluokassa laatuarvosana H. Tuomarina tanskalainen Birk Carsten joka arvosti selkeästi käyttöluokan koiria.

Lyylin arvostelu oli seuraava:
Hyvänkokoinen, erinomaisessa kunnossa. Tulisi olla pienemmät korvat. Hyvän pituinen kuono. Erinomaiset silmät, hyvä purenta. Hyvä ylälinja ja lantio. Voisi olla lyhyempi kropaltaan. Kantaa häntää liian korkealla. Hyvin kaareutuneet kylkiluut. Takakulmauksia voisi olla vähemmän. Hyvä turkin laatu, toivoisin enemmän mustaa väriä kokonaisuudessaan. Aktiivinen liike ja luonne.

Kiitos Noora aktiivisuudesta

Kaunis Lyyli, KÄY-H, kuva Noora