Aihearkisto: näyttely

Harjavallan näyttelyssä

Tammikuun näyttelyn jälkeen tiirailin vielä kevään näytelmiä ja ennen kaikkea Harjavaltaa, koska siellä on ennenkin päästy hyviin tuloksiin. Sen verran jäi H-arvostelusta hampaankoloon että käväistiin Toton ja Ainan kanssa pyörähtämässä toisen ja viimeisen kerran kehässä Zorica Blombqvistin arvostelmana.

Toto oli avoimen luokan ainut uros, mikä tietty helpotti kovasti koska Totoa ärsyttää enemmän kuin tarpeeksi jos sen edessä menee toinen koira. Toto käyttäytyi varsin mallikkaasti ja tulos oli myös se mitä haettiin, EH eli erittäin hyvä. Niinhän se on 😘

Well developed and presented. Correct head. Strong neck. Correct topline. Prefer better developed forechest and deeper chest. Needs more substance & better muscle definition. Good angulation. Correct movement. Nice temperament.
tulos AVO EH

Ainan kehässä oli sitten 3 narttua. Aina osasi käyttäytyä kanssa ja mukava arvostelu saatiin sillekin.

Correct head. Strong neck. Would prefer stronger topline & better developed forechest & deeper chest. Needs more substance. Prefer stronger elbows. Correct in movement, nice temperament.
tulos AVO EH, PN2

Ryhmänäyttely Lahdessa

Hullunrohkea ajatus lähteä Toton ja Ainan kanssa suomalaiselle tuomarille näyteltäväksi. Maleja oli 25 kappaletta etukäteen ilmoitettu ja vielä kun mukana oli harjoitusarvostelija niin ajattelin pelin olla menetetty jo etukäteen. Yllättäen Toto osasi käyttäytyä lähes mallikkaasti vaikka ryhmäjuoksussa sitä alkoi nyppiä edessä ravaava toinen uros 🙄 Hengissä kuitenkin selvittiin molempien kanssa ja tyypit saivat sen mitä haettiin, eli H. Tuomarina Antti Nieminen.

Ennen kehää makoiltiin jaloissa rauhassa (Aina)

Välillä lattialla (Toto)

ja välillä sylissä (Toto)

Totosta tuomari sanoi seuraavaa: 2-vuotias. Hyvän kokoinen. Riittävä luuston vahvuus. Hieman ilmava vaikutelma. Niukasti kulmautunut. Hyvä karvanlaatu ja väri. Varsin vahva pää. Leveä kallo. Pyöreähköt silmät. Kookkaat korvat etäällä toisistaan. Liikkeet ok. Luoksepäästävä ja avoin.
tulos AVO H

Toto oli ensin kehässä. Avoimessa luokassa oli vain kaksi osallistujaa. kuva Marika Terä.

Ainan arvostelu: 2-vuotias. Ilmava. Sopiva luuston vahvuus. Hyvä selkälinja. Kuroutuva vatsalinja. Hyvä rintakehä. Hyvin kulmautunut. Hieman kinnerahdas takaa. Oikea karvanlaatu. Väritys ok pl. valkoinen iso pilkku rinnassa. Vahva leveä pää. Pyöreähköt silmät. Varsin kookkaat korvat. Luoksepäästävä ja avoin.
tulos AVO H

Aina oli yksi viidestä avoimen luokan nartuista. Kuva Marika Terä.

Goalle käy H

Goan kanssa tänään näyttelyssä Tervakoskella. Kiitos Niinalle esitämisestä, nyt me voidaan valioitua ihan mistä vaan

290815_133

tuom. Jasna Matejcic, Kroatia
Good in size. Longer in back. Correct proportion of the head. Correct mask. Enough angulation in front & rear. Longer in loin. Correct tail set & carriage. Colour should be better.
tulos ; käy H

Näyttelyssä oli 7 malia, kaikki käyttiksiä ja kaille hyväksytty tulos, H tai EH. Fiksu tuomari

Harjavallan näyttely

Tänään oli vuorossa Harjavallan ryhmänäyttely Hilman ja Goan kanssa. Oli hieman jäätävää katsoa kun tuomari lennätti käyttölinjaiset tervut kehästä ulos vihreän (T) nauhan kanssa. Odotukset ei siis todellakaan olleet sen kummemmat enää sen näkemän jälkeen…

Ensin oli vuorossa Goa. Oltiin kehässä yhdessä Katjan Harun kanssa. Goa esiintyi nätisti, ei se sen kummemmin osaa juosta sivulla joten se ravasi seuraamiskäskyllä sivulla.

IMG_9271

Femine head. A bit big ears. Low set neck. Straight withers. Correct bite. Long back & loin. Parallel hocks. Too close front. nuo EH, NUK2.

Hilman kanssa oltiin kehässä Sarin HiluHilman kanssa. Hilmis voitti luokkansa ja Sarin Hilu sai H:n ja tuplavalioitui samalla. Onnittelut!

IMG_9267

Light feminine head. Too level withers. Parallel front. Good angulations. Too wide set & carried ears. Parallel movement. Too light muzzle and under eyes. avo EH, AVK1.

Sit ei muuta kuin kouluttamaan :mrgreen: