Aihearkisto: treenit

KAT kevät 08, 1

Vihdoin vapaatreenikortti halliin ja halli vielä muutaman minuutin matkan päässä joten nyt me reenataan 😀💪 Lasketaan vielä kerratkin niin tietää että tuliko kortille paljon kertahintaa 😉

Pikavuorolla tunniksi treenamaan. En oikein tiennyt mitä olisin tehnyt, joten tehtiin vähän kaikkea. Uutena Aina opetteli merkinkiertoa jos joskus mennään tokossa avoimeen. Kaukoissa tehtiin myös seisomista. Eteenmenossa huutelin ekaa kertaa maahan, siltä varalta sekin pitää opettaa että jos päästään joskus jälkikokeeseen. Lisäksi hyppynoutoa ja pelkästään kapulan pitoa. Puoli tuntia siihen kaikkineen meni ja hiki tuli kyllä molemmilla.

Toto kävi pitämässä hallissa kapulaa, tekemässä montsun eteenmenoa sekä jumppasarjaa. Jotenkin sain siihenkin puolisen tuntia menemään joten Saana ei päivällä sitten treenannut. Loppuverkka tehtiin läheisessä metsässä.

Hallin jälkeen ajelin JKKlle ampumaan Ainalle. Ensin leikin ohessa. Ekalla laukaisulla vilasi nopsasti mikä se oli mutta jatkoi leikkiä. Toisesta ei ollut moksiskaan. Sitten tehtiin sama seuraamisessa ja siinä kierrokset sitten nousivat siihen, että Aina alkoi haukkumaan. Paikkamakuussa vinkui laukauksista, mutta pääasia että pysyy. On koulutettavissa olevia juttuja ja ainakaan meidän metsäjälkiura ei ole vaarassa.

Illalla oli vielä kisanomaiset treenit jonne suuntasin hullunrohkeena koko porukalla. Siis kyllä, jopa Toto oli viivalla 😂 Toton kanssa selviittiin esteelle 7 ennen kuin se hyllytti väärään päähän putkea. Oli kyllä ihan huisin kivaa, mutta jostain syystä sitä sellaista kipinää ei enää ole mitä on joskus aksan parissa ollut. Kiva opettaa esteitä, kiva tehdä pikku pätkää, mutta ei toi kääntäminen ja vääntäminen kyllä oo enää mun juttu.🙄

Valmiina radoille

Vikat montsut

Kauden viimeiset mondioringtreenit humputeltiin tänään. Molemmissa koirissa on tapahtunut ihan mieletön kehitys, mutta ennen kaikkea Totossa! Treenitavan muutos tuotti oikean tuloksen. Toto on kentällä aivan liekeissä! Se on ohjattava, se puree hyvin ja tykkää hommasta ihan hirmuisesti! Oma epävarmuus on myös kadonnut sen kautta että saatiin koiraan varmuutta. Ehkä tää tästä vielä… valoa tunnelin päässä on nyt kyllä isosti!

Aina teki ensi alkuun valmistelut huomiseen tokokokeeseen. Kaikki liikkeet onnistuivat. Jo nyt on kumma jos keksii taas jotain omiansa kehässä huomenna… 🙄 Puruissa jatkettiin maalimiehen etsintää ja nyt sain puvun lainaan, pääsen treenailemaan ensi viikolla hallissa omatoimisesti moista touhua. 🤓

JANKK-areenalla treenaamassa

Nooran kanssa treenailemassa JANKK-areenalla. Tärkeinpänä Ainalle korjaussarjaa viikonlopun tulevaa tokokoetta varten. Kokeenomainen palkaton treeni, Aina toisteli samoja virheitä kuin menneessä kokeessa joten pääsin puuttumaan niihin.

Totolla tehtiin ensin aksaa ja perään vähän rallattelua. Kontakti nyt ei ole vielä mitenkään valmis, mutta palkattomana treenirata..

Toton tuli kuuma :D

Saana rallatteli pari kertaa saman radan läpi… kovasti intoa ja halua on oppia, molemmilla. Tarttis päästä jonkun opastukseen edes kerran että saataisiin paremmin jutun juonesta kiinni.

Lyyliä oli myös kiva nähdä. ON se jumankauta nopee koira, ei muuta kuin Nooralle lykkyä pyttyyn että perässä pysyy 😅

Ryhmä Hau.. Toto, Saana, Aina & Lyyli

Pitkästä aikaa JAUlla

Pääsin pitkästä aikaa mukaan JAUlle. Ainahan treenaa siellä nykyään kerran viikossa Essin kanssa Heiluhäntien ryhmässä. Ja kovin onkin tyttö kehittynyt.. ennen niin hillitty Aina on nykyään belgimäisesti suu auki ja aivot narikkaan 😂 Voi kiesus.. tänään(kin) teemana oli hallintaa mukaan, eli ei rallatella ja tullaan ohjauksiin. Hyvinhän tuo sitten loppupeleissä taipuu 👌

Totomies joutui tänään kyllä niin henkisesti koville ettei tosi 😜 Ihan ITSE piti löytää kepeille ja sekös pisti mietityttämään. Samoin uutena hypättiin rengasta.

Saana kävi hengailemassa myös oman osuutensa. Pitäisi nyt löytää joku startti minne mennä. Ja sellaiselta tuomarilta jota olisi mahdollisuus onnistuessa saada serti. Turhaan Saanaa ei enää kannata kisoihin viedä, mutta jos tuurit olis kohdillaan niin kyllä nollarata napsahtaa.

Kovin oltiin kielet pitkällä kun oma vuoro oli ohi :D

Rallatteluperjantai

Tänään oli erinäisten joulukiireiden vuoksi montsut peruttu. Mulla kuitenkaan ei ollut muuta kuin aikaa joten ajelin Orimattilaan treenaileen hurttien kanssa. Viime viikonloppuna keksin, että Saanan kanssa pitää vielä tehdä jotain virallista, jospa sille saisi koularin RTK1, joten tänään sitten aloitettiin virallisesti tuo proggis. Toki kotona on treenailtu käännöksiä ja opeteltu sääntöjä, katsottu Youtubesta videoita ja huomenna mennään turistiksi kisoihin. Tänään joutuivat kaikki rallattelun uhriksi, Ainalta en tosin vaatinut tänään takaakiertoja sivulletuloon koska ei selkeästi sitä nyt osaa ja jottei mene sekaisin tokokokeita ajatellen. Toto opetteli siinä sivussa kapulanpitoa sekä rallytokoon tarvittavaa ns saksalaista käännöstä jossa ohjaaja kääntyy vasemmalle ja koira koukkaseen selänkautta seuraamiseen. Lisäksi tehtiin “montsuhyppyä” jossa tällä kertaa onnistui sekä meno että paluu 🤓

Videolle kokosin kaikkien touhuilut..

Treenit jatkuu

Perjantai jälleen totuttuun tapaan Orimattilassa. Ehdin tekemään Ainulla tottikset alta pois ja nyt kun on parit tokokokeet saatu kalenteriin niin on treenailtavaa vielä riittää. Tänään toimi kaikki muut paitsi kaukokäskyt. Hmm… mikähän niihin nyt taas on mennyt? No, kokonaisuudessaan oli kuitenkin huomattavasti parempi kuin viikko sitten.

Toton kanssa tehtiin toista- tai kolmatta kertaa hyppyä. Ihan ei vielä usko riittänyt metrin suorittamiseen, mutta hyvinhän tuo on eteenpäin mennyt. Meinasi mennä pojalla vähän pasmat sekaisin kun ennen omaa tottista katsottiin toisen koiran purut. Toto oli intopiukeana menossa puruihin kunnes alettiinkin vääntämään tottista. Suhteellisen hyvin sain sen kuitenkin käännettyä takas tottismodeen.

Puruissa Aina jatkoi transportin opettelua. Keppihyökäyksessä otettiin jo edessä ylitettävät esteet mukaan ja lisäksi yksi paontorjunta. Muita ongelmia ei ollut kuin että sikapossulla oli taas korvat hukassa. Transportissa lisäksi käy ottamassa omia puruja, mutta nyt ymmärsi kuitenkin olla tulematta joka välissä mun luo, oli erittäin kiinnostunut maalimiehestä ja pysyi hyvin moken lähellä. Miljoona kertaa parempi siis kuin viime viikolla 🤗

Totolla ohjaajanpuolustusta, keppihyökkäystä ja pako. Tänään vaihtui myös keppi jo toiseen käteen eikä Toto enää ottanut pulttia moisesta vekottimesta! Erittäin paljon edistymistä siis!

Treeniperjantai

Meillä perjantaitreenit senkun jatkuu. Ehdin tällä kertaa tekemään molemmilla hyvät tottikset ja Aina varsinkin oli erittäin pieni pätevä malinois! Tosin seuraaminen on levällään kuin jokisen eväät ja luoksetuloissa tarjoaa sivulle siirtymistä niin nopeasti etten ehdi edes henkeä vetää…

Puruissa tehtiin ensimmäistä kertaa maalimiehelle haukkumista sekä etsintää josta transporttiin. Hieman oli neito sekaisin mutta pienen tauon jälkeen löytyi jo oikeat kuviot ja olihan taas pätevä tytsy! Lisäksi opeteltiin spinnailua objektissa…

Toto kävi tamppaamassa turkkia sekä opettelemassa maalimiehen haukkumista. Lisäksi se vähän puolusteli mua. Totoliininen 😘 Saatiin opetteluun “väli”, koska myös transportissa Toto tarjoaa ylöstulemista. Siitä pitää nyt päästä eroon.

Perjantain montsuilut

Uu jee, saako leijua 🤗 Voi Toto! Viime viikkoinen treenitavan muutos avasi ainakin joitakin lukkoja pojan päästä ja se alkoi näkymään sitten hallinnassa. Pureminen oli niiiiiin kivaa! Toto haluaa tulla ylös, se on varmempi siellä ja saa itsevarmuutta tekemiseen.

Aina sikapossu sen sijaan.. ai mikä hallinta 🙄 Puri tällä kertaa ok joten syy viime kertaiseen notkahtamiseen oli selkeä niskajumi.

Montsuja Orimattilassa

Perinteiset perjantai-illan pöhinät Laumanhengessä. Ensin tottikset molemmilla ja Ainalla vähän myös objektinvartiointia. Teki sen meidän moken kanssa myös ja ihan alkaa olla jo ideaa ötökällä mikä olis homman nimi.

Aina oli puruissa vähän vaisu. Se suoraan sanoen valahti vähän turhan paljon hallintaan jo jostain syystä oli haluton puremaan..

Toton kanssa otettiin nyt toinen lähestymiskulma asiaan. Viikolla pohdittiin moken kanssa, että kerrotaan sille ensin mitä siltä halutaan ja otetaan sen jälkeen sitten se kuormitus välineillä kehiin. Kestää siis kuormaa multa, myös silloin kun on purussa. Kestää kuormittamista käsin, mutta jostain syystä keppi on sille nyt ehkä maailman pelottavin asia. Painaako joku historiassa josta en tiedä vai mikä on homman nimi? Siskonsa ei ota kepistä mitään pulttia.. eikä muut montsua harrastaneet sisaruksetkaan.

No, jos tämä kulma ei tuota toivottua lopputulosta, niin sitten mondioring saa Toton osalta olla. Se puree hyvällä otteella ja on selkeästi varmempi kun saa purra ylös (näkyi sitten tänään siinä pureminen oli huomattavasti kivempaa kuin mun luo tuleminen 😅 ). Hissun kissun lyödään siihen sitten kuormaa päälle muutenkin kuin käsillä.. kestää jos kestää. Jos ei niin ei kiusata poikaa enempää.

HUOM! Toto etsii mahdollisesti uutta kotia. Mikäli siis sopiva löytyy kohdalle… Uuden kodin pitäisi ehdottomasti olla lapseton! Omat koirat ovat suht jees, mutta ei pikkukoirien tai pentujen “kaveriksi”. Toto on turhan tarkka omista tavaroistaan ja se oma tavara voi olla vaikka varastettu sukka. Uuden kodin pitäisi olla myös ymmärtäväinen malinoisin sielunelämälle. Toto on nöyrä ohjattava. Se on terävä ja sillä on usein paljon asiaa. Ei ole minulla ollessaan tuhonnut koskaan mitään. Ei kerrostaloon. Hallinta on oltava varma, sillä ulkona vastaantulevat koirat saa tukan pystyyn. Erittäin hyvä jäljelle! Tottista nyt näkee videoilta.. Sanoisin bh valmis ensi vuonna.

5.s monsutreeni

Tänään jälleen mondioringtreeneissä. Mukavana uutisena että päästiin pois koeajalta ja saatiin vakkaripaikka ryhmään 🤗

Ainaa on kyllä pakko vähän kehaista! Pikkuakka on pessyt veljensä 6-0 tässä lajissa. Kestää kuormaa, on äärettömän innokas, puree hyvin eikä turhia pörräile purussa. Vaikka Aina on alustavarmakoira, sille aiheuttaa pikku propsuja se että tassujen alle joutuu liina tai tulee jotain “tavallisuudesta” poikkeavaa. Ei toki irtoa purusta mutta lähtee lähinnä lentoon 😅 Totolla itseasissa samaa havaittavissa.. en kyllä muista että Goalla olisi moisia juttuja ollut?! 🤔

Tänään tehtiin transporttia ekaa kertaa, pakoa ihan isojen koirien tavalla sekä ensimmäinen väistö keppihyökkäyksessä.

Toto kävi ennen treenejä tekemässä jälleen häiriötottista. On se jännä ötökkä.. kun ollaan töissä, ollaan töissä eikä välitetä muista koirista tuon taivaallista. Mutta siviilissä sitten ollaan häntä pörhössä vastaantuleville koirille 🙄

Puruissa tehtiin nyt se päätös että Toto saa “tulla ylös”. On sitä tehnyt poliisilla ensimmäiset 1,5v ja se on sille huomattavasti luontaisempaa kuin alas pureminen. Jos pikku hiljaa pääsisi treeneissä jollain tasolla eteenpäin.

Pikainen käynti puntarissa osoitti että Toto on ottanut 2,5kg massaa täällä ollessaan. Vielä kun tuohon kasvattaa kunnon lihakset päälle niin kyllä siitä lähemmäs 30 kiloinen mörssäri tulee. Nyt siis 27,9kg.