Aihearkisto: treenit

6:n tunnin treenipäivä

Aina

Kun on kalusto kunnossa ja seura loistavaa niin mikäs siinä touhutessa. Kuusi tuntia hurahti ihan hetkessä! Aloitettiin kentältä jossa tein ensin Kessulle kokeenomaisen alokasluokan treenin. Samaan aikaan kentällä hääräsi Kessulle vieras koira ja nyt tiedä ottiko Höpö hernettä siitä vai Noorasta liikkurina, mutta Kessu ei ollut mitenkään päin parhaimmillaan Seuraavaksi sitten Ainalle toko AVO-treeni kokeenomaisena ja hyvin oli muistissa. Ainaa tosin häiritsi ihan suunnattomasti Nooran kädessä ollut kapula joten pääsin puuttumaan sen häröilyyn. Vähän hienosäätöä ja kokeeseen kokeilemaan josko se puuttuva ykkönen sieltä napsahtaisi

Kessumies

Kessulla otin vielä suuntia lammastusta ajatellen. Lähettelen sitä siis paikkamakuulta oikealle ja vasemmalle ihan niin kuin lähtisi flänkillä kiertämään. Tänään oli toinen treeni moista ja ihan ok tilassa Kessu sen suoritti.

Toto käväsi tekemässä häiriötottiksen labbispoika Juudakselle. Ihana edelleen huomata siitä, että kun ollaan töissä niin silloin jätetään säätämiset sikseen.

Mun kultapoju <3
Totosta on kehittynyt iän myötä ihan kelpo koira
Lyylikin käväisi kentällä tekemässä tottiksia

Sitten oli vuorossa metsätreenit. Tein ensin Kessulle 250m jäljen neljällä kepillä hautumaan metsään. Ennen meidän jäljenajoa suoritettiin esineruutu Saanan, Ainan, Toton ja kanssa Lyyli. Sen jälkeen vuorossa Kessun jälki joka oli varmaan sen elämän tähän asti paras! Rento rauhallinen tyyli jäljestää, ensimmäistä kertaa 5 metrin liinassa sain vain köpsytellä perässä. Kaikki neljä esinettäkin osuivat matkalle joten en kai voi olla muuta kuin tyytyväinen!

Sitten Aina ja Lyyli kävivät harjoittelemassa hakua.. tai no Aina lähinnä vaan haukkumassa mutta Nooralla ja Lyylillä on kyllä ihan suunnitteilla koekäynti lajin parissa. Pääsin apparoimaan Lyylille metsään “ukon” ominaisuudessa

Loppuun vielä Kessulle esineruutu joka meni about pipariksi. Lähtee, hakee.. ei tuo vaan jättää noin parin metrin päähän ja vetää leikiksi. Ja jotenkin en nyt edes pääse eteenpäin tästä yhden esineen hausta. Pitää taas laittaa mietintämyssy päähän ja pohtia miten saisi avattua koiraa siihen esineen etsimiseen.. pojat Mä en nyt vaan osaa.

Tämän koiran työinto! Voi että kun saisi jostain toisen vastaavan työnarkomaanin <3
Aina olisi halunnut tehdä kaksi kierrosta :D
Siellä ne Lyylin esineet odottaa metsässä
Toto oli eripätevänä <3
Aina
Saana
Kessu
Toto

Loppuun vielä Saana, Toto ja Lyyli tekivät tarkkuusruudun. Voin sanoa että illalla oli kotona rauhallista sakkia

Tottista

Tänään oli jälleen tottistreenit mimmien kanssa. Menin tapani mukaan kentälle reilusti ennen että ehdin aktivoida eläkeläisosaston ensin. Toton piti vielä tänään ja huomenna ainakin ottaa iisisti eilisen käsittelyn takia joten se sai kevyesti muistella mitä on kiertää piiloa lyhyeltä matkalta sekä haukkua mua ja hihaa. Mitään taistelua en sen kanssa tehnyt. Sen verran kuuma keli kyllä oli että hiki tuli ja väsykin Pääasia että tekemistä ja ajatustyötä löytyy korvien väliin. Hurtta on ollut niin paljon iisimpi himassa nyt kun kaikki normi toiminta on saatu takaisin.

Toto

Ainuska kävi tekemässä tottiksen ilman palkkaa. Tai no palkan se sai eteenmenon pallosta. Kunhan oli hetken hengittänyt, pääsi sekin vähän kiertämään piiloa ja haukkumaan. Helppo keinoa ajaa koira väsyksiin eikä itte tartte kuin nököttää paikoillaan

Ainuska
Pärkkele kun tuli kuuma!

Kessun kanssa otettiin ilmoittautumista Jenny ja Boa parina. Toimii nyt hienosti. Sitten paikkiksessa toisen koiran luoksetuloa, pysyi hienosti. Ja näköjään on sitten tehty paikkamakuuta kun tein jääviä tehdessäkään ei tule nyt luokse Voi sun hemmetti näitä bortsujen aivoituksia! Treenataan sitä sitten seuraavaksi…

Aktiiviset treenikoirat

Ja sitten mä vaihdoin autoa taas Meni hermo vaikka sainkin Toton kestävän kalterin Lexuksen takapenkkiin. Mutta kesäkuumalla millä tuulettaa takatilaa ja on ahdasta ja ollaan kuin sillit suolassa ja ja ja. Eipä enää. Löytyi ihan mahti vaihtoehto VW Caravellesta jossa pikkubussina on ilmastointi ja lämmitys takatilaan sekä nää valtavat häkit valmiina! Toisella puolella meillä matkaa malit ja toisella bc:t. Itse testasin sen verran häkkejä että mahdun istumaan selkä suorassa, pään päälle jää tilaa ja jalat mahtuu suoraksi vaikka ovi olisi kiinni. Toto otti alkuun hernettä nokkaan kuljetusvälineen vaihtumisesta, olisiko muistunut poliisiajat mieleen kun wolkkarilla sekin seurakunta ajelee, mutta muutaman päivän ajon jälkeen makoilee jo rauhassa siskonsa vieressä. 

Ennen kaikkea saan kesällä pidettyä auton paremmin viileänä myös silloin kun ei olla liikenteessä kun autoon saa läpivedon ja rauhassa takaoven auki ilman että edes vedet sataa sisään. Nyt mahtuu myös fillari kyytiin ja päästään kunnolla ajamaan Toton kanssa kun uuden pyöränkin hommasin. Alkaa koiraharrastus taas nostamaan päätään, aktiivisesti eletään ja tehdään…

Pentukuumekin olisi mutta koetetaan nyt malttaa hetki. Bc, labbis, dallu. Sakemanni? En tiedä. Ehkä Bc niin pääsisi kasvatustoiminnassa taas alkuun. Malinoisia en usko nyt hetkeen hankkivani, vaikka ne niin monipuolisia koiria ovatkin. Ei mitään niin hyvää ettei jotain huonoakin. Haluan hetken päästä vähän iisimällä elämällä. Malien tulisieluisuus on tähän elämäntilanteeseen liikaa.

Aktiivset eläkeläiset
Illalla Aina pääsi vielä jäljestämään. Tällä kertaa nenä toimi ja esine löytyi. Lähinnä nyt treeninä jana sekä jäljen ajo. Jälki ei ollut kuin 140m pitkä yhdellä esineellä. Kuumuus kyllä verotti ja jäljen jälkeen mentiinkin uintireissulle koko koirakööri. Mä pysyin vielä visusti rannalla.

Bh-treeniä

Se on nyt päätetty, että Kessu aloittaa uransa käyttäytymiskokeella. Tänään sitten otettiin kokeenomainen treeni parina juoksunarttu sakemanni Eipä siinä mittään, Kessu köpötteli kaavion ilman nami- tai lelupalkkaa. Toki kehuin sitä välillä ja taputtelin, senhän se pitää kokeessakin riittää. Vietti kesti koko ajan samana, jos en sanois että jopa parani loppua kohden Paikkamakuussa pysyi myös erinomaisesti.

Kesämies kentällä

Kotimatkalla käytiin kävelemässä meidän ostarin edessä. Tuli vastaan pyörää, ihmistä ja ostoskärryjä. Jätin myös hetkeksi Kessun seinään kiinni ja menin kaupan ovesta sisään. Samalla ohi käveli yksi koira kuin tilauksesta. Kiittelinkin miestä koirineen että tämä oli loistava ajoitus kun ollaan just treenaamassa näitä juttuja

Kesämies kaupungilla

Toki kentällä kävi kaikki koirat. Ainan kanssa tein palkattoman kaavion ja koetin puuttua sen jäätävään edistämiseen. Ihan ok edelleen kaikin puolin. Noudoissa näytin palloa nenän edessä joten ei mälvännyt kapulaa.

Eläkeläiset kävivät höntsäämässä omat juttunsa. Toto opetteli piilonkiertoa sekä piilolla haukkumista. Jennyn kanssa puhuttiin että tehdään sille vähän tyttösuojelua Saa malipoika hikoilla korvien välistä kun ihmettelee että mitä hittoo ne tytöt nyt duunaa

Saanan kanssa kävelin ensin uuden bh-kaavion. Tai no, sen mitä siitä vanhasta on jäljellä. Toto höntsäsi samalla tyyny suussa ympäri kenttää. Mummocollie oli erittäin tyytyväinen kun pääsi töihin. 

Joutokoirat

JKK:lla

Tottistreenipäivä ja ennen kaikkea päivä jolloin pääsin ampumaan Ainuskalle. Jennyä odotellessa tehtiin mummon kanssa vähän mielenviristystä sekä Toton kanssa höntsää. Tottis on ollut sen kanssa kyllä aina aikamoista puurtamista, mutta silti osin harmittaa ettei voi enää tavoitteellisesti viedä sitä. Siihen ei aika eikä motivaatio riitä, enkä tiedä riittäisikö välttämättä koiralla paikatkaan Mutta pääasia että voidaan pitää hauskaa ja JKK:lla on hyvä mesta myös juoksuttaa Totoa vapaana.

Mummocollie kapuloi

Eteenmenon esine suussa

Kessulla aloitettiin ensimmäinen kierros taas kävellen Jennyn ja Boan kanssa rinta rinnan. Lopuksi seurauttelin Kessua heidän ympärillään, hyvin kääntää painetta seuraamiseen Aloitin myös Kessulla treenin ensin paikkamakuulla. Rikotaan kaavaa kun ei kaavaa vielä ole Ensimmäisellä luoksetulolla Kessu nousi istumaan. Toisella pysyi ja kolmannella enää vain hätkähti. Treeniä vaatii, mutta Kessukaan ei ole se koira, joka mulla lähtee kokeessa paikkamakuusta

Tokalla kiekalla otettiin noutoja ja esteen ylityksiä. Tasamaanouto ok, vino edessä mutta muuten perille asti. Hyppynouto noin 50 cm ok. Loiva A-este.. lähtee, nostaa kapulan mutta tiputtaa sen ja tulee ilman yli. Siinä sitten koetettiin keksiä muutamia tapoja ylittää este ihan nyt vain kapula suussa takaisin päin. Jätettiin asia korvien väliin hautumaan.. katotaan seuraavalla kerralla oliko vaikutusta. Lisäksi täyskorkea A luoksetulona kuten ykkösluokassa nykyään on tapana. Lopuksi Jenny kävi viemässä eteenmenoesineen ja Höpö lähti kuin tykin suusta perille asti. 

Jokainen treeni ei ole hyvä, mutta jokaisessa treenissä on jotain hyvää

Kessu makoilee, Jenny ja Boa seurailee

Loppuun vielä Kessulle astetta korkeampi palisade.. no problemos!

Ainuskalla aloitettiin myös paikkamakuulla ja ampumisella. Kaksin nyt ei saatu kaikkia häiriöitä kentälle, joten Jenny huuteli seuraamista, luoksetuloa ja kapulan noutamista. Mutta Ainu oli ja pysyi. Hieno tyttö (Mulla on varmaan joku alkava astma kun läähätän joka videossa kuin viimeistä hengenvetoa.. älkää häiriintykö ) Treenit lopetettiin eteenmenon maahanmenoon ja jouduttiin asiasta muutamaan otteeseen keskustelemaan. Samperin ötökkä kun kerralla vois mennä, mutta uteliaisuus voittaa

On se sellainen Toimiva :)

Treenien jälkeen Kessu, Gecko ja Boa kävivät yhteislenkillä. Ja lopuksi vielä juoksutin omat hurtat kentällä ja loppukävelyn metsässä ja pellolla. Jospa olisi illalla jälleen iisimpää sakkia sisätiloissa.

Vuoden eka kerta JKKlla

Tarkoitus oli mennä vaan läheiselle nurmikentälle tottistelemaan, mutta siellä heiteltiin fresbeetä.. plan B käyttöön ja nokka kohti JKKn kenttää jossa ei olla tänä vuonna vielä käyty. Paikalle kun pääsin niin taas muistin miksi siitä mestasta niin kovasti pidän Ärsyttää että matka sinne on nykyään niinkin pitkä! Ihan huippu hyvä kenttä hyvällä paikalla!

Kävin viemässä eteenmenopallon kentän päähän. Saanan kanssa tehtiin samalla vähän tottista ja pari noutoa. Mummolle sekin oli extraa ja niin rouva nautti hommasta. Ja kun aikaa oli, niin kävin ihan kahden kävelemässä loppulenkin Saanan kanssa. 

Kamera rakastaa tätä koiraa! Saana on niin kaunis ja osaa poseerata joka tilanteessa!
Valkovuokkoja kentän laidalla

Seuraavaksi oli vuorossa Toto. Eihän me enää muuta kuin höntsätä sen kanssa ja kun en missään uskalla pitää irti niin elämä on ollut vähän haastavaa. Kentällä kuitenkin sai rallattaa ihan oman mielen mukaan, heittelin palloa ja pidettiin hauskaa samalla kun tehtiin tottista. Auttaahan se kaikki arkihallintaan kun saa välillä treenattua. 

Vakavat asiat vakavalla naamalla
Kaunis Toto
Mun poika.. Totomiäs <3

Ainan kanssa otin pk-kaaviota ja noutoja. Ainamaiseen tyyliin kaikki tehtiin vähintään täysiä. Noudoissa istuu edessä tosi reippaasti vinoon minusta katsoen oikealle. Sinänsä hassua kun kuitenkin siirtyy sivulle etukautta. Eteenmenossa ei ollut palkkaa. Ensimmäisellä kerralla sain huutaa kurkkuni kipeäksi että sain ötökän maahan. Tokalla meni maahan jo ekalla käskyllä

Veri on viettiä :D
Ainukainen.. ja tämäkin kuva otettu kännykällä. Mä niin rrrakastan mun uutta Samua <3

Kessun kanssa sitten viimeisenä kentälle. Tehtiin bh-kaaviota ja se olikin ihan ok siinä. Matalalla hyppyesteellä hyppynoutoa ja otus tiputti kapulaa.. sitten koetin saada sitä loivasta A:sta yli, mutta sama juttu. Ei oikein onnistunut. Kessu oli aika väsy. Tehtiin vielä luoksetulona täyskorkea metrinen ja A jotta saa tuntumaa esteisiin. Ne menikin ihan ok. Lopuksi Kessu kävi kiipeämässä 180 cm palisaden. Ja kovasti sillä olisi ollut virtaa mennä hillumaan kavereiden kanssa sen jälkeen.. sen se tuntuu osaavan. Mutta sitä ei nyt päästy harrastamaan sillä kentälle oli tulossa seuraava treenari. Ihan mukavasti meni 2,5h hurttien kanssa. Olisipa vielä ollut seuraa.

Kessu tulossa alas täyskorkealta A:lta
Hiki hommissa tuli
Paikkamakuutreneiä
Pitäs päästä jo rallattamaan
Väsy painaa treenin jälkeen
Kessun tavaramerkki.. tassut ristissä

Tammikuun kuulumisia

Menivät ryökäleet päivittämään word pressiin uuden leiskan ja sitä myöten myös kuulumisten kirjoittaminen muuttui huomattavasti haastavammaksi. En ole vieläkään sinut tämän artikkeleiden kirjoittamisen kanssa, mutta koetetaan selvitä.

Tammikuu on hurahtanut jo yli puolenvälin ja me ollaan ahkerasti treenattu koirien kanssa. Aamuisin pötkitään koko porukka sängyssä ja iltaisin ollaan sohvapottuina. Välillä tulee sitten touhuttua yhtä ja toista…

Goutsi tarkkaavaisena sivulla
Rallytokoa on treenattu Saanan kanssa ahkerasti
Ainakin alkaa olla valmis rallyn avoimeen. Enemmän se on tämän hurtan kanssa tunnetilasta kiinni… Aina yrittää liikaa
Toton kanssa on tehty viime päivät lähinnä aksaa.. tavoite on kisakentillä tänä vuonna
Ainuska
Aina treenaa myös tokon avoimen luokan kuvioita
Toto fasciahieronnassa tammikuun puolessa välissä
Ainakin kävi fasciassa tammikuussa
Toto antamassa asiakaspalautetta hoidosta
Fascian jälkeen oltiin aksakiellossa, joten tehtiin hallissa nenähommia, Toto ilmaisee :D
Korkeatkaan paikat eivät poikaa huimaa. Hajut olivat piilossa maton alla
Pettämätön nokka. Ihan mieletöntä nähdä Toto tekemässä sitä missä se on niin omillaan :D Voisi kuvitella hallissa kaiken maailman ilmavirtausten sotkevan hajun kulkua mutta niin vain se on JOKA kerta paikallistettu!
Kessutin, ihan huippu jätkä <3
Saana, mun aarre
Pallonkyttääjä
Mun propellikorvat, ihan mahtavia tyyppejä. Jotenkin tuntuu, että oma rotu ja se mitä haluan tulevaisuudessakin enemmän harrastaa on juuri bordercollie.
Kessu vetää hankiloikkaa
Toto, pystyyn kuollut treenien jälkeen :D
Toto ilmaisee hallilla yläilmoissa olevaa hajun lähdettä
Goakin joutui nuuskuhommiin :D
Pakkaskelin iltana on treenien jälkeen hyvä purkaa loppuvirrat juoksemiseen.. ehkä juoksivat, ehkä eivät :D
Aamujoukot <3
Toto aksasta väsyneenä
Siinä olis yksi kisavalmis ja yksi kohta kisavalmis agimali.. kelle kelpais :D

Treenailemassa

Odottelen kuumeisesti vastausta siitä, saanko treenihallin ensi kevääksi käyttöön vai en… toistaiseksi vielä tehty ulkona, mutta esim. Saanan avoimen rallya varten tartten hallin koska asiaan liittyy agilityesteitä. Lisäksi palan halusta päästä opettamaan Totolle kepit ja renkaan siihen malliin, että saan sen kisakentille aksassakin  Toki haluan päästä opettamaan alkeet aksasta myös Kessullekin.. liekö tuo ainoita harrastusbortsuja jotka ei elämässään oo nähneet ainuttakaan aksaestettä 

Goalla samaa kuviota kuin viimeksi, eli ensin kierrettiin metsässä puita ja siihen perään tehtiin tottista. Vitsit se on MAKEE! Tämä on sitä parasta Goaa ja ikävä tätä tekemistä on ollut  Tuntuu että tää on myös se tilanne mihin silloin helmikuussa 2017 jäätiin. Sain Goaa silloin hiljaiseksi ja kuitenkin viettiä ja virettä on 

Kessu harjoitteli lelulla leikkimistä. Oltiin juuri syöty joten kokeilin tottista lelulla ja sillä saan siihen enemmän drivea. On hyvä syömään, mutta tässä näkyy nyt se että en ole aikanaan tarpeeksi tehnyt “suhdetta” duuniin ulkona. Kessun mielestä ulkona on vaan kivempi rallattaa, säätää, sählätä ja nuuskia joka paikkaa.. no, eiköhän se tästä korjaannu. Ja jos se halli saadaan niin siellä Kessu ei ole kenenkään muun kuin mun kanssa!

Totolla tottista ja puretin sitä pitkästä aikaa myös ipohihaan. Välillä tuntuu, että sen puolen purut vois olla sille paremmat. Vailla yllätyksiä josta menee hämilleen… olisi selkeä kaava jota tehdä, voisi sopia tuolle putkiaivolle huomattavasti paremmin kun olisi tiedossa aina se kohta missä saa purra. Se kun mielellään purisi joka tilanteessa ja koko ajan  Nyt myös uskaltaa jo jonkun verran haukkua, mutta sen kanssa saisi kyllä töitä tehdä. Luulen että hiljainen vartiointi olisi sille paras…

Ainalla en tehnyt mitään kun sillä piti olla aksatreenit jotka sit peruuntuivat… Saana kans huilasi tämän päivän.. lähinnä siksi kun multa loppui aika ja voimat 

Treenijuttuja

Kiva treenipäivä hurttien kanssa. Aloittelin Goan kanssa, kierrettiin ensin metsässä pahimmat paineet puiden ympärillä pois 😆 Olis pitänyt narulle saada se pätkä kun lähettelin sitä kiertelemään puita kuin ipopiiloja konsanaan. Sen jälkeen tehtiin tottista ja eipä ole Goutsi kertaakaan ollut moisessa tilassa ja niin rentona kuin nyt! Ihan superia 😘

Seuraavaksi ajelin nurmikentälle veivaamaan Ainan ja Toton. Ainalla kaikkea tokon, rallyn, pk:n ja montsun sekoitusta. Lisäksi spessutreeninä liikkeestä seisomista. 

Toton kanssa seurailua, liikkeestä istumista. Tokon avoluokan merkin kiertoa… Sähäkän Ainan jälkeen tuntui kyllä niin putkiaivotoiminnalta ettei tosikaan 😂

Ja sitten paimentamaan! Molemmat vetivät pari kierrosta. Kessulle jouduttiin puuttumaan aika reippaasti yritykseen mennä näykkimään lampaita. Saana oli aivan liekeissä 💫 Tästä mummolle eläkelaji! Ja samalla mä pääsen oppimaan ohjausta, on sitten ehkä hitusen helpompi päästä ohjaamaan Kessua.

Hessu Hopo

Saana

Saana

Saana

Saa

Paimentamassa

Nyt sitten todenteolla käyntiin Kessun sytyttäminen lampaille. Pienimies paimentaa malinoiseja kyllä todenteolla, mutta ei ymmärrä mitä lampaille pitää tehdä. Tänään oli vuorossa eka oma kerta Primal Sensen Farmilla, jonne mukavasti meiltä ei ole kuin vartin matka 😊

Hetken Höpötintti katseli muita maita mutta hyvin lähti herneet pyörimään korvien välissä ja käytös muuttui selkeästi! Kessu on syttynyt 🤗 

Pari kierrosta Kessu kävi lampailla pyörimässä ja kun aikaa jäi, pääsi mummelikin tulille 💥

Viikon päästä jatkuu! 👏

Tättärää

Paimenpoika

Jonon jatkona

Melkein piti jo alkaa puuttumaan siihen, että lampaita ei käydä napsimassa. Kessu on bortsuksi aika kova kapine

Mummo liekeissä :D

Apukoira ei mummon menoa häirinnyt

Silmä silmästä, lammas lampaasta :D

Treenaamassa!

Voi viude oli makeeta käydä oikeasti pitkästä aikaa treenaamassa!

Tein Totolla ensin jäljen hiekalle. Jätkällä on poliisivoimissa ajettu kovan maan jälkeä joten eihän tämä ollut temppu eikä mikään. Aikanaan Toton jäljestäminen on aloitettu lumella. Perään hieman tottista. Toto oli aika päheessä tilassa 👍 Aina reenasi huomisen rallykuvioita. Goa kävi vähän säätämässä sitä ja tätä. Saanan kanssa tarkkuusruutua ja vähän rallyn avoimen kuvioita ja Kessulle ensimmäinen jälki metsässä. On se pähee ötökkä 👌

Toto hiekkajäljellä

Toto tiloissa

Toto

Toto, on se komia!

Goa

Goa mama tiloissa

Goa, the one and only <3

Ainuska <3

Kessu jäljestää

Saana