Kirjoittajan arkistot: admin

Ryhmänäyttely Lahdessa

Hullunrohkea ajatus lähteä Toton ja Ainan kanssa suomalaiselle tuomarille näyteltäväksi. Maleja oli 25 kappaletta etukäteen ilmoitettu ja vielä kun mukana oli harjoitusarvostelija niin ajattelin pelin olla menetetty jo etukäteen. Yllättäen Toto osasi käyttäytyä lähes mallikkaasti vaikka ryhmäjuoksussa sitä alkoi nyppiä edessä ravaava toinen uros 🙄 Hengissä kuitenkin selvittiin molempien kanssa ja tyypit saivat sen mitä haettiin, eli H. Tuomarina Antti Nieminen.

Ennen kehää makoiltiin jaloissa rauhassa (Aina)

Välillä lattialla (Toto)

ja välillä sylissä (Toto)

Totosta tuomari sanoi seuraavaa: 2-vuotias. Hyvän kokoinen. Riittävä luuston vahvuus. Hieman ilmava vaikutelma. Niukasti kulmautunut. Hyvä karvanlaatu ja väri. Varsin vahva pää. Leveä kallo. Pyöreähköt silmät. Kookkaat korvat etäällä toisistaan. Liikkeet ok. Luoksepäästävä ja avoin.
tulos AVO H

Toto oli ensin kehässä. Avoimessa luokassa oli vain kaksi osallistujaa. kuva Marika Terä.

Ainan arvostelu: 2-vuotias. Ilmava. Sopiva luuston vahvuus. Hyvä selkälinja. Kuroutuva vatsalinja. Hyvä rintakehä. Hyvin kulmautunut. Hieman kinnerahdas takaa. Oikea karvanlaatu. Väritys ok pl. valkoinen iso pilkku rinnassa. Vahva leveä pää. Pyöreähköt silmät. Varsin kookkaat korvat. Luoksepäästävä ja avoin.
tulos AVO H

Aina oli yksi viidestä avoimen luokan nartuista. Kuva Marika Terä.

Aina aksakisoissa

Ainuska kävi hurvittelemassa toisissa aksakisoissa. Tällä kertaa JAUlla Sipossa omassa treenihallissa. Molemmat radat olivat vaikeita meille ja etukäteen jo oli “tiedossa” mihin Aina varmasti hyllyttää, putkihulluus kun vaivaa sitä edelleen… Paljon hyvää, vikalistaan saatiin taas uusia asioita. Mut on se vaan makee ja oottakaas kun saadaan se pakettiin 😉 Toiselta radalta tultiin sitten pois kesken kaiken kun Ainalle jäi hurvitteluvaihde päälle..

Toton kanssa hallilla

Tänään treenasi vain Toto. Ainalla on sen verran raskas viikko takana, että se sai huilipäivän ja tyytyä ihan perus lenkkeilyyn. Saana aloitti juoksut ja en jaksanut sen kanssa nyt mitään säätää hallilla joten mentiin vain Toton kanssa. Alkuun tottiksia ja ensimmäistä kertaa ever Toto esitti ihan järjettömän nopean maahan menon liikkeestä. Luoksetuloon on nyt tehnyt pelkkää läpijuoksua että oppisi tulemaan lujaa. Sitten tehtiin hyppyjä muutama ja päätavoite oli tehdä ensimmäistä kertaa kaikki 12 keppiä. Muutamia kertoja Toto kyllä juoksi ohi kepeistä mutta kun itse joutuu ajatustyötä tekemään ja ainut tie päästä pallolle on mennä pujottelemaan kepit niin äkkiä kundi sen hokas. Lisäksi Toto tutustui puomiin, keinuun ja teki muutamia kertoja rengasta.

Agi 1 Tunnetila ja Tyylitaju

Siskokset korkkasivat agilityuransa käyntiin Janakkalan kisoissa. Ainalle ekalta radalta vauhdikas hyl ja toiselta sitten ei niin hyvä hyl. Lyyli hyllytti ekan radan mutta toiselta hieno nollatulos sijoituksen ollessa 2. Onnea Noora ja Lyyli!

Neitokaiset kävivät myös mittauksessa ennen starttia. Aina 55,5 cm ja Lyyli 56 cm. Konna-sisko mitattiin 53,5cm.

Aina

Lyyli

KAT kevät 08, 2

Ja siitä jatkettiin mihin eilen jäätiin 😅 Vähän hömpän pömppää kaikilla. Ainalle korjaussarjaa eiliselle, tänään sitten pikku pätkissä onnistui hyvin puomi putki erottelu, sekä irtoamiset oikeaan putkeen. Myös kontaktit toimi paremmin. Lykkyä pyttyyn vaan Essille viikonlopun koettelemukseen 😂 Lisäksi Ainu teki vähän merkin kiertoa, hyppynoutoa ja jumppasarjaa.

Totolle tottiksia, jääviä ja luoksetuloa. Jumppasarjaa sekä vähän putkiluukutusta.

Saana kävi tekemässä vähän aksaa ja lisänä rallattelua. Vähän oli takki tyhjä kaikilla eilisen jäljiltä. Oma askelmittari näytti reilua 21 000 askelta joten mitä lie koirille tullut kilometrejä…

KAT kevät 08, 1

Vihdoin vapaatreenikortti halliin ja halli vielä muutaman minuutin matkan päässä joten nyt me reenataan 😀💪 Lasketaan vielä kerratkin niin tietää että tuliko kortille paljon kertahintaa 😉

Pikavuorolla tunniksi treenamaan. En oikein tiennyt mitä olisin tehnyt, joten tehtiin vähän kaikkea. Uutena Aina opetteli merkinkiertoa jos joskus mennään tokossa avoimeen. Kaukoissa tehtiin myös seisomista. Eteenmenossa huutelin ekaa kertaa maahan, siltä varalta sekin pitää opettaa että jos päästään joskus jälkikokeeseen. Lisäksi hyppynoutoa ja pelkästään kapulan pitoa. Puoli tuntia siihen kaikkineen meni ja hiki tuli kyllä molemmilla.

Toto kävi pitämässä hallissa kapulaa, tekemässä montsun eteenmenoa sekä jumppasarjaa. Jotenkin sain siihenkin puolisen tuntia menemään joten Saana ei päivällä sitten treenannut. Loppuverkka tehtiin läheisessä metsässä.

Hallin jälkeen ajelin JKKlle ampumaan Ainalle. Ensin leikin ohessa. Ekalla laukaisulla vilasi nopsasti mikä se oli mutta jatkoi leikkiä. Toisesta ei ollut moksiskaan. Sitten tehtiin sama seuraamisessa ja siinä kierrokset sitten nousivat siihen, että Aina alkoi haukkumaan. Paikkamakuussa vinkui laukauksista, mutta pääasia että pysyy. On koulutettavissa olevia juttuja ja ainakaan meidän metsäjälkiura ei ole vaarassa.

Illalla oli vielä kisanomaiset treenit jonne suuntasin hullunrohkeena koko porukalla. Siis kyllä, jopa Toto oli viivalla 😂 Toton kanssa selviittiin esteelle 7 ennen kuin se hyllytti väärään päähän putkea. Oli kyllä ihan huisin kivaa, mutta jostain syystä sitä sellaista kipinää ei enää ole mitä on joskus aksan parissa ollut. Kiva opettaa esteitä, kiva tehdä pikku pätkää, mutta ei toi kääntäminen ja vääntäminen kyllä oo enää mun juttu.🙄

Valmiina radoille

Vuosi 2017

Koko mennyt vuosi on nyt paketoituna. Kokonaisuudessaan varsin mielenkiintoinen ja hyvin erilainen vuosi. Muutettiin omakotitalosta kaupungin lähiöön. Ensin ensimmäiseen kerrokseen kaksikerroksisessa rivarissa ja marraskuun alusta kaksikerroksiseen rivariasuntoon. Lähtiessä Järvenpäästä oli minä, skidi ja pari koiraa. Loppuvuodesta ihmisiä olikin kolme, samoin koiria 😉

31.12.2017 uimassa

Toto muutti elokuussa joukon jatkoksi kun poliisivoimissa todettiin että Toto puree virkamiesmäisesti pyydettäessä, eikä se ollut tarpeeksi kiihkeä. Ehkä myös vähän liian kiltti. Sehän sopi meille ja Toto sopeutui kyllä varsin nopeasti osaksi laumaa. Pieni välikohtaus meinasi aiheuttaa uuden kodin etsimisen Totolle, mutta tykkään siitä koirasta niin paljon että annoin vielä mahdollisuuden. Vähän muistuttelua kuinka perheessä on tapana käyttäytyä ja loppuvuosi menikin ihan hyvin. Toto on hirmuisen selväpäinen, kiltti ja ohjattava koira. Mondioringtreenit alkoivat syyskuun lopussa ja siellä on tapahtunut valtava kehitys. Ihan ehkä tänä vuonna ei ole meidän vuoro mutta jospa sitten 2019…

Toto ottaa iisii

Ainan kanssa kesä meni hengaillessa. Mua ei kerta kaikkiaan huvittanut treenata. Aina pääsi Toton siivellä mukaan montsutreeneihin ja on ihan hirmu pätevä koira kyseisessä lajissa. Kestää kuormaa, on ohjattava.. ehkä hieman possu. Essin kanssa Aina käy kerran viikoissa aksatreeneissä JAU-areenalla ja loppuvuodesta tokoiltiin pari koetta. Ensimmäisessä työtapaturma vie ykkösen ja toisessa sitten tuli tulos. Uusi vuosi toi sitten murheita oikein roppakaupalla. Saan haudata toiveet jalostuskäytöstä sillä kaikeksi harmiksi Aina reagoi uutena vuotena raketteihin 😥 Saahan nähdä miten meidän mondioringuran käy.. siirtyykö Aina vain toko- ja agilitykoiraksi. Mikäli se kestää 6mm laukaukset, voidaan haaveilla jälkikokeesta mutta muuten sekin touhu on unohdettava kisamielessä.

Aina ja pallokokoelma

Saana kävi vuoden aikana muutamissa agilitykisoissa ja kesällä osallistui agin SM-kisoihinkin. Menestys jäi vain joukkueradalle ja yksilökisassa voimat jälleen ehtyivät. Loppuvuodesta käytiin pari kertaa fasciahieronnassa ja kun Saana vielä mitattiin pikkumaksiksi, pitänee sertijahtia vielä jatkaa. Hieronta toi mummeliin aivan uutta puhtia ja liikkuminen on ollut huomattavasti parempaa kuin muutamana aikaisempana talvena. Lisäksi otettiin ohjelmistoon rallytoko ja toiveena on startata siellä ainakin RTK1:n verran. Katsellaan jatkoja sitten fiiliksen mukaan.

Saanan kahden pallon tekniikka

01.01.2018 Toto, Aina & Saana

Ainalle toko ALO1

Jes! Tänään napsahti kaikki kohdilleen juuri niin kuin viime päivien treeneissä on mennyt! Aina teki hienon sarjan ja saavutettiin ensimmäinen alokasluokan ykköstulos.

Paikkamakuu 10 – millisekunnin ennakointi ylösnousuun, mutta muuten täydellinen
Seuraaminen 8 – keuli kyllä aika huolella 🙈
Maahanmeno liikkeestä 9 – varmistelin että onnistuu 😉
Luoksetulo 10 – nopea ja suora sekä edessä että sivulla
Kapulan pito 9,5 – korjasi otteen, ei mälvännyt mutta hieman levoton
Kaukot 9 – vinoon maahan mutta muuten ok
Hyppy 9,5 – ilmava hyppy, edessä vino, sivulla ok
Yleisvaikutelma 9,5 – oli mun kanssa kehässä 😘

kuva Arian2017

Vikat montsut

Kauden viimeiset mondioringtreenit humputeltiin tänään. Molemmissa koirissa on tapahtunut ihan mieletön kehitys, mutta ennen kaikkea Totossa! Treenitavan muutos tuotti oikean tuloksen. Toto on kentällä aivan liekeissä! Se on ohjattava, se puree hyvin ja tykkää hommasta ihan hirmuisesti! Oma epävarmuus on myös kadonnut sen kautta että saatiin koiraan varmuutta. Ehkä tää tästä vielä… valoa tunnelin päässä on nyt kyllä isosti!

Aina teki ensi alkuun valmistelut huomiseen tokokokeeseen. Kaikki liikkeet onnistuivat. Jo nyt on kumma jos keksii taas jotain omiansa kehässä huomenna… 🙄 Puruissa jatkettiin maalimiehen etsintää ja nyt sain puvun lainaan, pääsen treenailemaan ensi viikolla hallissa omatoimisesti moista touhua. 🤓

JANKK-areenalla treenaamassa

Nooran kanssa treenailemassa JANKK-areenalla. Tärkeinpänä Ainalle korjaussarjaa viikonlopun tulevaa tokokoetta varten. Kokeenomainen palkaton treeni, Aina toisteli samoja virheitä kuin menneessä kokeessa joten pääsin puuttumaan niihin.

Totolla tehtiin ensin aksaa ja perään vähän rallattelua. Kontakti nyt ei ole vielä mitenkään valmis, mutta palkattomana treenirata..

Toton tuli kuuma :D

Saana rallatteli pari kertaa saman radan läpi… kovasti intoa ja halua on oppia, molemmilla. Tarttis päästä jonkun opastukseen edes kerran että saataisiin paremmin jutun juonesta kiinni.

Lyyliä oli myös kiva nähdä. ON se jumankauta nopee koira, ei muuta kuin Nooralle lykkyä pyttyyn että perässä pysyy 😅

Ryhmä Hau.. Toto, Saana, Aina & Lyyli